icon

Môže mi škola po zmene názvu odboru odmietnuť pokračovanie v štúdiu po prerušení?

ivanah87
Dnes o 09:02

V roku 2022 som nastúpila na dvojročné externé stredoškolské štúdium. Druhý ročník (2023/2024) som prerušila a tento rok (2026/2027) som chcela v štúdiu pokračovať, no škola mi oznámila, že som prekročila povolený limit. Zároveň sa zmenil názov študijného odboru a škola tvrdí, že ani z tohto dôvodu nemôžem pokračovať.
Je takýto postup školy v súlade so zákonom?

mogaa
Dnes o 09:19

@ivanah87 prerušenie malo len obmedzenú platnosť.....a je prirodzené že ak sa zmenil odbor, tak sú tam aj iné odborné predmety a bude treba začať od začiatku...

anonym_cc1458
Dnes o 09:27

Ten odbor nezmenil len nazov, on zmenil aj obsah, ci?

ivanah87
autor
Dnes o 09:37
@anonym_cc1458

Ten odbor nezmenil len nazov, on zmenil aj obsah, ci?

@anonym_cc1458 nie, predmety su rovnake, zmenil sa len nazov

mogaa
Dnes o 09:42
@ivanah87

@anonym_cc1458 nie, predmety su rovnake, zmenil sa len nazov

@ivanah87 a platnosť prerušenia bola dohodnutá ako? na neobmedzenú dobu? lebo tak to nefunguje....prerušenie platí na rok ak je na dlhšiu dobu, musí to byť vopred dohodnuté...ale 4 roky sú veľa..... nedá sa po 4 rokoch pokračovať tam kde si pred 4rokmi prestal....

anonym_529293
Dnes o 09:54

@ivanah87 Vedenie školy musí konať v súlade so zákonmi. Práve kvoli takým žiakom ako si ty, ktorí si myslia, že môžu všetko. Začať štúdium, prerušiť, skončiť, znova prísť, kedy sa im zapáči... Poznajú svoje práva, ale ignorujú povinnosti a vždy sú pripravení všetko spochybňovať.

januska12323
Dnes o 10:02

@ivanah87 no hlavne si prerušila na pár rokov, to sa tak nerobí.

ivanah87
autor
Dnes o 10:11
@anonym_529293

@ivanah87 Vedenie školy musí konať v súlade so zákonmi. Práve kvoli takým žiakom ako si ty, ktorí si myslia, že môžu všetko. Začať štúdium, prerušiť, skončiť, znova prísť, kedy sa im zapáči... Poznajú svoje práva, ale ignorujú povinnosti a vždy sú pripravení všetko spochybňovať.

@anonym_529293 wtf? 🙈 vies , ze prerus.studia na triroky je v sulade so zakonom? Boze,tvoj prispevok nema vahu, na co reaguješ vobec..

ivanah87
autor
Dnes o 10:11
@januska12323

@ivanah87 no hlavne si prerušila na pár rokov, to sa tak nerobí.

@januska12323 co sa nerobi?😂

ivanah87
autor
Dnes o 10:14
@mogaa

@ivanah87 a platnosť prerušenia bola dohodnutá ako? na neobmedzenú dobu? lebo tak to nefunguje....prerušenie platí na rok ak je na dlhšiu dobu, musí to byť vopred dohodnuté...ale 4 roky sú veľa..... nedá sa po 4 rokoch pokračovať tam kde si pred 4rokmi prestal....

@mogaa ake 4 roky?Boli prerus. tri, to stanovuje zakon, a ziaka by mali informovat o zmene nazvu odboru, nie ze si zaplatim rocnik, prerusim ho a ptm sa nemozem vratit..

anonym_62b058
Dnes o 10:50

@ivanah87 ano, je to v sulade so zakonom a pocas prerusenia NIE SI ziakom skoly tak akeho ziaka maju informovat? Navyse zalezi od formulacie ziadosti o prerusenie ak bolo formulovane na jeden skolsky rok alebo jeden polrok a ty si potiahla dalsie 2 tak smola, vzdy by malo byt uvedene na aku dobu sa prerusuje.

anonym_85e5a1
Dnes o 11:05

@ivanah87 pises ze "škola mi oznámila, že som prekročila povolený limit" tak nemozes pokracovat. To plati, maju pravdu ze si ho prekrocila? Lebo ak ano tak zmena nazvu je uz bezpredmetna.

anonym_7938b9
Dnes o 11:42

prekročila si čas na návrat do školy. Nato je predpis dokedy musíš pokračovať v prerušenom štúdiu.
Niečo podobné mal rod. známy - tiež neuspel.

januska12323
Dnes o 11:52
@ivanah87

@januska12323 co sa nerobi?😂

@ivanah87 čudovať sa, že ťa už nechcú po rokoch. Pri prerušení si bola určite informovaná ako máš pokračovať ďalej.

anonym_15107b
Dnes o 12:14
@ivanah87

@mogaa ake 4 roky?Boli prerus. tri, to stanovuje zakon, a ziaka by mali informovat o zmene nazvu odboru, nie ze si zaplatim rocnik, prerusim ho a ptm sa nemozem vratit..

@ivanah87 mala by si zmenit pristup. Ty nemas len prava, ale aj povinnosti. Spochybnujes, ze konaju v sulade so zakonom? Napis odvolanie. Ale dost pochybujem, ze uspejes. Radsej si poriadne precitaj, co si dostala a aj to, co si podpisovala pri preruseni.

mogaa
Dnes o 13:57
@ivanah87

@ivanah87 mala si v žiadosti o prerušenie dátum do kedy prerušuješ štúdium? lbo toto tam musí byť uvedené, inak prerušujú len na rok....tie 3roky nie sú automatické prerušenie na 3 roky a, ale maximálne obdobie a to musí byť vtedy aj tak schválené....pozri si presne ako bola formulovaná žiadosť o prerušenie a aj aká prišla odpoveď.....

ivanah87
autor
Dnes o 18:31
@januska12323

@ivanah87 čudovať sa, že ťa už nechcú po rokoch. Pri prerušení si bola určite informovaná ako máš pokračovať ďalej.

@januska12323 nie, nebola som informovana. V juni som volala triednej ci mozem pokracovat v studiu, 2x to odsuvala na neskor a koncom augusta som mala volat, mala som prist na zapis a az tam po 2 h triednickej zistili, ze uz je po "funuse". Ratali to na tri roky prerus. studia, ale praveze max. su tie tri roky. Ziadny list o ukonc. som nedostala, ak by ma vylucili...a odvolali sa aj na tu zmenu odboru