Vzdali ste externé pomaturitné štúdium?
Dobrý deň, v septembri som začala chodiť na externé pomaturitné štúdium na praktckú sestru, mám 50 rokov a štúdium nezvládam ☹ O chvíľu končím prvý ročník a totálne mi to už celé prerastá cez hlavu, nezvládam sa učiť také obrovské množstvá učiva a v takom šialenom tempe a do toho veľmi veľa praxe. Som unavená, znechutená a najviac ma mrzí, že som dala do toho rok života, času, snahy, finanncií a už fakt nemôžem ☹ Túto školu som veľmi chcela a verila som, že to pôjde lepšie ☹ Stalo sa toto niekomu z vás?
Ja 42r, tiež v prvom rocniku, ale nie zdravotná. Tiež som dosť znechutená, aj keď skola mi ide na výbornú. Mňa trápi najviac cestovanie a dlhé sedenie v škole. Vždy v ten večer (po škole) mám hemeroidy😵💫🫣 už ma to unavuje.
Prvý rok je najhorší, ja som po praktickej sestre šla na Bc ošetrovateľstvo a tiež som chcela vzdať. Hlavne to nevzdávaj, fakt ten začiatok je brutál ale preto, že všetko je nové a nič z toho si doteraz nevedela a zdá sa ti, že nič nevieš a nič ti nejde. Inak k nám na prax chodí veľa študentiek tak viem, že mnohé to vzdajú často ale keď už máš rok za sebou je to škoda. V realite toľko vedomosti potrebovať nebudeš neboj sa. A prax je náročná ale dôležitá, tak si ju užívaj a snaž sa dostať k co najviac výkonom.
O rok to budeš mat za sebou a budeš rada, že si zabojovala. Alebo si povieš, že ,,ja krava, už som to mohla mať spravené a mohla som to mat a uz nikdy nebudem" 🙂
@anonym_017dc6 ešte dopoviem - dnes mam Mgr a som strašne šťastná, že som to nevzdala, viem, že by som si to vyčítala teraz. Svoju prácu milujem.
Pozri, ak to nevzládaš a nie je ti ľúto, že nebudeš sestra, ukonči to. Ja som názoru a hlavne pri zdraví človeka, že to nemá robiť niekto, kto má problém so vzdelaním.
Mne však skôr napadá - naozaj to nevzládaš? Alebo si len príliš orientovaná na to, že si vyšla zo svojej komfortnej zóny a zrazu svoj voľný čas musíš venovať učeniu? Pretože si skôr myslím, že viac sa v hlave zaoberáš tým, ako je to náročné namiesto toho, aby si sa orientovala na to, že si tým plníš sen a budeš vďaka tomu sestra. Čomu venuješ pozornosť, to prevláda. Ak venuješ pozornosť negatívam, tak si takto negatívna. Skús zmeniť postoj. Máš 50 rokov, ešte 15 rokov a kľudne aj viac budeš pracovať, s veľkou pravdepodobnosťou. Takže význam to má, ak to naozaj chceš.
Mali sme par spoluziakov, ktori to vzdali, aj mladsi, aj starsi.. a mali sme aj spoluziacku, ktora prerusila studium po 1. roku a o rok pokracovala v studiu
Najviac teorie je v 1. rocniku, v 2. uz len trocha a viac - menej opakovanie na maturitu
Dievčatá, fakt mi robí obrovský problém učenie, ťažko sa mi už v mojom veku učí ☹ Prax ma baví, ale tiež cítim únavu oveľa viac, ako mladšie spolužiačky ☹
Snažím sa, nie je mojou prioritou školu vzdať, ale mám totálnu krízu. Učíme sa samé poučky, na písomkách muia byť napísané od slova do slova, je to pre mňa demotivujúce. Bojím sa, že nezmaturujem ani na štorky ☹
A ešte k tomu množstvu učenia, teraz máme 5 predmetov a v druhom ročníku ich bude tiež tak isto, tak menej toho určite nebude ☹
A ešte k tomu množstvu učenia, teraz máme 5 predmetov a v druhom ročníku ich bude tiež tak isto, tak menej toho určite nebude ☹
@anonym_autor sucitim stebou. Ja si robím momentálne maturitu externe ale tento odbor ma vôbec nebaví, ale robím si ju hlavne kvôli tomu aby som potom mohla ísť na praktickú sestru..prosím ťa je toho ozaj veľmi veľa? A ta prax ako často býva a štúdium?
@anonym_autor sucitim stebou. Ja si robím momentálne maturitu externe ale tento odbor ma vôbec nebaví, ale robím si ju hlavne kvôli tomu aby som potom mohla ísť na praktickú sestru..prosím ťa je toho ozaj veľmi veľa? A ta prax ako často býva a štúdium?
@anonym_a4565b Ano, je toho neskutocne vela ☹ Prax a skola su 2x do tyzdna, rano od 7 prax a poobede do vecera skola a ucenia tak, ze to nestiham ☹
@anonym_a4565b Ano, je toho neskutocne vela ☹ Prax a skola su 2x do tyzdna, rano od 7 prax a poobede do vecera skola a ucenia tak, ze to nestiham ☹
@anonym_autor a v akom meste prosím ťa študuješ? 2 krát do týždňa kvôli práci by sa mi to nedalo 🤔
O 2 mesiace maturujem, mám o pár rokov 50, je to náročné.... výhodou su staršie deti, ktoré má nepotrebujú tak ako škôlkari. Máme aj prax, aj teóriu. Najviac ma vyčerpávajú rôzne úlohy, a prezentácie. I keď v dnešnej dobe pomôže ai. Učitelia nás Strašia s maturitou. Nevzdám to, už vydržím 💪.
@anonym_autor a v akom meste prosím ťa študuješ? 2 krát do týždňa kvôli práci by sa mi to nedalo 🤔
@luciq1 V každom meste je to 2x do týždňa
O 2 mesiace maturujem, mám o pár rokov 50, je to náročné.... výhodou su staršie deti, ktoré má nepotrebujú tak ako škôlkari. Máme aj prax, aj teóriu. Najviac ma vyčerpávajú rôzne úlohy, a prezentácie. I keď v dnešnej dobe pomôže ai. Učitelia nás Strašia s maturitou. Nevzdám to, už vydržím 💪.
@anonym_367497 a z akých predmetou sa prosím maturuje? A tiež máš 2 krát do týždňa aj prax aj teóriu?
@anonym_autor no známa keď bola, malá také obdobia týždeň prax ale školu mala raz do týždňa.
@luciq1 Aha ok, tak to som nevedela, že niekde majú aj tento systém, lebo väčšina škôl funguje 2x do týždňa
@anonym_autor možno sa to pomenilo neviem..ty si v akom meste ?
@luciq1 Západné Slovensko, ale nechcem bližšie konkretizovať
@anonym_367497 a z akých predmetou sa prosím maturuje? A tiež máš 2 krát do týždňa aj prax aj teóriu?
@luciq1 ja študujem na pedagogickej škole vychovávateľ opatrovatel. Prax máme na polrok určitý počet hodín, nikoho nezaujíma kedy si to odpracujem. Tento rok mám prax v zariadeni pre seniorov. Školu máme raz do týždňa, po práci, začína nám o 14tej.
@luciq1 ja študujem na pedagogickej škole vychovávateľ opatrovatel. Prax máme na polrok určitý počet hodín, nikoho nezaujíma kedy si to odpracujem. Tento rok mám prax v zariadeni pre seniorov. Školu máme raz do týždňa, po práci, začína nám o 14tej.
@janka743 Koľko hodín máte praxe? Zdravotky majú 800 hodín na dva školské roky

Prvý rok je najhorší, ja som po praktickej sestre šla na Bc ošetrovateľstvo a tiež som chcela vzdať. Hlavne to nevzdávaj, fakt ten začiatok je brutál ale preto, že všetko je nové a nič z toho si doteraz nevedela a zdá sa ti, že nič nevieš a nič ti nejde. Inak k nám na prax chodí veľa študentiek tak viem, že mnohé to vzdajú často ale keď už máš rok za sebou je to škoda. V realite toľko vedomosti potrebovať nebudeš neboj sa. A prax je náročná ale dôležitá, tak si ju užívaj a snaž sa dostať k co najviac výkonom.
O rok to budeš mat za sebou a budeš rada, že si zabojovala. Alebo si povieš, že ,,ja krava, už som to mohla mať spravené a mohla som to mat a uz nikdy nebudem" 🙂