icon

Štúdium práva a prokuratúra

6. nov 2021

Aojte, chcela by som sa spytat, kto mate skusenosti. Chcem ist studovat externe pravo a potom by som sa chcela venovat prokurature. Je narocne sa presadit v tejto oblasti prokuratury? Mam doma este 3 deti (6,5,3), da sa popri takto malych detoch studium zvladnut alebo radsej pockat kym povyrastu? Dakujem za rady.

baboobchod
•
6. nov 2021

No ja som teraz prvacka externe na práve a teda pri malých deťoch si to neviem prestaviť (aj keď spolužiakom tam v pozadí často placu deti…. Sama som zvedava, koľkí z nás sa na to štúdium časom nevykašlú…). Máš okrem detí aj zamestnanie? To si už vôbec neviem predstaviť 😂 možno bez práce, že iba deti by sa to dalo zvládnuť. Prednášky mame celý piatok a sobotu 2 mesiace v kuse. Potom skuskove… všetko je o samoštúdiu 🤷🏼‍♀️ Však skús a po roku by si mohla prerušiť ak by to nešlo 🙂

roxanna
•
6. nov 2021

No, okrem štúdia potom ešte musíš absolvovať cakatelsku prax za veľmi málo peňazí, tá trvá myslím 3 roky, na miesto čakateľa sa občas vypisujú výberové konania, kde je obrovská konkurencia. Počas cakatelskej praxe ešte skladas viaceré priebežne skúšky a na záver prokurátorske skúšky na Justičnej akadémii, ktoré sú veľmi náročné. Zvládnuť sa to samozrejme dá, mnohí zvládli, niektorí nezvládli ...

autor
•
7. nov 2021

@baboobchod
@roxanna dakujem vam🙂mate skusenosti s pravom na UMB v BB? Je to dobra fakulta?

ibrunova
•
7. nov 2021

Popri deťoch si vyberaj hlavne to, čo máš najbližšie. Lebo ak tam máš raz do týždňa cestovať plus školné, tak aby to bolo zvládnuteľné. To, čomu sa budeš v budúcnosti venovať, je teraz ešte vo hviezdach. Moja dcéra študuje denne, ale nie v BB. Ale to je asi jedno, učenia má nad hlavu. Veľa šťastia.