icon

Učenie nemčiny

alena473
18. aug 2022

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu. Potrebujem sa zdokonaliť v nemčine. Ovládam len bežné základy, a preto by som sa vás chcela opýtať, či by ste mi vedeli niečo odporučiť. Napríklad... z ktorej učebnice sa vám najlepšie učí, aký kurz navštevujete a pod.

ms_green
•
18. aug 2022

Ak máš už nejaký základ, skôr ako kurz alebo učebnicu by som si zahovorila (kľudne aj cez nejakú jazykovú školu) niekoho kto nemecky hovorí aby si sa s ním rozprávala. Kľudne aj jednu hodinu mesačne, ale fakt ti to pomôže, opadne z teba stres.
Bude to znieť vtipne ale keď som bola na vysokej škole a chcela som si zlepšiť nemčinu, tak som si založila profil na nemeckej zoznamke a dopisovala som si s ľuďmi. 😅

rosabella
•
18. aug 2022

Štátna jazyková škola. V TN, ZA, KE, BA.... Záleží na tom, odkiaľ si. Ja som chodila a silno odporúčam.

martina57
•
19. aug 2022

@alena473 ahoj,ja som na tom podobne,tiež sa chcem zdokonaliť v nemčine 🙂Aj som maturovala z nemčiny uz dávno,ale keď si pozerám učebnice zo strednej a čítam tie texty tak rozumiem,horšie je už gramatika a konverzácia 🙄

martina57
•
19. aug 2022

@rosabella toto aj mňa zaujíma,tiež sa chcem zdokonaliť v nemčine.Byvam kúsok od TN.Absolvovala ste nejaký kurz alebo ste chodila súkromne?

anicka176
•
19. aug 2022

@alena473 mne pomohla jazyková a pobyt v krajine

rosabella
•
2. okt 2022

@martina57 ja som chodila do Štátnej jazykovej školy v Trenčíne. Kurz bol raz týždenne, trval tri hodiny aj s prestávkou. Bolo to výborné.

rosabella
•
2. okt 2022

@martina57 táto jazykovka má priestory na Gymnáziu Ľudovíta Štúra.

martina57
•
3. okt 2022

@rosabella ďakujem moc🤗