Máte skúsenosti s bilingválnym štúdiom z ôsmeho ročníka?
Dobrý deň, na príjmačkách na 5-ročné gymnázium som bola 15. ,čiže už sa pravdepodobne nezmení rozhodnutie o tom, že som prijatá (výsledok je z priebežných výsledkov tak nie je to ešte 100% isté). Prijímačky som robila z 8. ročníka a moje otázky znejú. Mala by som sa naučiť aspoň základné učivo hlavných predmetov z 9. ročníka alebo sa bude ten prvý rok hlavne opakovať? Je štúdium náročnejšie, keď idem z 8. ročníka? Máte nejaké skúsenosti s Gymnáziom Ladislava Sáru v Bratislave?
Vopred ďakujem za odpovede
Môjmu chýbala slovenčina a matika, ale doučil sa, ako preberali, škola OA bilingval
Pravdepodobne vas tam bude polovica z osmicky a polovica z deviny, cize vas postupne upozornia na to, co sa treba doucit, doucis sa priebezne co bude treba. Teraz je to zbytocne, nevies co presne. Cize nieco dohnat budes musiet, ale celkovo to nie je narocnejsie pre osmakov, to sa postupne vyrovna. Hlavne, kto sa tam dostal z osmicky je natolko sikovny, ze zdola aj ine vyzvy, cize neboj sa.
na Saru budes mat 20 hodin talianciny hned prvy rok. matiky 3 hodiny. detto slovenciny,
vsetky ostatne predmety budes mat po jednej hodine.
je uplne jedno, ci ides z 8 alebo 9 triedy, nasledujuci rok budes mat taliansku nalievaren a ver mi, ze ine predmety ani nebudes mat cas sa ucit, lebo budes cele dni studovat taliancinu.

@anonym_autor moja dcéra išla z ôsmeho ročníka a myslím ,že nemali problém zapadnúť medzi tých čo išli z deviateho ročníka.Akurát samizda v matematike to bolo že boli popredu ale tak zvládla to.Tak si myslím že to budeš mať v pohode Jedná sa o 5 ročná bilingválna obchodná Žilina