icon

Príprava na prijímačky na všeobecné lekárstvo UPJŠ v Košiciach

astharsheran
Dnes o 06:45

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať na pár vecí ohľadom prípravy na prijímacie skúšky na všeobecné lekárstvo na LF UPJŠ v Košiciach.
Momentálne som v 2. ročníku na strednej odbornej škole, odbor veterinárstvo. Do budúcna by som však chcela skúsiť ísť na humánnu medicínu a práve Košice sú moja prvá voľba. Trochu sa ale obávam, či mám ako študentka z odbornej školy dostatočné šance, hlavne kvôli chémii. Do septembra si plánujem samostatne prejsť učivo chémie a biológie 1. a 2. ročníka gymnázia. Mám k tomu učebnice aj poznámky a snažím sa učiť systematicky. Od 3. ročníka plánujem chodiť pravidelne na doučovanie z biológie aj chémie (raz týždenne) a popri tom sa učiť aj sama. V 4. ročníku by som sa chcela pripravovať už intenzívnejšie, učiť sa z testovníc, využiť doučovanie, ktoré poskytuje VŠ, a podľa potreby mať aj častejšie individuálne doučovanie. Zároveň budeme mať v 3. ročníku seminár z biológie a chémie, tak by ma zaujímalo, či aj tento seminár vie reálne pomôcť pri príprave na prijímačky. Chcela by som sa Vás preto spýtať, či je podľa Vás takýto spôsob prípravy postačujúci a či má študent zo strednej odbornej školy pri takejto príprave reálnu šancu dostať sa na všeobecné lekárstvo na LF UPJŠ.

A ako literaturú používam:
-Chémia pre gumnázia 1. a 2. ročník
-Úspešna maturita bio/chem
-poznámky z biochem.com

A na záver by som sa chcela opýtať na Váš názor, či sa podľa Vás oplatí investovať aj do online kurzu Bmedik (bez lektora), keďže doučovanie už plánujem absolvovať. Nie je to úplne malá investícia, ale počula som na tento kurz veľa pozitívnej spätnej väzby, tak by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte Vy.

Vopred ďakujem za odpoveďe.

reela
Dnes o 07:03

"Zároveň budeme mať v 3. ročníku seminár z biológie a chémie, tak by ma zaujímalo, či aj tento seminár vie reálne pomôcť pri príprave na prijímačky." - nie, nepomoze. Jedine, co pomoze je drtit testovnice od rana do vecera - to bude tvoj denny chlieb a uspech sa odvija od toho, kolkokrat budes ich mat prejdene.

Dobre, ze mas v plane sa ucit z knih, plus do buducna tie seminare, budes mat aspon vseobecny prehlad z biologie a chemie, ale oni ta pripravuju na maturitu. Je velky rozdiel medzi tym, co treba vediet na maturitu, a co treba vediet na testovnice.

No dodam, ze zaroven ti ten vseobecny prehlad pomoze potom na medicine lepsie zvladnut chemiu, biochemiu a lek. biologiu. Cize to nie je to az taky strateny cas.

O tomto konkretnom online doucovani nic neviem, ale doucovanie ti pomoze v pochopeni tych otazok, aby si si ich lepsie pamatala, ked za nimi uz vidis logiku. Urcite lepsie nez sa ich mechanicky naucit. Plus priklady z chemie ti vysvetlia, lebo prist na to sama, ako sa to pocita... neviem, ci je take realne.

ibrunova
Dnes o 07:26

Škoda, že si nešla na gympel. Chémia a biológia z gymnázia sa s touto, čo máte na škole, nedá porovnať. Ale ideš na to dobre. Kedysi LF v Košiciach robila doučká, prezenčne, od 3. ročníka gymnázia, suseda chodila, aj sa tam dostala.