icon

Použitie AI v bakalárskej práci

17. mar 2026

Ahojte, mám takmer napísanú bakalársku prácu. No pomáhala som si aj s Ai. Moja otázka je, ak som ju používala napr. na inšpiráciu, štruktúru, parafrázy (ktoré som nenapísala od slova doslova ako mi ich vyplula), nejaké synonymá….zistia mi to? Mám poctivé zdroje, knižné, časopisecké, všetko prelistované, prečítané, premýšľala som nad nimi dlho. Internetové zdroje vlastne ani nemám….ani som si žiadne cez Ai nehľadala. Vzhľadom k mojej téme by sa ani nedalo. Viem, kedy si Ai vymýšľa. Prácu pravidelne konzultujem so školiteľom, číta si ju, nikdy sa ma na Ai nepýtal. Každý spolužiak si s tým pomáha. Budem v pohode?

Strana
z2
ivanztt
20. mar 2026
@kaktusik007

@ivanztt opravim ta - da sa to zistit. Ale neda sa to na 100% dokazat, ze je praca pisana AI.

@kaktusik007 Takze v konecnom dosledku sa to neda 🙂

blanka1966
22. mar 2026
@anonym_3f63a9

Podla mna zistia

@anonym_3f63a9 samozrejme, že to zistia, ja som predvedčená, ze moju nedavno odovzdanú bakalarku moj školiteľ cital dvakrat, prvy raz opravy a druhy krát uz bola v poriadku. Polož si otazku, ak píšeš sama, bez AI, nikto ti nebude tvrdiť, že más plagiat, obhajobu máš vo vrecku.Je to makacka, ale ja osobne som na seba hrdá a to už mám studentskě roky veelmi dávno za sebou
@anonym_3f63a9

autor
22. mar 2026
@blanka1966

@anonym_3f63a9 samozrejme, že to zistia, ja som predvedčená, ze moju nedavno odovzdanú bakalarku moj školiteľ cital dvakrat, prvy raz opravy a druhy krát uz bola v poriadku. Polož si otazku, ak píšeš sama, bez AI, nikto ti nebude tvrdiť, že más plagiat, obhajobu máš vo vrecku.Je to makacka, ale ja osobne som na seba hrdá a to už mám studentskě roky veelmi dávno za sebou
@anonym_3f63a9

@blanka1966 píšem to sama, jasné, len ako vravím, na tie štylistické veci alebo na hľadanie možno vhodných slov ju využijem. Používam aj synonymicky slovník. Ale niekedy ani tam neviem nájsť tie “správne” slová. Moju prácu školiteľ poctivo číta a nikdy na žiadne AI veci nenarážal, tak neviem no😔

magg424
27. mar 2026
@hefo

Myslím, že konečne je blízko doba, keď bude potrebné začať hodnotiť študentov (najmä humanitných odborov - u mňa na technike to až také nebolo, moja práca bola hlavne praktická) za niečo iné, než schopnosť rýchlo preletieť veľa kníh a vykopírovať a preformulovať kvantá textu neprinášajúce nič nové...

@hefo zase pre mna konecne pride doba, ked studenti nebudu pisat trapne prace, ako dokaz ukoncenia studia.... Proste presli celky proces prednasok,cviceni, skusok...naco pisat nejaku trapisinu co nikoho nezaujma.... Zaverecne prace su prezitok

Strana
z2