Slovné hodnotenie verzus známky: Čo preferujete?
Rodičia, učitelia, žiaci ale aj bývalí študenti? Č preferujete, známky alebo slovné hodnotenie? Poprípade v ktorých ročníkoch?
Prvý a druhy ročník určite slovne hodnotenie. Potom kombinácia známky a slovného hodnotenie
Od 2. stupňa už len známky, aby decka reálne vedeli na com sú a hlavne aby rodičia mali reálnu prestavu o svojom dieťati
Prvý a druhy ročník určite slovne hodnotenie. Potom kombinácia známky a slovného hodnotenie
Od 2. stupňa už len známky, aby decka reálne vedeli na com sú a hlavne aby rodičia mali reálnu prestavu o svojom dieťati
@anonym_715726 súhlasím
známky od prvého ročníka, slovné hodnotenie môže známku len doplniť
Mne to slovne hodnotenie pride divne. Nasi mali 1-4slovne v 5 zacali nie len znamky ale aj percenta a samozrejme rozne vahy znamok, prvy pol rok ten skok bol boj. Potom si zvykol ale verim tomu, ze keby od zaciatku mali normalne hodnotenia tak by ten prechod nebol taky sok. Mozno s prizmurenymi oboma ocami prvy rocnik slovne hodnotenie by sa dalo ale vyssie naozaj to nepotrebuju.
známky sú známky. Táraniny od učiteliek čítať nemusím.
Určite známky. Taka veliká 1 pre prváka na pol ročnom vysvedčení nemá obdobu. Slovné hodnotenie deti ani nechápu. Som za známky.
Určite známky. Taka veliká 1 pre prváka na pol ročnom vysvedčení nemá obdobu. Slovné hodnotenie deti ani nechápu. Som za známky.
@zuzana2910 lenže nie všetky deti majú na vysvecku 1. Potom taka 2 a niekedy aj 3 je pekne demotivujúca
známky sú známky. Táraniny od učiteliek čítať nemusím.
@anonym_a700b3 Tie táraniny si vyžiadali matky. Keď raz nariadia slovné hodnotenie aj na SŠ, budem to dávať generovať AI. Náš zákazník, náš pán.
Ja som za známky jednoznačne.
Mám prváka a podľa známok vidím ako je na tom.
@amalka07 Ako učiteľka preferujem známky pre žiakov bez ŠVVP. Žiaci s ŠVVP by podľa môjho názoru mali byť hodnotení slovne - nie preto, lebo by som im štúdium rada uľahčila, ale preto, aby bolo jasné, za čo dostali známku. Keď sa totiž držím odporúčaní špeciálnej pedagogičky a prispôsobujem písomky, niekedy sa mi zdá, že už ani neučím svoj predmet. Tak by som miesto známky na vysvedčku rada napísala: "Z oblasti xy ovláda..."
Pre mňa majú známky môjho dieťaťa nulovú hodnotu. Je lajdak, školu má totálne v paži. Neviem či má fotografickú pamäť alebo ako to nazvať. Dva týždne vie,že bude veľká písomka a ona na to kašle. Poznámky si pozrie deň pred písomkou možno hodinku a donesie 1. A takto je to už asi od 6. ročníka. Úlohy si nerobila doma už aj dva roky. Vždy všetky urobí v škole cez prestávku. Áno,je fajn počúvať aká je šikovná bezproblémová ale ja viem,že pravda je niekde inde. Po škole len kamošky a von chodiť, škola na poslednom mieste. Domáce práce s nechuťou, v izbe neporiadok,proste lajdak. Mne teda tie jej známky povedia to,že akurát na tú konkrétnu písomku sa nabiflila a o týždeň nemá šajnu čo na tej písomke vlastne bolo...
Asi kombinaciu. Znamky su jasne meratelne vysledky, ale aj ten najsikovnejsi moze urobit chybu a nezobrazuje to realne znalosti. Statisticky je tam odchylka mimo controlneho limitu. A slovne toho moze povedat viac, ale zase moze byt velmi subjektivne. A ucitelia lubia niekoho zaskatulkovat a sadnut si na niekoho
@anonym_a700b3 Tie táraniny si vyžiadali matky. Keď raz nariadia slovné hodnotenie aj na SŠ, budem to dávať generovať AI. Náš zákazník, náš pán.
@anonym_3f43e9 neviem kto si co vyziadal, ale jodnotenie sa da urobit pekne, v zmysle, ze z toho vies na com si, alebo teda su to "taraninky", co sme zazili v praxi my. Uplne o nicom. Nezaujem o ziaka a ako osobu aj o jeho napredovanie. Radsej nech ma zlu znamku, ktoru si doma vysvetlime a povieme si, co je dolezite a preco to ma vediet.
Nemyslim si, ze za tymto rozhodnutim boli matky. Skor panacikovia na ministerstve, ktori uz nevedia ako "zlepsit" nase skolstvo. Ide to od buka do buka...

@amalka07 prve rocniky na zakladnej skole slovne hodnotenie urcite
Cim vyssi rocnik mozu pribudat znamky