icon

Musí sa študent prihlásiť na úrade práce po maturitách?

Dnes o 15:20

Ahojte mám ako študent povinnosť prihlásiť sa na úrade po maturách ak pokračujem v ďalšom štúdiu?

mamulienka0
Dnes o 15:36

Veď pokračuješ v štúdiu, tak nie

autor
Dnes o 15:39
@mamulienka0

Veď pokračuješ v štúdiu, tak nie

@mamulienka0 aj keď akademický rok začína až od 1.1O?

autor
Dnes o 15:40

V škole povedali že sa máme hlasiť do troch dní

januska12323
Dnes o 15:46

Nie, pokračuješ v štúdiu.

anonym_7a0451
Dnes o 15:53
@januska12323

Nie, pokračuješ v štúdiu.

@januska12323 nie som si ista

anonym_d72e23
Dnes o 15:57

@anonym_autor Nie, nezávisle od začiatku akademického roka. Študentom si od zápisu na VŠ.

marth16
Dnes o 15:58

@anonym_autor ideš študovať denné štúdium alebo externe. Ak denné nikde sa nemusíš hlásiť

anonym_e281aa
Dnes o 16:01

Človek, ktorý ide na VŠ by si behom pár minút mal vedieť nájsť na googli odpovede na svoje otázky. Tak šup šup, mozgovú kapacitu na VŠ máš ale na zistenie istých skutočnosti už nie? Namiesto vypisovania na MK už si dávno mohla/mohol odpoveď vedieť.

anonym_2a6e7a
Dnes o 16:19

@anonym_autor Nie nemusíš sa hlásiť na úrade práce.Aj keby si nešiel na vysokú tak, že sa treba hlásiť až v septembri na úrade práce. Aspoň synovi to povedali na škole.

domkakvet
Dnes o 16:36

@anonym_autor zalezi kedy koncis skolu, niektore daju ukoncenie studia po maturitach, niektore nechaju az do augusta a potom od kedy si prijata na VS, lebo je ine od kedy si prijata a ine kedy zacina akademicky rok, cize ak mas strednu skolu do 31.8 a VS od 1.9. tak sa nemusis hlasit a ak mas medzi tym dake dni volne, tak sa hlasit musis a na urade budes mat v tlacive aj moznost, ze planujes studovat.

patrike
Dnes o 16:43
@anonym_e281aa

Človek, ktorý ide na VŠ by si behom pár minút mal vedieť nájsť na googli odpovede na svoje otázky. Tak šup šup, mozgovú kapacitu na VŠ máš ale na zistenie istých skutočnosti už nie? Namiesto vypisovania na MK už si dávno mohla/mohol odpoveď vedieť.

@anonym_e281aa Presne toto. Potom si da nejaku elektrickovu skolu, zadania jej napise AI a po odsedeni si rokov na skole bude pytat velky nastupny plat, ved ona ma SKOLU.

alex49
Dnes o 16:54

Maturanti sú študentmi do konca školského roka. Ty ešte aj pokračuješ v štúdiu, nemusíš sa hlásiť.

autor
Dnes o 16:55
@anonym_e281aa

@anonym_e281aa áno, ale keď v škole povedia úplne že opak tak veriť AI či profesorovi s 30 ročnou praxou?

alex49
Dnes o 16:59

Doteraz to vždy tak bolo, tak neviem aké články študovali profesori
https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/a...
aj úrad práce má na stránke, že do 31 augusta si študent a až potom sa môžeš hlásiť. Ak budeš pokračovať v dalšom štúdiu, tak sa nehlásiš, iba po zápise doložíš potvrdenie, že dalej študuješ.

autor
Dnes o 17:03
@alex49

Doteraz to vždy tak bolo, tak neviem aké články študovali profesori
https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/a...
aj úrad práce má na stránke, že do 31 augusta si študent a až potom sa môžeš hlásiť. Ak budeš pokračovať v dalšom štúdiu, tak sa nehlásiš, iba po zápise doložíš potvrdenie, že dalej študuješ.

@alex49 ďiky, toto všetko som čítala. Práve preto nešlo do hlavy, to čo povedali v škole. Tak preto táto téma.
Na vš som už prijatá. Akademický rok tam začína 1.10

alex49
Dnes o 17:28

Prebehla som školský zákon, tam sa píše, že maturitnou skúškou prestávaš byť študentom. Pre štát však zostávaš študentom do 31 augusta (do tohto dátumu dostavajú rodičia prídavky). Tak či tak, ak pokračuješ na vysokej, tak nemusíš nič riešiť. 🙂 Zápisom na vysokú pokračuješ v príprave na povolanie.

anonym_e281aa
Dnes o 18:06
@anonym_autor

@anonym_e281aa áno, ale keď v škole povedia úplne že opak tak veriť AI či profesorovi s 30 ročnou praxou?

@anonym_autor tak si zavolám na úrad prace a informujem sa.

anonym_a49a20
Dnes o 18:20
@anonym_autor

@alex49 ďiky, toto všetko som čítala. Práve preto nešlo do hlavy, to čo povedali v škole. Tak preto táto téma.
Na vš som už prijatá. Akademický rok tam začína 1.10

@anonym_autor Akademický rok typicky začína 1.9., to že semester a výuka až neskôr nevadí, študentom si od 1.9.