Môžu stredoškoláci počas voľnej hodiny opustiť školu?
Syn má niektoré dni medzi hodinami voľnú hodinu a tvrdí mi, že vtedy môžu normálne odísť zo školy, napríklad do obchodu alebo na jedlo. Mne sa to veľmi nezdá, predsa len sú stále počas vyučovania.
Je druhák na strednej. Záleží toto len od školského poriadku, alebo počas „okna“ naozaj môžu ísť mimo školy?
@anonym_autor u nas nemozu opustit skolu, je to v skolskom poriadku. To neznamena vsak, ze ho neporusuju.
Môj je druhak. Tiež má okna medzi hodinami, idu nirmalne do mesta.
Neplnoletý študent by bez písomného súhlasu rodiča nemal odchádzať počas voľných hodín zo školy
Mám dve na gymnáziu, chodia do obchodu aj počas prestávky. Normálne tam stretávajú pri nákupe aj profesorov.
@anonym_autor na vacsine SS je to normalne, uz to predsa nie su male deti. Ale ak si chces byt ista, prestuduj si skolsky poriadok konkretnej skoly
@anonym_autor Mam osmacku, tiez ma okno a triedna nam povedala, ze pocas volnej hodiny mozu odist, ale musia si pipnut odchod a nasledne prichod.
Neplnoletý študent by bez písomného súhlasu rodiča nemal odchádzať počas voľných hodín zo školy
@anonym_9dbc5a tiez si myslim.my sme na to normalne podpisovali tlacivo
Nemali by opustiť školu bez súhlasu rodiča, lebo....viete si domyslieť. Treba si pred podpísaním prečítať škol. poriadok. Ja osobne by som to zatrhla, lebo voľné hodiny môžu využívať aj efektívnejšie ako poflakovaním sa po obchodoch, nakupovaním energeťákov a fajčením Načo je potom v škole chill- zóna?
naši nemohli, až po 12tej mohli opustiť školu, mali na chodbe sedacie vaky kde mohli byť
@anonym_autor ahoj, mám štvrtáčku a prváčku na strednej a ani jedna nemôže opustiť školu počas okna.
Môj syn môže, ale podpisovala som papier, že s tým súhlasím a že škola za neho v tom čase nie je zodpovedná.
Moja tento rok zmaturovala. Školu mala 5 minút chôdze od domu. Nemohla ju svojvoľne opustiť. Pri dverách mali turniket, museli sa čipnúť. Opustiť školu mohla len s priepustkou od učiteľa a tú dostala na základe mojej žiadosti. Nepustili ju ani na vyšetrenie, musela som o to vždy požiadať triednu. Na druhej strane, keď im odpadla hodina a poslali ich domov, nikdy nás o tom neinformovali 🤷♀️
opustit skolu mozu, ale museli sme ako rodicia vyslovene napisat, ze mozu a je to na nase riziko.
skola v tom case nie je za nich zodpovedna.
Robíte ramena, ale keď chlapec odíde zo školy cez voľnú hodinu a naberie ho kamión, kto bude za to zodpovedný?
Robíte ramena, ale keď chlapec odíde zo školy cez voľnú hodinu a naberie ho kamión, kto bude za to zodpovedný?
@thirstymonk Presne nad tým rozmýšľam, že keby sa niečo stalo ...
@thirstymonk Presne nad tým rozmýšľam, že keby sa niečo stalo ...
@anonym_b02fe5 My sme tiež 16-17 roční hrdinsky chodili cez nemčinu chlastať... ale legalne to teda nebolo :D
@anonym_autor Každá škola má svoj školský poriadok a tie pravidlá sa môžu dosť líšiť. Takže si najprv prečítaj školský poriadok danej strednej školy. Niktoré školy vôbec nedovoľujú opustiť školu počas vyučovania (ani cez voľnú hodinu) a niektoré školy to dovoľujú, ale musia mať písomný súhlas rodičov resp. zákonného zástupcu. Ak by sa niečo stalo počas tej voľnej hodiny, aby bola škola krytá. Svojim podpisom dáva rodič súhlas a berie na seba zodpovednosť za dieťa/tínedžera.
U nás môžu žiaci opustiť školu cez prestávky a voľné hodiny len po dovŕšení 18. rokov a zároveň musia byť v poslednom ročníku. Je to v školskom poriadku. Dali to tam potom, ako nejaké dievča svojvoľne odišlo do blízkeho obchodu a cestou ju zachytilo auto. Vždy v prvý deň školy sú s tym žiaci oboznámení a následne aj rodičia - musia to odkliknúť v edupage. Riaditeľka hovorí, ze kto s tým nesúhlasí, môže si dať dieťa študovať inde.
Podpisovali sme suhlas.
prečo túto otázku nepoložíš triednej??

Moje obidve deti sú stredoškoláci, jedno je práve v 2. ročníku, a môžu opustiť školu počas okna.