icon

Oplatí sa študovať magisterské zo sociálnej práce?

22. aug 2024

Ahojte,oplatí sa podľa vás na Slovensku robiť Mgr zo sociálnej práce ? Momentálne som skončila bc. a črtá sa mi veľmi dobrá práca v zahraničí a tak neviem či skôr ostať a pokračovať ( kde by ma zase museli živiť rodičia,to znamená zas nemožnosť si kúpiť veci ktoré by som chcela atď..) alebo ísť zarobiť na určité roky a potom urobiť možno v budúcnosti Mgr ? Oplatí sa podľa vás v takom odbore pokračovať v štúdiu ? Zatiaľ som sa bohužiaľ stretla len s používaním aj keď mňa tento odbor zaujal

modrykolibrik
•
22. aug 2024

Ja ti poviem tak. Ja som sla na Mgr. A keby som nesla nerobila by som taku pracu ako teraz a prijem mam 2200 v cistom niekedy az 3000.

petka552
•
22. aug 2024

@modrykolibrik v socialnej oblasti? Malo kto taky prijem mat. Vacsinou okolo minimalky alebo max 1200

ivetz
•
22. aug 2024

Keby som bola na tvojom mieste, isla by som za pracou. Ak bude skuticnost ina ako ocakavania, mozes sa vratit , najdes si pracu tu a v studiu mozes pokracovat externe. Uplatnenie na trhu prace s touto skolou je otazne...

panonia
•
22. aug 2024

V socialnej oblasti je to bieda s nudzou aj keby si mala doktorat.

btus
•
22. aug 2024

buď práca zahraničí, alebo Mgr ale iný odbor. Soc práca je len množiareň na Magistrov bez uplatnenia.

oli18
•
22. aug 2024

@petka552 zeby "socialna pracovnicka"?

guiseppinka
•
22. aug 2024

Bc titul je vsade mimo svk uz vysoko ceneny. Ak sa ti crta dobra praca v zahranici, chod. Naucis sa jazyk poriadne a nikde nie je nepisane, ze nemozes mgr spravit tam. Po nostrifikacii by si sice bola mgr aj inde, ale zrovna tato oblast je tak siroka, ze slovenska vyska v tejto oblasti ti je na nic... kedze je to legislativa, je to prehlad roznych podpor, atd...

ajuga
•
22. aug 2024

Za mna urcite dokoncit skolu. Pracujem v soc.oblasti, tak viem, ze ak potrebuju cloveka, je vyzadovany aj mgr titul takmer na vsetky pozicie. A to nevraim o obyc socialnych pracovnikoch. Bez mgr si nic. Mam kolegyne, ktore si dorabaju v 45tke mgr soc praca. A mamm kolegyne, ktore este len buduci rok chcu do skoly na bc nastupit. Za mna velke ano ak chces ostat pracovat v socialnych sluzbach. Ak nie, ber dobru pracu a mgr si dorobis aj dialkovo

petka552
•
22. aug 2024

@oli18 taky prijem nema ani zdaleka.

oli18
•
23. aug 2024

@petka552 vo vysokych kruhoch ma. Ale na to jej ani vs netreba 🤣

domkakvet
•
23. aug 2024

@modrykolibrik to mas taky plat ako socialna pracovnicka, lebo socialne sluzby su velmi, ale velmi slabo platene.

petracandle
•
23. aug 2024

Keby si študovala nejaký iný odbor na VŠ - povedzme niečo technické, povedala by som ti rozhodne si dokončí školu za každých okolností. Lebo prácu si potom s 2. stupňom nájdeš ľahko a všetko sa ti vráti v podobe vysokého platu do konca života.
Lenže oblasť SP nie je dobre platovo ohodnotená, skôr zle. Tam aj človek s Mgr. má väčšinou pekne biedny plat (nie vždy samozrejme). A kvôli tomu sa neoplatí premeškať príležitost v zahraničí. A keď by si sa vrátila môžeš si Mgr dokončiť diaľkovo a SP fakt nie je ťažká a nemožná urobiť bez problémov diaľkovo

modrykolibrik
•
23. aug 2024

@domkakvet robim ako veduca v socialnom odbroe plus robim garanta a menezera kvality v socialnych sluzbach

modrykolibrik
•
23. aug 2024

Baby nerozpravajte jej bludy. Vseobecne SP je tazka. Musi ovladat kopec zakonov a nie skoly nevypluvaju absolventov len tak. Musis sa na skusky pripravovat. Zakon musis nielen ovladat ale ho aj vediet pouzit. Vsetko sa teraz pomenilo a skola vobec nie je taka jednoducha. Ja ked som studovala z nasho rocnika preslo len 5 dievcat

dota6
•
23. aug 2024

Ja som si spravila Mgr. Je to pomerne dôležité najmä v tejto oblasti. Ja som spokojná, pracujem v sociálnej sfére ako projektový pracovník a tam bol druhý stupeň nutný.