Pre ktoré rozširujúce štúdium matematiky sa rozhodnúť?
Dobrý deň, pre ktoré rozširujúce štúdium sa rozhodnúť? Aké máte skúsenosti?
Rozširujúce štúdiá sú cestou do pekla nášho školstva - prepáč (jedno z nich mám aj ja 🙂 ) Ak si inžinierka, fyzikárka, prírodné vedy --- ešte sa to dá nejako vstrebať. Ak máš sociálnu prácu alebo inú šmakocinku, pre dobro detí prosím neštuduj matiku . Jednu takú poznám - študovali za ňu všetci okolo cez kovid, online, na gauči a pod. a teraz je učiteľka matiky za všetky body - na zaplakanie komu teraz dajú diplom. Naozaj sa ťa nechcem dotknúť...
Rozširujúce štúdiá sú cestou do pekla nášho školstva - prepáč (jedno z nich mám aj ja 🙂 ) Ak si inžinierka, fyzikárka, prírodné vedy --- ešte sa to dá nejako vstrebať. Ak máš sociálnu prácu alebo inú šmakocinku, pre dobro detí prosím neštuduj matiku . Jednu takú poznám - študovali za ňu všetci okolo cez kovid, online, na gauči a pod. a teraz je učiteľka matiky za všetky body - na zaplakanie komu teraz dajú diplom. Naozaj sa ťa nechcem dotknúť...
@anonym_469a1f tomu sa mi nechce veriť, žeby diplom dali hocikomu, bez toho aby vedel matematiku.
@anonym_469a1f tomu sa mi nechce veriť, žeby diplom dali hocikomu, bez toho aby vedel matematiku.
@viktoria3333 napriek tomu sa to stáva. Poznám tri absolventky rozširujúceho štúdia a dvom z nich (z rôznych fakúlt) by som deti na matematiku určite nedala.
Autorka, ak nie si z fachu, ťažko pochopíš 🙂 Ľudia si v 4Otke kupujú diplomy a potom sú "odborníci" - presne na takej pozícii, ako niekto, kto 5 rokov makal, učil sa , nespal... Teraz je matikárov tak málo, že berú všetko ... diplom dajú skoro každému, kto má krvný obeh a chce učiť. Opakujem ešte raz - kritika sa netýka inžinierskych štúdií a prírodných vied podobného zamerania (fyzika a pod. ) - lebo tam je matematika nosným pilierom a bez nej by štúdium nikto neskončil. Najtragickejší absolventi sú "kovidovci" - kde boli online skúšky a klamalo sa o 106, seminárky počítali všetci naokolo nádejného adepta štúdia. Keby som to nevidela, neuverím....
Ale snáď sa to autorky netýka 🙂

@viktoria3333 pre ziadne