icon

Máte skúsenosti s doktorandským štúdiom na právnickej fakulte Trnavskej univerzity?

jasterka_321
7. máj 2026

Ahojte,

je tu niekto, kto študoval doktorandské štúdium na Trnavskej univerzite, konkrétne na právnickej fakulte, alebo tam aktuálne študuje?

Chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti a či neľutujete výber práve tejto fakulty.
Dalo vám toto štúdium veľa?

Neviem pochopiť, prečo má Truni v porovnaní s PraF UK tak málo doktorandov a aký je na to dôvod.

Ďakujem všetkým prispievateľom za odpovede!

anonym_2253b5
7. máj 2026

@jasterka_321 ale veď UK je oveľa väčšia univerzita ako TU, na UK študuje celkovo okolo 20000 študentov, na TU celkovo cca 5000 študentov. Tak sa to odrazí asi aj na počte doktorandov. Právnické fakulty UK aj TU sa roky radia medzi najlepšie na Slovensku.

anonym_451a9f
7. máj 2026

Ved to je logicke, jedna univerzita v hlavnom meste, druha v "zapadakove". Co sa tyka pracovnych prilezitosti pocas studia priamo v meste je to neporovnatelne. Poznam doktorandov z oboch fakult, rozdiely v kvalite su mininalne. Ale najviac zalezi od katedry/ustavu pod ktorym budes.

jasterka_321
autor
7. máj 2026
@anonym_451a9f

Ved to je logicke, jedna univerzita v hlavnom meste, druha v "zapadakove". Co sa tyka pracovnych prilezitosti pocas studia priamo v meste je to neporovnatelne. Poznam doktorandov z oboch fakult, rozdiely v kvalite su mininalne. Ale najviac zalezi od katedry/ustavu pod ktorym budes.

@anonym_451a9f Mas nejake informácie, ktoré katedry sú ,,kvalitnejšie'', a ktoré menej?

anonym_451a9f
7. máj 2026
@jasterka_321

@anonym_451a9f Mas nejake informácie, ktoré katedry sú ,,kvalitnejšie'', a ktoré menej?

@jasterka_321 vsetky su kvalitne ide skor o personalne obsadenie a ako si sadnes s veducim dizertacnej prace, s ktorym budes najviac v kontakte. Konkretne mena tu nechcem pisat. Neviem ako to funguje pre studentov z vonku ale ja ked som si vybrala dizertacnu temu, kontaktovala som priamo veducu prace a dohodla si konzultaciu, ktora mi dala naozaj vela v tom, ci mame rovnaku predstavu o tom ako to bude fungovat pocas studia.

klariska1
7. máj 2026

s právom síce nemám nič spoločné, ale pracujem vo vysokoškolskom prostredí. Počet doktorandov závisí od viacerých faktorov, pričom kľúčové sú financie. Každá univerzita má svoju vnútornú smernicu na interné rozdelenie financií na doktorandské miesta na univerzite, u nás je to napríklad 2 doktorandi na odbor. Samozrejme, úlohu zohráva aj vyťaženosť profesorov a docentov, ale nie je to o "kvalite" či "nekvalite" školy.