Štúdium práva v Bratislave: Druhé kolo prijímacích skúšok?
Ahojte,
mám tu niekoho kto študuje právo v BA?
Chcela by som si podať prihlášku, avšak je už neskoro. Jediná šanca je 2.kolo. Neviete náhodou niekto či sa to 2. kolo uskutoční ? Ak áno, tak je tam šanca ešte že by ma vzali ? Či v tom 2.kole je limitovaný počet. Budem vdacna za každú odpoveď
@siminka444 Býva druhé kolo a niekedy sa plánuje aj tretie. Len aby si sa stihla naučiť na prijímačky, keď si zjavne nevedela, dokedy podať prihlášku do prvého kola. A ak si myslíš, že na prijímačkách sú otázky typu 1. a 2. svetová vojna a podobne, tak ťa sklamem. Posledných pár rokov už neberú každého, aj prijímačky sú menším sitom, len tak pre info.
@anonym_5fe927 co viem, tak na pravo sa posledne roky uz prijimacky nerobia, staci zmaturovat zo spravnych predmetov.
@anonym_5fe927 co viem, tak na pravo sa posledne roky uz prijimacky nerobia, staci zmaturovat zo spravnych predmetov.
@sissy27 Prijímačky sa robia posledné 2 roky, ak si nematuroval z dejepisu, OBN ak si dobre pamätám a angličtiny B2. Nie každý maturuje z týchto predmetov. My sme napríklad na strednej ani nemali dejepis, takže by som prijímačky musela robiť, keby som sa hlásila tento rok. Nie každý ide z gymnázia a nie každý maturuje z dejepisu, aj keď je z gymnázia.
Ďakujem za odpovede baby : ) prijimacky sa robia už, chodila som síce na gymo ale maturovala som z iných predmetov. Prvý termín podávania prihlášok som nestihla žiaľ, preto sa pýtam či náhodou nerobil prijimacky až na 2.kolo a či mal šancu 😊 ak niekto viete, dajte vedieť
@sissy27 ano,, zvykne byt podmienka maturita z dejepisu a obcianskej, ale tieto maturity ak si dobre pamatam su viacmenej mozne len na gym, lebo ostatne ss, nesplnaju podmienku poctu hodin tychto predmetov pocas studia ,,, druha podm je este stud. prospech do 1,5 co zas nie vsetci pri gym. matike, chemii a fyz zamerani na pravo dosiahnu,, ale jasne,, vzdy sa najdu aj taki .... 🙂

@siminka444 Býva druhé kolo a niekedy sa plánuje aj tretie. Len aby si sa stihla naučiť na prijímačky, keď si zjavne nevedela, dokedy podať prihlášku do prvého kola. A ak si myslíš, že na prijímačkách sú otázky typu 1. a 2. svetová vojna a podobne, tak ťa sklamem. Posledných pár rokov už neberú každého, aj prijímačky sú menším sitom, len tak pre info.