Mám nárok na študijné voľno popri práci?
Ahojte,
Chcem sa opýtať
Mám nárok na študijné voľno ak pracujem a zmluvu mam na určitú dobu a štúdium bude popri zamestnaní
Ked mas studium v ramci zvysovania kvalifikacie a zamestnavatel s tebou o tom podpisal aj zmluvu, tak ano. Ale ak pracujes ako predavačka a rozhodnes sa pri tom si spravit prakticku sestru, tak absolutne nie a budes na to musiet pouzit svoje dovolenky. Skus specifikovat, o aku prácu a skolu sa jedna. Toto je nejednoznacne polozena otazka. Ja mam podpisanu zmluvu s nemocnicou, v ktorej pracujem, mozem si zvysovat jvalifikaciu a dostavat studijne volna, ale taktiez ma to zavazuje k tomu, ze po skonceni skoly musim v tejto nemocnici este min.5 rokov odpracovat
Len ak zamestnávateľ dal súhlas na štúdium. Je to veľa voľna počas celého štúdia.
Ak ti zamestnávateľ dal písomný súhlas, tak študijné voľno ti poskytne. Za celé štúdium je to veľa voľna. Ak ti súhlas nedal, potom musíš čerpať dovolenku alebo neplatené voľno.

iba ak ťa vyšle zamestnávateľ, ak študuješ na základe vlastného rozhodnutia tak nemusí