icon

Môžem po magisterskom štúdiu jazykov učiť?

mimavdk
Dnes o 19:48

Momentálne študujem bakalára anglický a francúzsky jazyk - filologia. Ak by som si podala prihlášku na magisterský stupeň učiteľstvo jazykov a prijali by ma, mohla by som učiť s tým titulom, alebo je ešte treba dorobiť si pedagogické minimum? Prosím nesúďte ma, je to čisto teoretická otázka, uznávam, možno mám skreslenú predstavu. Ďakujem

lukbe
Dnes o 19:55

Neviem, ci teraz je to tak, ze ak budeš študovať Mgr. jazyky a učiteľstvo, ze tam je automaticky prax a predmety pre pedagogicku prax. Ale asi ano. Najlepšie zavolať na študijné. Ale ak to tam nie je v rámci predmetov, tak minimum treba.

lenka_da
Dnes o 20:06

@mimavdk pokiaľ to nie je vyslovene odbor: učiteľstvo anglického a francúzskeho jazyka, tak si budeš musieť dorobiť DPŠ. Kedysi sa dalo robiť v Ružomberku súbežne s Mgr., skús si tam zavolať.

anonym_b7f2d8
Dnes o 20:26

@mimavdk bakalára mas v neucitelskom odbore a magisterské by bolo v ucitelskom? Aj tak by ti chýbali učiteľské predmety z bakalárskeho stupňa a podla mna by si si mala dorobiť dpš, ale musis sa opýtať presne takto, ze bakalársky stupeň bol neucitelsky.