Rozdiely v štúdiu medicíny: Bratislava vs Olomouc?
Ahojte. Momentálne riešim dilemu a neviem sa rozhodnúť medzi medicínou v bratislave a v olomouci. Prijali ma na obe. Chcem sa spýtať aký je možno rozdiel v náročnosti štúdiu všeobecného lekárstva v olomouci v porovnaní s bratislavou?
Myslîte že v olomouci majú na študentov oveľa väčšie nároky a musia sa viac drviť?
Ďakujem
@anonym_autor Máš to absolútne jedno. Dobrým lekárom môžeš byť z každej fakulty, keď sa o to budeš snažiť. Choď tam, kde máš lepšie spoje.
@anonym_autor obe školy mi prídu podpriemerné. Nemáš náhodou Brno - MUNI alebo Praha? Drviť sa musíš všade, všade máš anatómiu, atď. Záleží na pedagogoch. Ale vždy by som sa riadila pravidlom, že slovenská škola bude nekvalitnejšia. Vždy to tak bolo.
@anonym_5ae98e
Olomouc podpriemerný? Si robíš srandu 😀 Zjavne nevieš nič o fakulte, v rebríčkoch sa umiestňuje lepšie ako 1.LF v Prahe
@anonym_5ae98e
Olomouc podpriemerný? Si robíš srandu 😀 Zjavne nevieš nič o fakulte, v rebríčkoch sa umiestňuje lepšie ako 1.LF v Prahe
@anonym_6593fb viem, máme v rodine doktorov ktorí vyštudovali Olomouc, muni, karlovu univerzitu a aj v Bratislave. Brat ide akurát na medicínu do Prahy, takže sme porovnali 😇
@anonym_autor Máš to absolútne jedno. Dobrým lekárom môžeš byť z každej fakulty, keď sa o to budeš snažiť. Choď tam, kde máš lepšie spoje.
@anonym_de84a6 súhlas, ak má niekto predpoklad byť dobrým lekárom, bude ním bez ohľadu na to, či bude študovať v BA, Prahe či Oxford. Ak na druhej strane ten predpoklad nemá, tak môže vyštudovať j Harvard a špičkovým lekárom nebude. Avšak zase je logické, ak niekoho zaujíma kvalita školy a chce si vybrať v rámci svojich možností to lepšie.
Ako lekar s praxou napisem, ze by som sa orientoval skor prakticky, podla moznosti byvania, dochadzania... Nasledne od 3.rocnika zacat chodit na kliniku/oddelenie v odbore, ktory chces robit a zaucat sa v nom uz pocas studia. To je najoptimalnejsie. Merat si tu ega podla toho, ktora fakulta ma ake renome je take malomestiacke. V praxi nikoho nebude zaujimat, z akej si skoly, ale ako vies robit, a to bude jedine tvojou zasluhou.

@anonym_autor obe školy mi prídu podpriemerné. Nemáš náhodou Brno - MUNI alebo Praha? Drviť sa musíš všade, všade máš anatómiu, atď. Záleží na pedagogoch. Ale vždy by som sa riadila pravidlom, že slovenská škola bude nekvalitnejšia. Vždy to tak bolo.