Úprava obrázkov v bakalárskej práci: Je to plagiát?
Práve píšem svoju bakalársku prácu a chcela by som sa opýtať, že ak chcem použiť obrázok z nejakej publikácie, tak pod obrázok treba uviesť, z ktorej publikácie pochádza. Potrebovala by som však ten obrázok upraviť a doplniť doň vlastné popisy. Je to možné? Alebo sa to už považuje za plagiát? Ako sa to v takomto prípade správne robí?
Ďakujem za odpoveď
určite je to možné, robí sa to tak bežne. akurát treba uviesť, že je to tebou upravené.
@julia51 a ak je to "verejna informacia" (z toho obrazku), neda sa vygenerovat novy obrazok cez AI (v style, ak je to graf o nezamestnanosti na SK, tak proste spravit nieco vlastne)? Alebo nakreslit odznova?
@julia51 a ak je to "verejna informacia" (z toho obrazku), neda sa vygenerovat novy obrazok cez AI (v style, ak je to graf o nezamestnanosti na SK, tak proste spravit nieco vlastne)? Alebo nakreslit odznova?
@anonym_a5f5e7 s Ai som si skusila ale nerobil dobre fotky
@anonym_a5f5e7 na fotke sú chemikalie a také podobne veci
Ja by som napísala zdroj obrázka a upravené/doplnený popis. Spýtaj sa školiteľa, ten ti presne povie ako to ma byť.

@julia51 pod obrazok napis upravene a podla smernice o zapisovani obrazkov tiez napis poznamku upravene a bude to podla mna ok…musite mat sko skola smernicu ako sa zdroje zapisuju