icon

Tipy a rady na štúdium dvoch vysokých škôl naraz

bublinkazubrinka
19. okt 2025

Dobrý deň,
prosím všetkých, ktorí máte skúsenosti so štúdiom dvoch VŠ naraz o rady? Neviem k tomu nájsť nejaké bližšie info na internete. Chcela by som od budúceho septembra, začať študovať dve vysoké školy naraz. Jednu dennou a druhú externou formou. Obidve sú mojim snom. Prvú VŠ potrebujem pre uplatnenie a druhá je môj koníček. ☺️
Moje otázky sú:
1. Robia niektoré VŠ problémy pri štúdiu dvoch VŠ naraz - alebo záleží od školy ?
2. Mám dopredu oznámiť VŠ na ktorej študujem dennou formou, že budem študentom externej formy na druhej VŠ?
3. Nejaké rady a tipy ?
PS: (o peniazoch a platení viem, som si vedomá výdavkov.)
Ďakujem veľmi pekne za Váš čas ! 🩷🙏

lindous
•
19. okt 2025

Jednej aj druhej VŠ to môze byť úplne jedno, nikoho to nebude zaujímať, nikomu to nemusíš nahlasovať a nemá ti kto a prečo robiť problémy, ide iba o teba ako si to vieš časovo zariadiť... ale rátala by som s tým, že rozvrh ti nikto prispôsobovať nebude, takže sa môže stať, že na dennom budeš mať výuku aj v piatok a bude sa ti kryť s výukou na externej... či sa tak stane a či sa to bude dať riešiť je už veľmi individuálne... ja osobnú skúsenosť nemám, ale máme takých študentov

anonym_edae56
•
19. okt 2025

@bublinkazubrinka nezačínala by som s obodvomi naraz. Najskôr tú denné štúdium, po roku už budeš vedieť čo a ako, potom by som si pribrala tú ďalšiu.

anonym_e8cfa6
•
19. okt 2025

Ako si to zariadiš, tak to budeš mať. Určite by som išla na druhú školu externou formou niekedy v 3. ročníku a viac. Dovtedy má človek čo robiť na prvej škole, kým prejde sitom. Prvé dva roky sú kľúčové. Ani jedna škola o tom nepotrebuje vedieť a je to iba na tebe, ako si to celé zmanažuješ.

patta89
•
19. okt 2025

Ja som studovala 2 skoly naraz, ale externe som zacala neskor...a nikomu som nic neoznamovala

januska12323
•
19. okt 2025

Školu vôbec nezaujíma čo robíš vo voľnom čase, musíš si len splniť svoje povinnosti

anonym_54224a
•
19. okt 2025

len pozor aby si nevyletela z obidvoch škôl .
najskôr začni študovať denne a potom v treťom ročníku začni študovať aj tú druhú školu externe. to by bolo lepšie.

lasona
•
19. okt 2025

Ak mas na to hlavu, chod. Ale bude to makacka. Inak mam kamaráta a ten študoval zubarinu a k tomu este robil ekonomickú školu. Skončil s vyznamenanim, obidve školy, momentálne má v Bratislave svoju zubnú kliniku. Ale ten chalan ani z izby nevyšiel, nonstop sa učil...

snowflakenel
•
24. okt 2025

Kolko mas rokov? Ak si hned po strednej alebo par rokov, tak urob jednu, potom druhu. Trochu si aj uzi volna. Jedna znama.tak robila, no skoro sa.zblaznila. 🙂 pretoze aj s jednou vš je robota. Urob najprv tu, ktoru potrebukes a.potom popri robote tu, ktpra ti je konickom 🙂

silviaab
•
25. okt 2025

@bublinkazubrinka no neviem,podla mna je dobre studovat len jednu v realnom case....bude toho vela,aj aby si si trooosku oddychla...a urcite sa ti budu kryt terminy vyucby a uz ani nehovorim o terminoch skusok...a co ked ochories?tu ti nikto nic neprepaci,ziadna PN neexistuje...naozaj sa radsej nezblaznot a robit jednu vec a poriadne ako dve s vyplazenym jazykom..drz sa