icon

Oplatí sa študovať chemické inžinierstvo a technológie?

julia51
12. jan 2026

Oplatí sa v dnešnej dobe na SR vyštudovať chemické inžinierstvo, chemické technológie?

anonym_349f3d
12. jan 2026

prečo nie. Dcéra veľmi nad tým uvažovala. Bola to škola č.2

sjosa
12. jan 2026

Aj sestra to študovala, veľmi ju bavila chémia, tak to bola jasná voľba. A prečo nie? 🙂 Išla by som do toho.

julia51
autor
12. jan 2026

Ma to dobre uplatnenie? Kde sa da a takym odborom pracovať?

willacontella
12. jan 2026

Ako si predstavujes svoju pracu? Co by si chcela robit? Kde by si chcela robiť?

anonym_02530c
12. jan 2026

@julia51 tak ja študujem medicínsku chémiu a na fchpt stu a úprimne musím povedať, že chemické inžinierstvo je študijný odbor, kde máš najmenej chémie a čo najviac fyziky a matematiky aj najviac hodín. Od rána do večera a potom po nociach minimálne laboratórne protokoly vypracovávať, ak si génius z matematiky a fyziky.Celkovo veľmi náročné a uplatnenie na SR nič moc, respektíve také dobre platené…ja som nastavená si urobiť po škole certifikát z nemčiny a ísť do Viedne robiť do nejakej farmaceutickej firmy… ale minimálne budeš s touto školou atraktívna pre pracovný trh- hrozne málo ľudí vyštuduje ju a už teraz to mnohí moji spolužiaci vzdávajú

julia51
autor
12. jan 2026
@anonym_02530c

@julia51 tak ja študujem medicínsku chémiu a na fchpt stu a úprimne musím povedať, že chemické inžinierstvo je študijný odbor, kde máš najmenej chémie a čo najviac fyziky a matematiky aj najviac hodín. Od rána do večera a potom po nociach minimálne laboratórne protokoly vypracovávať, ak si génius z matematiky a fyziky.Celkovo veľmi náročné a uplatnenie na SR nič moc, respektíve také dobre platené…ja som nastavená si urobiť po škole certifikát z nemčiny a ísť do Viedne robiť do nejakej farmaceutickej firmy… ale minimálne budeš s touto školou atraktívna pre pracovný trh- hrozne málo ľudí vyštuduje ju a už teraz to mnohí moji spolužiaci vzdávajú

@anonym_02530c a napríklad odbor chemické technológie? Ten je ľahší ako chemické inžinierstvo?