Skúsenosti s Inprov masérskou školou
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či má niekto s touto masérskou školou skúsenosť 😊
@lindusss2016 naozaj? A to odkedy? …aby som bola úprimná ja nie som si istá, či by som si chcela aj otvoriť masérsky salón, pretože podnikám v úplne inom smere. Skôr by som to chcela pre radosť
@natalia876 no uz zopar rokov je to tak. Vsetci wellness pracovníci si uz skolu dorobili, s kurzom ta ani nikde ako maserku nezamestnaju. Ale ak to chces len pre seba, tak to si ozaj sprav hocijaky masersky kurz a hlavne skusaj, chce to vela praxe, aby si sa naozaj naucila masirovat.
Neviem, ale suseda si teraz robila masersky kurz cez urad prace. Tak asi to nebude s tou sš tak horuce.
@benit je to horuce, na kurz si nemoze otvorit vlastny salon. Kedysi to slo, uz nie. A chvalabohu, lebo nejaky kurz ju urcite do praxe nepripravi tak, ako plnohodnotne stredoskolske vzdelanie. Da sa to nejak obist, ze si otvori nejaku zivnost na "starostlivost o telo" alebo cosi take, ale oficialne pod tymto masirovat nemoze, takze ak by jej to dokazali, ma problem. Neviem, kde a ci vibec by ju s maserskym kurzom zobrali do zariadenia, kde sa masaze vykonavaju. Do zdravotnickeho zariadenia urcite nie a uz aj vsetci z wellnessov si ho museli dorobit. Ci na zaklade toho moze masirovat u niekoho v salone, to netusim, ale v tom pripade treba ratat s tym, ze to bude za tie prachy otrocina 🤷
Ale ako som pisala vyssie, autorka ak planujes masirovst len svoju rodinu pre radost, staci ti kurz
@lindusss2016 len potom preco ponuka urad prace kurzy na podporu zamestnania, ktore nemaju zmysel?
Hadam by toto vedeli aj na UP ked to vies ty.
@benit tak ja to viem, pretoze som maserka a poznam osobne minimalne dalsich 30 maserov. A ako pisem vyssie, mozno sa s tym vie zamestnat u nejakeho sukromnika, kde dostane za hodinovu masaz 10€, ale to aby si na seba zarobila, tak si znici svoje zdravie. Inak si neviem predstavit, kde ju s tym zoberu. Do zdravotnickeho zariadenia urcite nie. Tieto kurzy platia pre tych, ktori uz su zdravotnici a potom si dorobia masersky kurz. Ja neviem, co ta tvoja kamaratka doteraz robila, ake ma vzdelanie a ake ma plany s maserskym kurzom. Za mna ta proste masersky kurz masirovat nenauci 🤷
@lindusss2016 suseda robila za pasom pred MD, po md bola na up a tam si robila kurz.
@benit ved v poriadku, tak napis potom, kde sa s tym kurzom zamestnala, sama som zvedava. Nakolko aj ucim na zdravotnickej skole a dospeli maseri si ju dorabali, aby nadalej mohli v tomto odvetvi pracovat.
@lindusss2016 len mechapem na co im to potom preplaca UP, ked nemaju s tym uplatnenie.
@benit to neviem, ved opytaj sa dotycnej, snad jej na tom UP poradili. Vazne pisem, ze som sama zvedava, co jej povedia.
na otvorenie viazanej zivnosti wellness maser staci akreditovany kurz v maserskej skole + skuska overovanie vzdelavacich vystupov cez alianciu sektorovych rad. Ale nejde o masera v zdravotnictve, ani v kupeloch, tam treba skolu.

@natalia876 a aky mas plan? Co by si s tym chcela robit? Vies, ze na masera uz potrebujes zdravotnicku skolu? Nestaci kurz