icon

Sú zdravotné prekážky problémom pri prijatí na pedagogickú školu?

14. mar 2026

Ahojte, chcela som skúsiť externé pegecku strednú, vychovávateľ+ učiteľ mš. V kritériách prijatia je zdravotný stav oči, bezchybne. No ja skulim, je to prekážka ?

Ďalej jazykový prejav, je problém keď neviem povedať čisté R ?

kaktusik007
14. mar 2026

@anonym_autor prosim ta.... ako chces pracovat v MS a ucit tie deti, ked ty sama nevies cisto rozpravat???? 🤦‍♀️

anonym_360eed
15. mar 2026
@kaktusik007

@anonym_autor prosim ta.... ako chces pracovat v MS a ucit tie deti, ked ty sama nevies cisto rozpravat???? 🤦‍♀️

@kaktusik007 dnes je možné všetko. V BA na tej súkromnej 2rocnej pedagogickej vezmú aj smetiara študovať….ved si to zaplatí 🫣 poznam 2baby, ktoré nevedia povedat R a študujú tam, aj pracujú v MŠ.
@anonym_autor Strabizmus nevadi, s tým R je to ťažké. Asi aj prijímačky sú z čítania a čistej výslovnosti.

anonym_671940
15. mar 2026

V nasej skole je 50 rocna ucitelka na 1. stupni, ktora vyrazne rackuje. Zaujimali by ma tie diktaty.

anonym_0a4eb4
15. mar 2026

Učiteľka v MŠ môže škúliť.Pri výslovnosti je situácia citlivejšia. Keďže učiteľka v materskej škole je jazykový vzor pre deti, školská prax a metodické odporúčania preferujú správnu výslovnosť. Ak je porucha výrazná, riaditeľ školy môže požadovať logopedickú nápravu.

aleveddobre
15. mar 2026

Porucha zraku ktorú máš nie je absolútne žiadny problém. Prekazkou bude ale problém s artikulaciou. Nemala by si mať žiadnu takuto ťažkost. Neviem, kam sa hlásiš, ale niektoré fakulty vyžadujú v rámci prijímacieho konania potvrdenie od logopeda. Alebo na tom r-ku popracuj s nejakým súkromným logopedom a skús to o rok. Dá sa to riešiť aj v dospelosti v niektorých prípadoch. Len samozrejme nie je to tak ľahké ako u detí.

anonym_f30f2b
15. mar 2026

Ja ako matka by som mala dost problem,ak by dcera mala v skolke ucitelku,ktora rackuje. Pre deti su v skolke ucitelky vzor a toto je za mna zly vzor. V takej druzine na 1.stupni by mi to bolo jedno,ale ucitelka nie

anonym_b8b8b5
21. mar 2026

@anonym_autor ano je to problem, mali sme v rodine a neprijali

Mimochodom ako matka by mi vadilo ak mi ma dieta dohliadat clovek ci nevidi a rackuje
Skus nejaky iny zivotny smer