Mám nárok na študijné voľno popri práci?
Ahojte,
Chcem sa opýtať
Mám nárok na študijné voľno ak pracujem a zmluvu mam na určitú dobu a štúdium bude popri zamestnaní
Ked mas studium v ramci zvysovania kvalifikacie a zamestnavatel s tebou o tom podpisal aj zmluvu, tak ano. Ale ak pracujes ako predavačka a rozhodnes sa pri tom si spravit prakticku sestru, tak absolutne nie a budes na to musiet pouzit svoje dovolenky. Skus specifikovat, o aku prácu a skolu sa jedna. Toto je nejednoznacne polozena otazka. Ja mam podpisanu zmluvu s nemocnicou, v ktorej pracujem, mozem si zvysovat jvalifikaciu a dostavat studijne volna, ale taktiez ma to zavazuje k tomu, ze po skonceni skoly musim v tejto nemocnici este min.5 rokov odpracovat
Ak ti zamestnávateľ dal písomný súhlas, tak študijné voľno ti poskytne. Za celé štúdium je to veľa voľna. Ak ti súhlas nedal, potom musíš čerpať dovolenku alebo neplatené voľno.
Podľa druhu práce a podla druhu štúdia. Podľa benevolentnosti zamestnávateľa. Napíš kde, v akej sfére pracuješ a co ideš študovať.
@lenkalorincova97 ak ti dal zamestnávateľ písomný súhlas na štúdium tak áno, ináč nie.
Zalezi od vela veci. To sa neda pausalne napisat, ze ano volno Ti da. Lebo ak si zvysujes kvalifikaciu s jeho suhlasim, tak by si ho dostavat mala. Mojej kamaratke sa ale v minulosti stalo, ze kolegyne neboli ochotne pracovat kvoli nej kazdy vikend, ked chodila do skoly a nakoniec z danej prace odisla.
To zavisi predpokladam aj od toho ci studium suvisi s pracou, teda ci sa ti v praci zvysi kvalifikacia. Ja som studovala popri zamestnani. Chodila som na EU v BA a pracovala na sude ako asistentka. Nakolko mi to nesuviselo s pracou, tak jedine volno som mala dovolenky. A napriek tomu ze pol dna dovolenky sa nedavalo, tak to jedine mi dovolili lebo som si viackrat vzala 2 dni po sebe a aj to kvoli skole.
jedine ak si musíš zvýšiť kvalifikáciu kvôli práci že to od teba zamestnávateľ vyžaduje, inak nie.....zamestnávateľovi môže byť šuma fuk že ty externe študuješ, to je tvoj problém, nie jeho, nemá ti prečo platiť peniaze ak nie si v práci ak študuješ zo svojej vôle lebo u neho to nepotrebuješ a asi ani nevyužiješ....

iba ak ťa vyšle zamestnávateľ, ak študuješ na základe vlastného rozhodnutia tak nemusí