Majú učiteľky právo odobrat' mobil?
Ahojte, synovi vzala ucitelka mobil. Kontrolovali hromadne tasky - osobne veci. Mobil nepouzil ani nezvonil/nerusil. Bol v taske v priehradke.
Maju pravo ucitelky sa hrabat v osobnych veciach ziaka a vziat mobil ktory ziak nepouzil? Dakujem.
@haley7897 extrémne by bolo ak ťa zastaví policajt a vyžiada si tvoj mobil na kontrolu či v ňom nemáš zakázané aplikácie
@anonym_0f480f príliš veľa rodičov si neuvedomuje, že škola musí dodržiavať zákon a vyžaduje dodržiavať šk.poriadok. dnes majú všetci práva, no povinnosti nie. Podľa slov autorky chlapec sa priznal, vybral mobil, ostatní si vyložili tašky, nikto sa im v nich nehrabal.
Pritiahnuté za vlasy sú mnohé vysvetlenia -žiak nefajčil, iba si potiahol z cigarety. Ok, čiže v šk.poriadok treba upraviť-fajčenie a poťahovanie z cigarery je v budove školy zakázané.
Učím svoje deti, že pravidlá sa musia dodržiavať, nehľadajme logiku. Ak raz chcem šoférovať, musím dodržiavať pravidlá. Ak som na pracovisku, v nemocnici, v škole...musím rešpektovať pravidlá. Ak sa mi nepáči, idem inde
@anonym_d014eb a ako ho porušuje/používa ked je v taške?
@haley7897 tak u nás v škole vraveli učiteľky, že ak ich niekto ráno neda do skrinky na to určenej, síce cez hodinu nepoužíva mobil, ale cez prestávky potom do neho všetci pozerajú a nebavia sa medzi sebou. Alebo tajne vyťahujú cez hodinu a používajú pod lavicou.
@haley7897 tak u nás v škole vraveli učiteľky, že ak ich niekto ráno neda do skrinky na to určenej, síce cez hodinu nepoužíva mobil, ale cez prestávky potom do neho všetci pozerajú a nebavia sa medzi sebou. Alebo tajne vyťahujú cez hodinu a používajú pod lavicou.
@ria_sprout to, že sa nebavia, by bol najmenší problém. Natáčajú sa, zverejňujú na sieťach, natáčajú učiteĺky...
@ria_sprout to je používanie/porušenie poriadku. Ziadny problem. U nás je to rovnako. Dcéra musí mat mobil v taške vypnutý. Za žiadnych okolností ho nesmie vybrať z tašky. Ak by sa tak stalo, bude jej odobrany.
ak v praci nesmies mat mobil u seba a mas ho-dostanes minimalne pokarhanie ak nie vypoved.. decka maju mat telefony v skrinke..ak to porusoval 5 rokov a prechadzalo mu to-hold mal viac stastia ako rozumu..ak mu je zle ma ist za ucotelom a ten ti zavola... a nehrabali sa v ich veciach -tasky vysypali na stol deti.. by ma zaujimalo kolke zaklamali a ten tel tam malo ... a ze sa rozreval? 11 rocny-naozaj? ved ho nauc ze porusovat prikazy sa proste nesmie a vzdy pride trest ... co sa ja pamatam uz ja ked som bola na zakladke 30 rokov dozadu nam sem tam kazali vyprazdnit tasky anik z nas z toho nerobil tragediu a ani nas to nepoznacilo
Chudak 11 rocny chlapec. Namiesto aby mu jeho matka vysvetlila ze skolsky poriadok sa ma dodrziavat, este bude robit psychopaticke sceny, lebo on sa rozplakal ze musel odovzdat mobil a priznat sa ze ho ma, aj ked ho tam mat nemal. To su presne ti ludia, ktori smietku v oku druhemu hladaju, co kto moze a nemoze a na co ma pravomoc, ale brvno vo svojom oku nevidia, co maju a nemaju a ake maju povinnosti ci zakazy. Chlapec to bude mat takymto stylom v zivote tazke.
Za mna, ak telefon nepouzival nemala mu ho co zobrat. Vysypavanie tasiek je narusenim ich dostojnosti. Ak tam dievcata budu mat vlozky alebo tampony, bude to podla vas v poriadku, ze sa to vykotula pred celou triedou?
Ked vas v obchode vyzve SBSkar na ukazanie kabelky, a nebodaj vam ju zacne prehladavat, idete sa tu rozpucit od nasratosti ako vas ponizil na verejnosti. A chcete sa stazovat.
Predpokladam, ze chlapec je na druhon stupni ZS. Chodi sam domov, cez mobil si moze kupovat listky na bus, dostane pokyny od rodica...
kolkokrat mi napise ucitel zo Zusky, ze hodina sa rusi. Tak to potrebujem dat vediet dietatu, aby tam neslo. Pripadne ak sa zmeni situacia v praci, musi vyzdvihnut mladsieho surodenca zo skoly, dokonca dokaze samostatne prist k lekarovi zo skoly kde sa stretneme v cakarni...
Ano, su deti, ktore mobil nepotrebuju lebo nechodia dalej ako na prvu zatacku v dedine. A potom su deti, ktore ziju zivot, sportuju, dochadzaju na druhu stranu mesta a funguju samostatne.
Mimo témy, ale som veľmi rada za to, že som na ZŠ/SŠ chodila v čase, kedy sa to takto neriešilo, a ani sa nemuseli mobily pred vyučovaním pozbierať a niekde zamknúť 🥲
ak v praci nesmies mat mobil u seba a mas ho-dostanes minimalne pokarhanie ak nie vypoved.. decka maju mat telefony v skrinke..ak to porusoval 5 rokov a prechadzalo mu to-hold mal viac stastia ako rozumu..ak mu je zle ma ist za ucotelom a ten ti zavola... a nehrabali sa v ich veciach -tasky vysypali na stol deti.. by ma zaujimalo kolke zaklamali a ten tel tam malo ... a ze sa rozreval? 11 rocny-naozaj? ved ho nauc ze porusovat prikazy sa proste nesmie a vzdy pride trest ... co sa ja pamatam uz ja ked som bola na zakladke 30 rokov dozadu nam sem tam kazali vyprazdnit tasky anik z nas z toho nerobil tragediu a ani nas to nepoznacilo
@anonym_52799c treba sa premietnut do roku 2026. A za co si ako 11 rocna revala ty? Podel sa nech sa pobavime ake to bolo primitivne

@haley7897 áno jasne, ale to ja už nehodnotím. Preto som odpovedala vecne.
@anonym_d014eb jasné, chapem odkiaľ vychadzas.