icon

Rozdiely v štúdiu medicíny: Bratislava vs Olomouc?

Včera o 21:43

Ahojte. Momentálne riešim dilemu a neviem sa rozhodnúť medzi medicínou v bratislave a v olomouci. Prijali ma na obe. Chcem sa spýtať aký je možno rozdiel v náročnosti štúdiu všeobecného lekárstva v olomouci v porovnaní s bratislavou?
Myslîte že v olomouci majú na študentov oveľa väčšie nároky a musia sa viac drviť?
Ďakujem

anonym_5ae98e
Dnes o 04:57

@anonym_autor obe školy mi prídu podpriemerné. Nemáš náhodou Brno - MUNI alebo Praha? Drviť sa musíš všade, všade máš anatómiu, atď. Záleží na pedagogoch. Ale vždy by som sa riadila pravidlom, že slovenská škola bude nekvalitnejšia. Vždy to tak bolo.

anonym_de84a6
Dnes o 04:58

@anonym_autor Máš to absolútne jedno. Dobrým lekárom môžeš byť z každej fakulty, keď sa o to budeš snažiť. Choď tam, kde máš lepšie spoje.

anonym_6593fb
Dnes o 06:53
@anonym_5ae98e

@anonym_autor obe školy mi prídu podpriemerné. Nemáš náhodou Brno - MUNI alebo Praha? Drviť sa musíš všade, všade máš anatómiu, atď. Záleží na pedagogoch. Ale vždy by som sa riadila pravidlom, že slovenská škola bude nekvalitnejšia. Vždy to tak bolo.

@anonym_5ae98e
Olomouc podpriemerný? Si robíš srandu 😀 Zjavne nevieš nič o fakulte, v rebríčkoch sa umiestňuje lepšie ako 1.LF v Prahe

anonym_5ae98e
Dnes o 07:09
@anonym_6593fb

@anonym_5ae98e
Olomouc podpriemerný? Si robíš srandu 😀 Zjavne nevieš nič o fakulte, v rebríčkoch sa umiestňuje lepšie ako 1.LF v Prahe

@anonym_6593fb viem, máme v rodine doktorov ktorí vyštudovali Olomouc, muni, karlovu univerzitu a aj v Bratislave. Brat ide akurát na medicínu do Prahy, takže sme porovnali 😇

melanta
Dnes o 08:27
@anonym_de84a6

@anonym_autor Máš to absolútne jedno. Dobrým lekárom môžeš byť z každej fakulty, keď sa o to budeš snažiť. Choď tam, kde máš lepšie spoje.

@anonym_de84a6 súhlas, ak má niekto predpoklad byť dobrým lekárom, bude ním bez ohľadu na to, či bude študovať v BA, Prahe či Oxford. Ak na druhej strane ten predpoklad nemá, tak môže vyštudovať j Harvard a špičkovým lekárom nebude. Avšak zase je logické, ak niekoho zaujíma kvalita školy a chce si vybrať v rámci svojich možností to lepšie.

anonym_5dc608
Dnes o 14:21

Ako lekar s praxou napisem, ze by som sa orientoval skor prakticky, podla moznosti byvania, dochadzania... Nasledne od 3.rocnika zacat chodit na kliniku/oddelenie v odbore, ktory chces robit a zaucat sa v nom uz pocas studia. To je najoptimalnejsie. Merat si tu ega podla toho, ktora fakulta ma ake renome je take malomestiacke. V praxi nikoho nebude zaujimat, z akej si skoly, ale ako vies robit, a to bude jedine tvojou zasluhou.