Národný projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“
Ahojte, mate skusenost s projektom nestrat pracu vzdelavaj sa.
Prosim vas ak ano, ake kurzy ste si spravili cez tento projekt?
Ďakujem🙂
@ketrint no ja myslím, že nemôže. Lebo chcela som si jeden robiť a nedá sa ...
Ja mam urobeny online, nemala som problem 🤷♀️
Tam bude iny zadrhel a nie ze kurz je online…
@bu1bu neviem, ja som niekde čítala, že to nemôže byť dištancne. Tam kde som si chcela kurz robiť, mi k tomu veľa nevedeli povedať,lebo to este neriešili.
@zuzana9393 urcite nieje podmienka aby kurz prebiehal prezencne, podklady k projektu mam nastudovane dobre, robila som si ho ja a dalsie zname… Projekt ma par specifik, ktore ak nesplnis nepreplatia ti kurz, ale ako hovorim, ja som si nastudovala podklady, podla toho vybrala kurz, a na UPSVR som to mala schvalene za 3 dni ( ano naozaj tri dni).
@zuzana9393 mne dnes volali, že mám schválené, zajtra im to mám ísť podpísať a je to online kurz, takze zrejme to problém nebude 😉
@zuzana9393 tak bude problém niekde inde. Projekt ma dosť špecifík… nie všade sa to dá použiť, firma musí tiež spĺňať rôzne kritéria, ako aj žiadatel, zmysluplnosť, odôvodnenie atd…
@bu1bu nasla som cesku spolocnost pripajam email: info@sdacademy.cz, ktora umozni spravit si kurzy do IT sveta s tym ze spolupracuje s firmami. Po ukonceni, kurzu je mozne absolvovat pohovory s danymi spolocnostami, a mas job.
Zial, nestrat pracu vzdelavaj sa je mozne absolvovat kurzy slovenskymi firmami nie CZ!!
Preto hladam moznost aj tu na Slovensku, kt. spolocnost poskytne kurz, a zaroven ma spoluprace, kde spravim pohovory, a mam job ?
Nechcem si spravit kurz taky kde ho absolvujem, a potom bude problem najst aj job.
@asfodelka zial nie, iba kurzy ohladom digitalizacie, IT a zelene hospodarstva, mozes si precitat podmienky na stranke UPSVaR.
@asfodelka kurz AJ ti dokaze zaplatit aj zamestnavatel pocas pracvnej doby, podmienka je: ak ju vyuzivas vo svojej praci, vtedy mas narok.
Ďakujem za info 😉 svagrina tvrdila ze aj to by sa malo. Mojmu zamestnavatelovi je to zjavne jedno, aj ked by sa mi to hodilo. Ale tak my sme mali na skole ruštinu a nemčinu 😅
Ja som žiadala účtovnícky kurz a schválili mi ho. Ale zapadá mi k životopisu, aj som si dala záležať na zdôvodnení keď som vypisovala žiadosť…
@bu1bu a kurz si si zaplatila sama a oni ti ho potom preplatili? Či neplatila si?
zienky ...bolo to narocne pre vás vypísat tu ziadost? ved tam musíte napisat k tomu celu slohovu prácu 😨 🙈

Toto ma tiež zaujíma. Môžeš byt zamestnaná a popri Tom si urobiť zadarmo kurz, nesmie to byť ale online kurz. Čiže asi ideálne niečo v tvojom meste