icon

Odborná skúška kaderník - vypracované otázky

4. júl 2023

Ahojte, chcem sa spýtať či by niekto vedel poradiť. K odborným skúškam na otvorenie živnosti kaderník zháňam vypracované otázky a témy.
Vedel by mi niekto poradiť?
Dakujem

danica2711
•
4. júl 2023

no, ty budeš skvelá kaderníčka po takto urobených skúškach, držím palce všetkým ženám, ktoré sa ti dostanú do rúk

kornelies
•
4. júl 2023

@danica2711 Ona sa musi otazky a odpovede naucit. Nesud cloveka, moze byt ovela lepsia ako vyucene kadernicky. Ked sme uz pri tejto teme, malo kozmeticiek vystudovala strednu skolu s tymto zameranim.

danica2711
•
4. júl 2023

@kornelies naučiť sa niečo, čo vypracoval niekto iný a vypracovať si odpovede na otázky sama podľa toho, čo skutočne viem je trochu rozdiel

autor
•
5. júl 2023

@danica2711 vy isto veľa viete o tom o čom sú odborne skúšky…
Nie je to o tom že by to robil človek ktorý tu profesiu pred tým nikdy nerobil… musí to absolvovať kadernícka ktorá ma len kurz a darmo ma 15 rokov praxe a spokojní klientelu za sebou
Ale však jasne… podľa seba súdim aj ostatných… veď to je najľahšie….a keď pomoc a radu neviete pridať k príspevku ako normálny človek mohli ste si odpustiť primitívny a odsudzujúci komentar

autor
•
5. júl 2023

@danica2711 mám len kurz a robím to vyše 15 rokov
Chcem si živnosť otvoriť… preto potrebujem absolvovať skúšky pre živnostenskou k.
Pracujem každý deň 10 h… preto by mi pomohli vypracované otazky… nejde o to že by som bola nato lenivá. Ale už vidím že hľadám pomoc na zlom mieste…. Veď tu len odsudzovať vedia niektoré maminky… otras…

mm87245
•
19. júl 2023

Ak si chcete otvoriť živnosť musíte urobiť skúšky? To počujem prvýkrát. Ak má niekto školu tak nemusí? Vďaka za odpoveď.. 🙂

erickatt
•
19. júl 2023

Fuuu nezavidim. Skoda ze uz nie je skola, mozno dievcata v skole by pomohli. Ja robim kadernicku skoro 30 rokov a tie skusky su urcite uplne o inom ako o praxi. Drzim palce

erickatt
•
19. júl 2023

@mm87245 ano. To uz je dost dlho

mm87245
•
19. júl 2023

@erickatt nevedela som to, nemala som odkiaľ.. Vdaka na info 🙂

autor
•
20. júl 2023

@mm87245 áno, presne tak. Oficiálne som nebola zamestnaná ako kadernicka, tak preto musím skúšky absolvovať.
Keby mám výučný list zo SOŠ tak by som nepotrebovala odborne skúšky.

autor
•
20. júl 2023

@mm87245 to znamená. Že ak keď si napr teraz urobí kurz kadernícky cez upsvar, môže sa zamestnanat pod niekym ako kadernicka ale v prípade že si chce sama zacat podnikať musí absolvovať skúšky pre zivnostenskou komorou či čo to presne je.
To platí pre všetky povolania ako kozmeticka, nechtarka a pod.
Darmo to robím x rokov a mam viac skúsenosti ako čerstvá absolventka sošku kaderník.

autor
•
20. júl 2023

@erickatt začiatkom augusta by mali dať presný termin. Tak sa učím. Jedna baba mi požičala zošity.
Zo živnostenského dali len hlavne témy…

mm87245
•
20. júl 2023

Ďakujem ti za odpoveď. A držím palce! Ja mám z toho maturitu, ale nemám už žiadne témy ani otázky.. 😐