icon

UNIZA vs STU informatika – čo by ste si vybrali vy?

username156983
Dnes o 10:05

Ahojte, momentálne sa rozhodujem medzi UNIZA a STU na informatiku a úprimne už z toho mám celkom chaos 😅

Na obe školy som prijatá, ale neviem sa rozhodnúť. Do Žiliny to mám autom asi hodinu, do Bratislavy cca 2,5 hodiny. Keď som bola minulý rok na Gaudeamuse, viac ma oslovila UNIZA, ale po návšteve STU na prijímačkách som si povedala, že ani Bratislava nevyzerá zle.

Skôr by ma zaujímali reálne skúsenosti:

* aká je kvalita výučby,
* prístup učiteľov,
* náročnosť,
* možnosti popri škole (brigády, prax, život),
* a celkovo či ste boli spokojní.

Ak ste niekto študovali informatiku, alebo študujete na UNIZA alebo STU, budem rada za akýkoľvek názor alebo porovnanie 🙂

anonym_29bc24
Dnes o 10:18

Manžel chodil na FIIT STU, promoval 2022. On tam chodil v čase nejakých revolúcii na vedení, takže aj to ovplyvnilo jeho štúdium.. ale nakoniec sa nič hrozné neudialo, len pár učiteľov odišlo.

Každopádne, popri škole väčšinu času robil niekde na pol úväzku, aj všetci jeho kamaráti. Náročnosť je určite vysoká, ale vždy si vieš vybrať medzi červeným diplomom (ktorý je u nich hnedý) a zarobenými peniazmi… 😅 a byť tak niekde uprostred. Ani nebyť na hrane toho, že ťa vyhodia, ani nemať samé Áčk. Hoci aj to sa dá, keď človek chce a drie ako kôň. Jeden učiteľ sa u nich v 1. ročníku vyjadril, že to štúdium má byť ich full time job.

Manžel po Bc. štúdiu zvažoval odchod a niektorí jeho kamoši aj naozaj odišli. On nakoniec doštudoval a ľutuje jedine výber témy diplomovky, lebo ho ani nebavila, ani nemá pocit podpory.

Učitelia sú takí ako všade inde. Niektorých by si kopol do zadku a iných by si si zobral domov so sebou. 🤷‍♀️

anonym_39e9af
Dnes o 10:39

ja by som si vybrala kratšiu vzdialenosť, lebo si spočítaj koľkokrát pôjdeš hore-dole

guudy
Dnes o 11:06

Z tychto dvoch STU. Jednoznacne.

anonym_b65e53
Dnes o 13:47

Uniza.