icon

Môže škola nútiť pedagogického asistenta ísť na výlet?

Dnes o 10:34

Ahojte. Mam tu nejako pedagogického asistenta? poraďte prosím. Z našej školy sa chystajú ďalší týždeň 3 bežne triedy na výlet na 4 dni,3 noci. Žiadne z deti nemá nárok na asistenta. Idú traja učitelia, chcú zobrať ešte jedného asistenta na výpomoc. Ja však zo zdravotných dôvodov nemôžem. Nemá kto ísť s nimi, vsak ma nemôžu prinútiť ísť napriek tomu že odmietnem?

haley7897
Dnes o 10:43

@anonym_autor vedia, ze zo zdravotných dôvodov nemôžeš? Je nejaký spôsob, ze by vedeli spraviť nejaké "úľavy", prispôsobiť tvoje očakávané povinnosti aby si bol/a schopná/ý ísť?
Zdravotné dôvody je veľmi vagny pojem. A zároveň výlety su vždy okolnosti kde je extra dozor potrebný. Bez ohľadu na to ci su tam deti ktore potrebujú špeciálneho asistenta.

anonym_5c0b5a
Dnes o 10:45

@anonym_autor a čo máš v náplni práce? Aj školské výlety? Podpisovala si aj účasť na výletoch ako súčasť pracovnej náplne?

januska12323
Dnes o 11:09

@anonym_autor aké máš problémy? Vie o nich vedenie?

elz1920
Dnes o 11:10

Tak nútiť by ťa určite nemali. Záleží aj od toho, o aký zdravotný problém ide. Ak by to bol jednodňový, išla by som. Ale momentálne by som to určite nedala, hlavne veľa chodenia, som mesiac po vytknutí členka. Ja by som išla aj na viac dní, len nechať muža s 3 deťmi do 7 rokov kvôli práci samého, to by som veľmi zvažovala.

anonym_8b1a4e
Dnes o 11:20

Deti majú nárok na školský výlet len 1 deň. Vsetko navyše je iniciatíva učiteľov, ktorú riaditeľ ani nezaplatí. Chodia dobrovoľne zadarmo cez víkendy. Cez týždeň ich ani nepustí. Tak to funguje u nás. Pochybujem, že by ti niečo také nariadil, veď musíš mať dopredu cestovné príkaz podpísaný.

anonym_a83e03
Dnes o 11:23

Mňa ako asistentku nútia pracovať v škôlke na poobednych smenach aj keď nie som ucitelka. Ďalej ma nútia dozorovať ráno na chodbe, nepriamu robit v škole, neplatia nadčasy, ešte si dovolia škaredo pozerať. 😵‍💫

anonym_d44052
Dnes o 11:29
@anonym_a83e03

Mňa ako asistentku nútia pracovať v škôlke na poobednych smenach aj keď nie som ucitelka. Ďalej ma nútia dozorovať ráno na chodbe, nepriamu robit v škole, neplatia nadčasy, ešte si dovolia škaredo pozerať. 😵‍💫

@anonym_a83e03 koľko dovolíš, toľko budú skúšať.
@anonym_autor ak nemáš v zmluve účasť na výletoch, tak nie.My sme to mali v zmluve, ale jednodňové tak na taký som išla, keď som pracovala na ZŠ na viac dní sa má ani nepytali

melanta
Dnes o 11:30
@anonym_a83e03

@anonym_a83e03 nútia ťa? Akože pod hrozbou zastrelenia? Nie, nenútia ťa, robíš to pretože si sa tak rozhodla. Už si konečne uvedomte ľudia, že ak robíte niekomu otroka, že ak robíte nad rámec svojej pracovnej náplne, nad rámec svojho pracovného času, tak je to vaše rozhodnutie robiť otroka. Proste povieš nie, robím iba to, na čo mám pracovnú zmluvu a v čase, ako mám v pracovnej zmluve.

anonym_b8cf93
Dnes o 11:34

@anonym_autor Daj si termin u lekara a vyhnes sa tomu.

bielasovicka
Dnes o 11:56

Ved keď máš zdravotné problémy, tak si na PN, či?
@ anonym autor

lubkavargova1
Dnes o 12:09
@melanta

@anonym_a83e03 nútia ťa? Akože pod hrozbou zastrelenia? Nie, nenútia ťa, robíš to pretože si sa tak rozhodla. Už si konečne uvedomte ľudia, že ak robíte niekomu otroka, že ak robíte nad rámec svojej pracovnej náplne, nad rámec svojho pracovného času, tak je to vaše rozhodnutie robiť otroka. Proste povieš nie, robím iba to, na čo mám pracovnú zmluvu a v čase, ako mám v pracovnej zmluve.

@melanta smutne je ze paradoxne sa asistentky bili aby boli uznane ako pedagogicky pracovnici...a tak pribudli aj povinnosti...hlupe/nezmyselne...a teraz je aj obdobie ked cucia pod chrastou ako vos, prisli kvoty a sa vo velkom prepusta....a tak sa boja o svoje miesta a drzia hubu a krok radsej...

anonym_9367e7
Dnes o 12:21

Kolko je deti v triede? Na vylet ide 1 ucitel na 25 deti. U nas ked idu aj na noc po 1 triede, tak dovolia este jedneho.
My sme mali na vylete 50 deti, boli sme dve ucitelky na 3 dni a dalsieho nedovolili.

autor
Dnes o 12:45
@anonym_9367e7

Kolko je deti v triede? Na vylet ide 1 ucitel na 25 deti. U nas ked idu aj na noc po 1 triede, tak dovolia este jedneho.
My sme mali na vylete 50 deti, boli sme dve ucitelky na 3 dni a dalsieho nedovolili.

@anonym_9367e7 v jednej triede 20

zuzana76
Dnes o 13:01
@anonym_autor

@anonym_9367e7 v jednej triede 20

@anonym_autor takze to je 60 deti, tri triedy po 20, stacia tri ucitelky, ale kedze sa rata kazda ruka a noha a zrejme ide o mensie deti, alebo deti, ktore treba mat pod kontrolou, tak zapriahnu co sa da. Na ZS take dlhe vylety ani nie su povolene, takze tam budes de facto zadarmo vo svojom volnom case. Nemusis ist a nikto ta nutit nemoze, ALE zmluva moze byt postavena tak nejasne, ze rozne mimoskolske aktivity atd... tam sa moze schovat vselico. Cize pozri si zmluvu, povedz ze nepojdes a pocitaj ale s tym, ze ak sa budu znizovat stavy, budes prva na odstrel. Bohuzial.

anonym_9367e7
Dnes o 13:31
@zuzana76

@anonym_autor takze to je 60 deti, tri triedy po 20, stacia tri ucitelky, ale kedze sa rata kazda ruka a noha a zrejme ide o mensie deti, alebo deti, ktore treba mat pod kontrolou, tak zapriahnu co sa da. Na ZS take dlhe vylety ani nie su povolene, takze tam budes de facto zadarmo vo svojom volnom case. Nemusis ist a nikto ta nutit nemoze, ALE zmluva moze byt postavena tak nejasne, ze rozne mimoskolske aktivity atd... tam sa moze schovat vselico. Cize pozri si zmluvu, povedz ze nepojdes a pocitaj ale s tym, ze ak sa budu znizovat stavy, budes prva na odstrel. Bohuzial.

@zuzana76 u nas chodia so starsimi tiez na 3-4 dni. 2 skolske dni a vikend. Dovolit dovolia, ale pre toho ucitela sa to neoplati.

anonym_9be125
Dnes o 13:38

@anonym_autor nie, donutit ta nemozu - pozri co mas v zmluve. No urcite je prvorada komunikacia - bola si za vedenim skoly, ze mas zdravotne problemy ?
Kto planoval vylet, mal si dopredu zistit, ci bude mat kto s nim ist. Tri noci su extrem, to podla mna ani nie je povolene ako vylet.
Ucitel nemoze robit dozor pri detoch 24 hodin, preto potrebuju dalsieho, nestacia traja.

anonym_b4b351
Dnes o 13:49

@anonym_autor Keď Ťa nerešpektuju, natvrdo sa hod na PN.

zuzana76
Dnes o 13:52
@anonym_9367e7

@zuzana76 u nas chodia so starsimi tiez na 3-4 dni. 2 skolske dni a vikend. Dovolit dovolia, ale pre toho ucitela sa to neoplati.

@anonym_9367e7 to je dlho, nevyspat sa tri dni, navyse to musia vykazat ako exkurziu a vylet dokopy, lebo inak nie je narok na tak dlhy vylet. By dom si z vikendu neukrojila ani nahodou.

anonym_40bd60
Dnes o 14:35

u nas nie je problem aby asistentka isla na vylet, je to tak ze vedenie povie a asistentky sa dohodnu, ide najma o to, aby sa nemusel suplovat chybajuci ucitel. ak ma zdravotne problemy (nepises ake) vysvetli to vedeniu ak pochopia super