Medicína: Skončiť štúdium alebo pokračovať v boji?
Dobrý deň, som študentka 2.ročníka na medicíne a momentálne som v neľahkej situácii a chcela by som sa spýtať či má s tým niekto skúsenosť poprípade iba váš názor na situáciu.
Momentálne si prenášam zo zimného semestra histologiu ktorú som kvôli anatómii nestihla a prihlásila som sa na augustový termín čiže na nej som ešte nebola.
Ďalej som si prenášala zápočet z biochémie ktorý som dnes bohužiaľ nespravila. Takže jediná možnosť je ísť o týždeň znovu, s tým že skúšku by som teda mala v auguste v jeden týždeň s histologiou.
Už som bola aj na fyziologii ktorú by som si bohužiaľ musela preniesť.
Takže mám spravené iba 3 ľahšie skúšky.
Neviem kde robím chybu keďže sa učím celé dni a nikam nechodím.. alebo či na to vôbec mám. Neviem ako sa mám na to pozrieť- či odísť z kratšej cesty alebo zabojovať ale asi nikdy nebudem mať istotu či to skončím.
Vedel by mi niekto poradiť?
Ďakujem 🙂
Veď bojuj. Nevzdávaj sa tak ľahko
ak vies is daj preniest, pripadne sa nejako dohodni, urcite neskoncit este...ak sa to nepodari buduci rok tak potom by som nad tym premyslala - mam spoluziacku z VS co dva roky opakovala, potom sa dala preradit na inu faktultu a voila - dnes je mega manazerka (v cudzine) a kto by to povedal 🙂
@veva_ve a inak ta škola zaujíma?Alebo uvažujes či si si vôbec dobre vybrala?zabojuj ako lekár budeš bojovať často.Bola by to škoda pri prvých neúspechoch to vzdat
@luccija áno škola ma baví a viem si predstaviť byť lekárkou.. ale keď vidim ako všetci v okoli všetko v pohode zvládajú tak občas pochybujem či to viem zvládnuť po toľkých neúspechoch
@luccija áno škola ma baví a viem si predstaviť byť lekárkou.. ale keď vidim ako všetci v okoli všetko v pohode zvládajú tak občas pochybujem či to viem zvládnuť po toľkých neúspechoch
@veva_ve vieš ako sa hovorí: ťažko na cvičisku... A ako lekárka, neviem síce kde by si sa rada videla a kde skončis, ale mozno budeš takéto a ešte väčšie boje bojovať každý jeden deň. Takže ešte popracuj... a nezahadzuj to.
Moja neter urobila tu chybu že ona biflovala a ne učila sa. Má na to to jej pov aj na medicíne, rok prepadla ale už je znej dr. Zabojuj
Za našich čias sa dalo preniesť najviac 11 kreditov. Určite by som sa nevzdala, teraz by som si dala 2 týždne pauzu po skončení skúškového a potom sa u ila znova na august, zamerala by som sa na fyziológiu, ta je najľahšia asi, pripadne a histologiu. No výsledok bude taky ze bud môžeš nastúpiť do 3.rocnika alebo nie. Určite to teraz nevzdávaj. Aj keď 3.rocnuk je tiež ťažký a s prenesený i skúškami ešte viac, ale poznám takých, ktorí zabojovali a úspešne doštudovali.
@veva_ve zabojuj, mna skoro vyhodili na bakalarovi na informatike, teraz som urobila statnice s vyznamenanim, som rada ze som to nevzdala.
Vzdy sa oplati zabojovat, pokial to nejde na ukor zdravia. To je vzdy prvorade. Takze bojuj, ale pokial zacnes mat problemy so spankom, ci ine zdravotne tazkosti kvoli stresu, radsej odis z kratsej cesty.
@veva_ve viem ze vela buducich medikov chodi aj na doucovanie, resp.sa "ucili" ucit sa, system ako cielene do seba dostat to.mnoztvo uciva.
Je to tazka skola, skuste si zistit ci take nieco nepomoze. Zistit co vam sedi aky typ ucenia a zefektivnit to.
Bratsilava Komenskeho, ze? Tam su prve tri roky take spartanske, vyhadzuje sa jedna radost, krizom-krazom, hlavne v druhaku a tretiaku. Takze mas opravnene pocit, ze je to narocne. Ja byt tebou, oddychnem si tak tyzden a potom sa zacnem drvit jedna radost - pozri si este tie augustove terminy, ci si to nevies nejak reorganizovat, aby ti medzi jednotlivymi skuskami ostalo co najviac casu na opakovanie. Na fyziologii si bola kolkokrat? Ak mas este nejaky volny pokus, tak by som si ju dala tiez na august s tym, ze si teda urc, ze niektoru skusku neurobis a budes dany predmet prenasat, pri ktorom ta to bude najmenej „boliet”? Ja by som sa snazila mat za sebou biochemiu a fyziologiu, my sme to mali ako prerekvizitu na patofyziologiu v tretiaku. No pravdou je, ze aj histola je potrebna k patologii… Tak si vyber sama, co ty vnimas ako mensi problem a uc sa.. vela stastia.
@veva_ve Prave pred tyzdom som sa rozpraval s jednym profesorom na medicine a ten hovoril, ze v podstate kazdy koho prijmu ma na to - ak ma spravny pristup. A tym spravnym pristupom myslim to, ze ta to musi bavit. Takze si predstav ake je to dolezite pre tvoje zamestnanie a uc sa strukturovane - najprv prehlad, spojenia a podom detaily. Vsak biochemia je tak krasny predmet...taky metabolizmus aminokyselin, beta oxidacia...🙂
V zivote som videl vela geniov s ktorych nic nebolo, lebo sa vzdali a videl som aj vela ludi co nie su uplne geniami a dosiahli to velmi daleko. Moja rada: NIKDY SA NEVZDAVAJ.
...a spoj sa s niekym co robi tie skusky v pohode a zisti si aky ma system ako sa uci a pod a hlavne poziadaj o pomoc, ked nepomoze jeden, tak pomoze iny.... good luck
no ja ako davna absolventka si presne pamatam 2.rocnik a poviem ti, ze tato situacia je nezavideniahodna. nemat zapocet z biochemie (a tym padom ani skusku dohladne) , prenasat histologiu a fyziologiu...no...bud sa ucis nekonzistentne nelogicky alebo na to nemas , prepac....mozno co by som poradila, akokolvek poburujuce to je, tak ucit sa zo zdrojov ako chat gpt (ale platena verzia, kde ho treba ,,nastavit,, ze si student mediciny, lebo vtedy ine odpovede pise ako ked si to laik zistuje) ..a mozno ti to pomoze pochopit iste veci. ja by som si asi dala ku kazdej otazke ,,10 krizovych viet /bodov,, a viac to nehrotila. Ako je to narocny rocnik a ak vyhadzuju , tak bohuzial. Ale aby som nebola iba pesimisticka, osobne poznam kolegu z odboru, ktory je vyborny lekar ale uvod studia mu tiez velmi nesiel...prijimacky spravil na druhy pokus a opakoval potom aj druhy rocnik tusim na fyziologii...niekedy to sito je take...nakoniec vystudoval, zaplatil si vsak rok navyse, ale to by nevadilo,
Bratsilava Komenskeho, ze? Tam su prve tri roky take spartanske, vyhadzuje sa jedna radost, krizom-krazom, hlavne v druhaku a tretiaku. Takze mas opravnene pocit, ze je to narocne. Ja byt tebou, oddychnem si tak tyzden a potom sa zacnem drvit jedna radost - pozri si este tie augustove terminy, ci si to nevies nejak reorganizovat, aby ti medzi jednotlivymi skuskami ostalo co najviac casu na opakovanie. Na fyziologii si bola kolkokrat? Ak mas este nejaky volny pokus, tak by som si ju dala tiez na august s tym, ze si teda urc, ze niektoru skusku neurobis a budes dany predmet prenasat, pri ktorom ta to bude najmenej „boliet”? Ja by som sa snazila mat za sebou biochemiu a fyziologiu, my sme to mali ako prerekvizitu na patofyziologiu v tretiaku. No pravdou je, ze aj histola je potrebna k patologii… Tak si vyber sama, co ty vnimas ako mensi problem a uc sa.. vela stastia.
@anonym_e2b4d3 áno Komenského. Na fyziologii som bola 3x a mala som vždy rovnaký počet bodov z testu. Čiže ak budem niečo prenášať tak to bude musieť byť fyziológia ale ďakujem za správu
@anonym_e2b4d3 áno Komenského. Na fyziologii som bola 3x a mala som vždy rovnaký počet bodov z testu. Čiže ak budem niečo prenášať tak to bude musieť byť fyziológia ale ďakujem za správu
@veva_ve aha, tak tam je to o inom - uz si musis sledovat, ako by ti sedeli kredity, aby si mohla prenasat do dalsieho rocnika a riad sa tym. Tu biochemiu a histologiu sa nastav, ze proste spravis. Zacni sa najprv ucit to, co ti najmenej islo a temy, ktore ti prisli lahsie si nechaj na potom… No drzim palce, mas to nahnute, ale tiez som mala spoluziakov, ktori to mali na hrane vyhodenia a nakoniec sa nakopli a zvladli vsetko..
dcéra používa nejaké preparáty ktoré jej pomáhajú čo najviac prijať informácii. poradil jej to nejaký kámoš z vyššieho ročníka. Musíš to len vyskúšať, lebo nie každému všetko sadne čo aj ostatným. Lutecam .
Kúp, vyskúšaj a možno pomôže.

bojuj, prečo chceš to vzdať ?
Ešte stále máš šancu.
Nádej zomiera posledná.