icon

Má zmysel ešte urgovať stretnutie so študentkou z budúcej univerzity?

25. sep 2026

Opis situácie:
Moje dieťa na základe študijných výsledkov, súťaží ktorých sa zúčastnilo atď prijali na univerzitu do zahraničia. Možno príde domov 2x ročne, vzhľadom na vzdialenosť. Som sama na deti. Bude to finančne náročné, preto dieťa brigádovalo cez leto v zahraničí a skoro nebolo doma.
Na jednej návšteve mi teta povedala že dcéra jej vedúcej tiež študuje na tej škole, síce iný odbor ale budú mať podľa všetkého dosť spoločného. Dokonca dala kontakt, že sa môžeme ozvať. Po brigáde som posunula kontakt,dostala spravu a 2t nič.
Potom mi písala teta, že matka tej baby už prichystala nejaké knihy študijné materiály, zošity , ktoré by posunuli za 50€, a že prečo sa neozývame. Tak som im navrhla(cez tetu) stretnutie v rozmedzí týždňa, už 5 dní nič. Večer volám tete, či vie niečo? Ona, sa čuduje, že ešte nevolali. Asi sa mi ozvú... Viac ako knihy by pomohli praktické rady ako to tam funguje, a pod. Má zmysel ich urgovať?

anonym_05ee07
•
25. sep 2026

Ak si ich priamo Ty, priamo ich kontaktovala a nic, vykaslala by som sa na to.
Ak to islo cez tetky babky kamosky, kontaktuj priamo Ty. (To len ak som nepochopila dobre z textu).

Inak nic... Normalny clovek sa vie ozvat a dat vediet.

autor
•
25. sep 2026
@anonym_05ee07

Ak si ich priamo Ty, priamo ich kontaktovala a nic, vykaslala by som sa na to.
Ak to islo cez tetky babky kamosky, kontaktuj priamo Ty. (To len ak som nepochopila dobre z textu).

Inak nic... Normalny clovek sa vie ozvat a dat vediet.

@anonym_05ee07 nemám kontakt na matku, ten, na dcéru, ktorý som posunula ďalej momentálne nikto nedvíha na sms nezodpoveda
Moja teta je starobna dôchodkyňa, ktorá pracuje popri dôchodku. Chcela len pomocť

anonym_3f856f
•
25. sep 2026

Načo je toto? Veď tvoje dieťa si evidentne vie veci zorganizovať aj samé. Intelekt má evidentne dobrý

Tamtí keď chcú silou mocou predávať knihy a zošity nech to hodia na internet a neotravujú s tým dokolecka

anonym_bbb2c1
•
25. sep 2026

@anonym_autor ja nerozumiem, aké knihy zošity ona chce posúvať. Veď tvoja dcéra sama zistí, čo bude na danej škole potrebovať. Kašli na to, ja by som sa neozývala, všetko si dcéra pozisťuje aj sama, hlavne nech zháňa dcéra financie, lebo život na zahraničných školách je drahý.

anonym_05ee07
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_05ee07 nemám kontakt na matku, ten, na dcéru, ktorý som posunula ďalej momentálne nikto nedvíha na sms nezodpoveda
Moja teta je starobna dôchodkyňa, ktorá pracuje popri dôchodku. Chcela len pomocť

@anonym_autor a je nejaky problem poprosit o kontakt na matku, alebo ten nikto nema?

autor
•
25. sep 2026
@anonym_05ee07

@anonym_autor a je nejaky problem poprosit o kontakt na matku, alebo ten nikto nema?

@anonym_05ee07 oni to rozoberali v práci či po práci , ja neviem či má dochodkyna ktorá sem tam vypomáha niekde kontakt na všetkých kolegov .
Dostala som kontakt napísaný na papieri.ten nefunguje, keď som niečo odkázala dostala som odpoveď po 2-3dnoch asi podľa toho či robila či nie.
Mám taký dojem že matka chce iba predať tie materiáli a dieťa nejaví záujem o stretnutie

danica2711
•
25. sep 2026

@anonym_autor čo keby si organizáciu štúdia nechala na svojej dcére? Je predsa dospelá. A chcela od teba vôbec takéto nejaké aktivity, ši je to čiste len tvoja iniciatíva?

anonym_30d395
•
25. sep 2026

Vsak pojde do skoly a vsetko jej povedia. Netreba sa tu rucat kvoli nejakym materialom, ktore mozno ano potrebovat nebude. Toto nie je ZŠ, kde musis detom zosity kupovat. Zvladnu to same.

autor
•
25. sep 2026
@anonym_30d395

Vsak pojde do skoly a vsetko jej povedia. Netreba sa tu rucat kvoli nejakym materialom, ktore mozno ano potrebovat nebude. Toto nie je ZŠ, kde musis detom zosity kupovat. Zvladnu to same.

@anonym_30d395 mne tie materiáli netreba, veď píšem že jedna o iný odbor. Moje dieťa študent VŠ si cez sms chcelo dohodnúť stretnutie pri káve na krátky rozhovor a matka chce silou mocou vyťažít peniaze z predaja knih akoby tam pani konala za chrbtom svojej dcéry alebo neviem

sisska96
•
25. sep 2026

Ja nechápem. Ide na univerzitu a ty riešiš jej knihy? Moja mama nevedela poriadne ani sa čo učím aké mám predmety 😂

thereisabear
•
25. sep 2026

Vôbec by som ich už nekontaktovala. Zjavne nemajú záujem o komunikáciu. Dcéra to zvládne aj bez nich.

autor
•
25. sep 2026
@sisska96

Ja nechápem. Ide na univerzitu a ty riešiš jej knihy? Moja mama nevedela poriadne ani sa čo učím aké mám predmety 😂

@sisska96 tak už tretí krát píšem aby to každý pochopil, mne tie knihy netreba!
To tá pani núka vsetko cez moju tetu
Niekedy treba aj čítať s porozumením

anonym_bbb2c1
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak ešte raz a polopate, KAŠLI NA TO! Kašli aj na stretnutie, povedz tete, nech to už nerieši, že si to poriešite same, dotyčnej, ktorá chce predať študijné materiály sa už neozývaj

sisska96
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tak načo a čo riešiš ?

anonym_8203dc
•
25. sep 2026

@anonym_autor nie, nechaj to tak.Aj tak by to bolo sprostredkovane cez matku skreslené informácie zošity si nežiadala, ak ti ich bude núkať povedz, že to nepotrebuješ, že si chcela skôr informácie.Kazdy rodič sa boji, keď dieťa odchádza preč je normálne, že ste chceli viac vedieť a už vôbec to nevybavuj cez dochodkynu

anonym_dd7853
•
25. sep 2026

nechaj to tak neries tetke povedz ze sa neozyvaju a dcera si poriesi materialy sama

anonym_a67d44
•
25. sep 2026

uplne by som sa na to vykaslala. vsetky info a materialy si dieta pozhana samo, spolu s dalsimi novacikmi, neboj sa.ja take iniciativy rada nemam, to je ako detska posta, zacne jednym a skonci to uplnou blbostou

januska12323
•
25. sep 2026

Tete odkáž, že sa nevedia ozvať tak nech už nič nerieši.

ivka225
•
25. sep 2026

Téma je zaujímavá aj tým, ako sa moderátori MK zúfalo snažia pochopiť, o čo vlastne ide a už dva alebo tri razy zmenili jej názov.

autor
•
25. sep 2026
@ivka225

Téma je zaujímavá aj tým, ako sa moderátori MK zúfalo snažia pochopiť, o čo vlastne ide a už dva alebo tri razy zmenili jej názov.

@ivka225 píšeš tak že tomu nerozumieť?

Dcéra sa už pred hodnou dobou pýtala aj tu na zariadenie a pod konkrétnej školy internátu. Len patricnú odpoveď nedostala.

anonym_bbb2c1
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@ivka225 píšeš tak že tomu nerozumieť?

Dcéra sa už pred hodnou dobou pýtala aj tu na zariadenie a pod konkrétnej školy internátu. Len patricnú odpoveď nedostala.

@anonym_autor to, že sem niekto napíše neznamená, že bude mať garantovanú odpoveď. Nikto tu nesedí 24/7, tak ten, kto vie, si nemusí otázku všimnúť, ostatní nemajú skúsenosť.

anonym_39842d
•
25. sep 2026

@anonym_autor už to neriešte vy ako matky a ešte k tomu cez kadekoho tretieho. Ty si chcela stretnutie, zo strany tej baby záujem nebol. Jej mama chcela čosi popredat, ty tiež nemáš zaujem (ináč kebyže moja mama predáva moje študijné materiály tak ma asi picne, ved k tomu sa človek neskôr vracal). Možno sa vaše baby stretnú neskôr priamo na škole a pobavia sa bez vás. Úprimne, kebyže za mna moja mama cez svoju kolegyňu vybavuje takéto veci, nebola by som vôbec nadšená. A keby mi, naopak, vypisuje premotivovaná mama nejakej budúcej študentky, tiež neviem, či vôbec zareagujem… skôr asi nie.

autor
•
25. sep 2026
@anonym_39842d

@anonym_autor už to neriešte vy ako matky a ešte k tomu cez kadekoho tretieho. Ty si chcela stretnutie, zo strany tej baby záujem nebol. Jej mama chcela čosi popredat, ty tiež nemáš zaujem (ináč kebyže moja mama predáva moje študijné materiály tak ma asi picne, ved k tomu sa človek neskôr vracal). Možno sa vaše baby stretnú neskôr priamo na škole a pobavia sa bez vás. Úprimne, kebyže za mna moja mama cez svoju kolegyňu vybavuje takéto veci, nebola by som vôbec nadšená. A keby mi, naopak, vypisuje premotivovaná mama nejakej budúcej študentky, tiež neviem, či vôbec zareagujem… skôr asi nie.

@anonym_39842d ja som žiadnej študentke nič nevypisovala.

autor
•
25. sep 2026
@anonym_bbb2c1

@anonym_autor to, že sem niekto napíše neznamená, že bude mať garantovanú odpoveď. Nikto tu nesedí 24/7, tak ten, kto vie, si nemusí otázku všimnúť, ostatní nemajú skúsenosť.

@anonym_bbb2c1 no a? Na pokus nič nedala

anonym_bbb2c1
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_bbb2c1 no a? Na pokus nič nedala

@anonym_autor ved nech skusi otazku zopakovat, na aku skolu to vlastne ide?