Môže IT vyštudovať každý?
Myslite si, ze IT vie vystudovat kazdy priemerne inteligentny clovek, ked sadne na zadok a 5 rokov maka, alebo si to vyzaduje naozaj nejake specificke danosti, lepsiu pamat, atd.?
Samozrejme, IT vyštuduje aj úplný analfabet, ktorý vie urobiť ctrl-c a crtl-v. Nič zložité. 🙂
Tak sa zyslam, či si vôbec priemerne inteligentná. Iste je, že na Slovensku si môžeš vybrať z toľkých vysokoškolských odborov, že ak budeš každý deň dávať dva, do podávania prihlášok ich všetky nestíhaš
na studium aplikovanej informatiky nejak vyrazne lepsiu pamat netreba, pretoze sa tam nevyucuje stylom, ze tu mas haldu skript a nadrt sa ich naspamat, ale vypracovavas zadania resp. robis skusky, kde musis vediet aplikovat poznatky z prednasok. teda skor musis vediet logicky rozmyslat a vediet spajat suvislosti a hladat riesenia.
Podobná otázka tu už tuším bola. Predtým sa jednalo o zdravotnú sestru. V každom prípade môže.
@elizabet173 chov hospodárskych zvierat sa dá študovať v Nitre. Len chudence hoviadka, keď ich bude toto opatrovat
Jasné a zároveň s medicínou. Co si nevieš vybrať výšku a predávaš na strednej?
No ja neviem či vie aplikovanú informatiku študovať každý...v podstate máš ľudí ktorí stále niečo skúšajú/inštalujú a ešte userov ktorí robia vždy všetko rovnako, ani krok navyše...prečo asi? Ja som ten druhý typ človeka, u mňa čokoľvek inštalovať je totálne utrpenie...nieto ešte si dávať dokopy logické procesy
@elizabet173 co ti ja viem. Ja som stretla aj takých, že by si ich na úspešných absolventov pomocných škôl odhadla a ono to malo aj titul pred menom, síce len z bezpečnostného manažmentu ale Ing tam bol
Opýtaj sa nabudúce: Ktorú VS môže vyštudovať aj podpriemene inteligentný človek? Nemusíš dávať na každé povolanie samostatný príspevok 😅
Mám nadpriemerné IQ, ale štúdium IT by som nedala. Nemám k tomu vzťah a nútiť sa študovať niečo, čo ma nebaví, nepatrí do mojej životnej filozofie.
@zuzitko74 Je to presne tak, aj ja poznám ľudí, ktorí nemajú vlohy k študovaniu IT, sú dobrí celkom v iných smeroch, ktorým sa aj venujú. A tak isto je to aj s ostatnými VŠ, tam nejde o to či je to priemerný žiak, ale o čo má záujem, v čom je dobrý, v tých oblastiach môže študovať aj VŠ, ale aj tam musí počítať s tým, že okrem jeho predmetov, v ktorých je dobrý sa bude musieť prispôsobiť aj ostatným a s tými sa potrápiť.
Ja by som povedala, ze kazdy to moze skusit a po prvom semestri sa zvycajne pravda ukaze😉 Takze smelo do toho.
Nie, u nas sli z gymka na IT ti, co maturovali z matiky, fyziky a intormatiky a za 1.
Zbytocne riesis ktoru skolu vie vystudovat priemerne int.clovek... ty vies nakolko si inteligentna/y?
Ked nevies aku skolu chces studovat a co Ti je blizke, naco tento prieskum? To su tak diametralne odlisne odbory co tu hadzes...medicina, ucitelstvo,IT, ze by som chcela vediet Tvoj vyber maturitnych predmetov 🤔

Uz nech ta bloknu 🤦♀️