icon

Môže dcéra zmeniť školu aj po prijatí?

1. jún 2026

Ahojte. Zaujíma ma, keď dcéra sa dostala aj na prioritu 1aj 2. Ale chcela by nastúpiť nakoniec na 2. Dá sa niečo robiť?

Strana
z2
katkaseiner
1. jún 2026

tu ti asi nikto naisto neporadi... ale z dlhodobeho hladiska by ma zaujimalo ci sa to podari... jedine skusit dat odvolanie. Ale teda skutocne netusim ako na to. Tiez sa ideme odvolat, ale to je ina situacia

tina1979
1. jún 2026

My sme presne v rovnakej situácií a neviem ako by sa to dalo vyriešiť. Budem rada, ak niekto poradí.

autor
1. jún 2026
@tina1979

My sme presne v rovnakej situácií a neviem ako by sa to dalo vyriešiť. Budem rada, ak niekto poradí.

@tina1979 asi len budeme musieť zavolať do školy či nemajú info, a niekto pred nimi si to tiež nerozmyslel pretože tým, že naše deti to zaradilo inde sme miesto posunuli a je obsadené. Do školy kde sú prijatí sa len nepotvrdí nástup? Fakt neviem

anonym_3df04c
1. jún 2026

Ja by som zavolala do skoly na ktoru chce ist, pripadne ak bude volne miesto pocas sk.roka na 2 da sa urobit aj vtedy prestup.

jaavaa
Autor odpoveď zmazal
autor
1. jún 2026
@anonym_3df04c

Ja by som zavolala do skoly na ktoru chce ist, pripadne ak bude volne miesto pocas sk.roka na 2 da sa urobit aj vtedy prestup.

@anonym_3df04c počas školského roka už nie.

natalka13
1. jún 2026

V Telerane hovorila nejaka pani, asi z min. Ze sa to da, ale treba kontaktovat skoly.

autor
1. jún 2026
@natalka13

V Telerane hovorila nejaka pani, asi z min. Ze sa to da, ale treba kontaktovat skoly.

@natalka13 asi mimo automatu....

anonym_5b095d
1. jún 2026
@anonym_autor

@tina1979 asi len budeme musieť zavolať do školy či nemajú info, a niekto pred nimi si to tiež nerozmyslel pretože tým, že naše deti to zaradilo inde sme miesto posunuli a je obsadené. Do školy kde sú prijatí sa len nepotvrdí nástup? Fakt neviem

@anonym_autor a vo februari pri podaji prihlasky este nevedela kam chce ist viac? 🤷
Moze potom podat ziadost o prestup, no ak nebude volne miesto, nevyhoveju...

anonym_2d7f68
1. jún 2026

nie neda sa to, preto ste si dali prioritu 1 a 2

autor
1. jún 2026
@anonym_5b095d

@anonym_autor a vo februari pri podaji prihlasky este nevedela kam chce ist viac? 🤷

@anonym_5b095d vyberala medzi tými školami stále

anonym_5b095d
1. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak vybrala prioritu. A podla toho pojde na strednu.

anonym_553ab6
1. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nedá sa s tým už nič robiť.

natalka13
1. jún 2026
@anonym_autor

@natalka13 asi mimo automatu....

@anonym_autor ako mimo automatu? Vsetci idu predsa cez automat. A do 15.9. Sa stale robia prestupy aj tento rok ako pominule roky

biba_18
1. jún 2026

tak keď sa robia prestupy, tak o čom to celé je??

biba_18
1. jún 2026
@anonym_5b095d

@anonym_5b095d predstav si, sú deti čo nevedia… moje dieťa bolo prijaté na 2 talentové školy a išlo nakoniec na tretiu obyčajnú…

anonym_5b095d
1. jún 2026
@biba_18

@anonym_5b095d predstav si, sú deti čo nevedia… moje dieťa bolo prijaté na 2 talentové školy a išlo nakoniec na tretiu obyčajnú…

@biba_18 no o tom to aj je, aby sa deti naucili rozhodovat. Avsak, funkcnost systemu je bez debaty zla.

biba_18
1. jún 2026
@anonym_5b095d

@biba_18 no o tom to aj je, aby sa deti naucili rozhodovat. Avsak, funkcnost systemu je bez debaty zla.

@anonym_5b095d veď nakoniec sa rozhodol. bez nátlaku a na základe výsledkov…

luliu
1. jún 2026

Dokola bolo komunikovane, ako je dolezite poriadne si vybrať prioritu. Môžete sa odvolať, ale keďže automat vaše miesto na 2. priorite už obsadil, je to veľmi nepravdepodobné

zuzana76
1. jún 2026

@anonym_autor ako to, ze sa dostala na obe, dostala sa len na jednu podla automatu, na tu druhu by sa bola byvala dostala, keby ju mala vo vyssej priorite. Moj syn sa bol byval dostal na 3 zo 4 skol, ale automat ho priradil len k tej s najvyssou prioritou a na ostatnych uvolnil miesto pre dalsie deti.

zuzana76
1. jún 2026

@anonym_autor zmenit sa to bude dat uz jedine prestupom, ak bude volne miesto

kulinan
2. jún 2026
@anonym_5b095d

@anonym_5b095d akoze dospely sa nevedia rozhodnúť....co chceme od 15 r deti? načo takýto tlak? doteraz co bolo zle? všetko sa da ked sa ch e aj zmeniť skola. vždy...

helimama
2. jún 2026

Prosím, v systéme e.prihlasky našli ste niekde možnosť "odvolanie" ?

anonym_796322
2. jún 2026

@anonym_autor nie, nemôže si vybrať. Ide sa podľa priorít. Teda č. 1

melisa281
2. jún 2026
@helimama

Prosím, v systéme e.prihlasky našli ste niekde možnosť "odvolanie" ?

@helimama ahoj ja vôbec neviem kde sa tam dá odvolať ako to riešite?

helimama
2. jún 2026
@melisa281

@melisa281 na stránke rodinka.sk som našla iba článok https://rodinka.sk/predskolak/stredna-skola-ako... avšak nikde možnosť "odvolanie" nie je. Či ešte príde nejaké rozhodnutie a až potom sa ťa možnosť objaví to nie je nikde vysvetlené.

andreakotesova
Autor odpoveď zmazal
andreakotesova
2. jún 2026
@melisa281

autor
2. jún 2026

Čítala som že voči prijatiu sa dá odvolať do 15 dní, voči neprijatiu do 5. Takže by sa to mohlo pohnúť

Strana
z2