Prijali by ste online doučovanie cez video hovory?
Zdravím,
som študentka prvého ročníka učiteľstva chémie a slovenského jazyka na VŠ.
Už dlhodobo doučujem rôzne predmety deti z môjho blízkeho okruhu. Vidím to ako super spôsob privyrobenia a zároveň aj získam skúsenosti pre moju budúcu profesiu.
,,Problémom” však je, že takmer vždy som toto ,,doučovanie” robila online. Zavolali sme si na videohovor, deti mi poslali fotky a zadania ich úloh, prípadne učivá, ktoré sme si potom spolu prešli, dovysvetľovali alebo som im poslala ďalšie cvičenia na precvičenie. My sme v tom nevideli problém, keďže to bolo väčšinou v kruhu rodiny. Taktiež z mojich skúseností mali deti po doučovaní výborné výsledky aj napriek tomu, že sme neboli fyzicky v kontakte.
Zaujímalo by ma však, či by ste svoje dieťa dali na doučovanie podobného typu (online cez videocall) alebo je to hlúposť a malo by to zostať len medzi známymi. Preferovali by ste klasické prezenčné doučovanie, alebo by ste zvážili aj takúto formu, ak by to napríklad vychádzalo lacnejšie?
Budem vďačná za vaše slušné názory.
Synovi idem riešiť práve online matiku
Veľmi záleží od diťaťa. Online doučko by bolo pri staršom synovi len vyhodenie peňazí, nesústredil by sa. On má len offline doučko. Mladší keď bude o 2 roky deviatak, tak mu bude stačiť online príprava na prijímačky
Online je lepšie, z pohodlia domova. Ja neuznávam osobné doučovania.
@anonym_autor synovi som platila online doučovanie z matematiky.Monitor plus prijímačky na SŠ.Bola som spokojná.
Mne by sa pacila kombinacia osobneho stretnutia aj online vyucovania. Priklanam sa k nazoru aby deti resp. Mladez nepozerali tolko na monitor a osvojili si aj zrucnosti osobnej konverzacie a slusneho chovania dochadzky a respektu. Ale samozrejme respektujem aj buducnost a ze jednoducho to bez novych technologii nepojde. Preto mozno vysvtelenie uciva osobne, kontrola vypracovanych zadani a opakovanie online...
@anonym_autor videohovor urcite nie, skus profesionalne cez Zoom, Teams atd a slusne sediet pri pisacom stole

Ja doučujem chémiu iba online, síce vysokoškolákov, no je o to veľký záujem, sami ma oslovujú na základe referencií a nemám ani kapacitu pre všetkých... mala som tak už aj stredoškoláčku, pri mladších je to podľa týmto spôsobom zložitejšie, ale nič netradičné...