icon

Z čoho sa skladajú prijímacie skúšky na ekonomickú školu?

kikuska1416
2. jún 2026

Zdravim
Podala som si prihlášku na vysokú školu ekonomickú v Bratislave, moja firma sa zapojila do spolupráce s touto školou a vznikla možnosť sa prihlásiť.
Je to odbor Retail a biznis management. Už pracujem 8 rokov. Takze všetky informácie už som pozabudala. Vie mi niekto povedať z čoho sa skladajú prijímacie skúšky nech tam ozaj nejdem hlúpa.
Prípadne čo Vám pomohlo, mám síce hotelovú školu ale to ja si už nič nepamätám.
Ďakujem.

lucik194
2. jún 2026

za mna, ani tam nechod, vsak ty ani nevies, ako sa spravne skola vola......

vysoka skola ekonomicka neexistuje.....

melanta
2. jún 2026

@kikuska1416 mimo toho, že ide o Ekonomickú univerzitu a nie vysokú školu ekonomickú, tak všetky informácie o prijímacích skúškach nájdeš na stránke školy. Vôbec nejde o to, akú strednú školu máš a kedy si ju skončila. Podstatné je, či dokážeš samostatne myslieť, spracovávať informácie. Ťažko zvládneš VŠ vzdelanie, ak si nevieš dohľadať informácie na webe a ak ani nevieš správne pomenovať školu. Veď počas školy si budeš musieť sama vyhľadávať množstvo informácií, budeš písať práce, atď. A nie, nie je to rýpanie ani premúdrelé reči - ak chceš zvládnuť VŠ vzdelanie, musíš na takýchto veciach zapracovať.

kikuska1416
autor
2. jún 2026
@melanta

@kikuska1416 mimo toho, že ide o Ekonomickú univerzitu a nie vysokú školu ekonomickú, tak všetky informácie o prijímacích skúškach nájdeš na stránke školy. Vôbec nejde o to, akú strednú školu máš a kedy si ju skončila. Podstatné je, či dokážeš samostatne myslieť, spracovávať informácie. Ťažko zvládneš VŠ vzdelanie, ak si nevieš dohľadať informácie na webe a ak ani nevieš správne pomenovať školu. Veď počas školy si budeš musieť sama vyhľadávať množstvo informácií, budeš písať práce, atď. A nie, nie je to rýpanie ani premúdrelé reči - ak chceš zvládnuť VŠ vzdelanie, musíš na takýchto veciach zapracovať.

@melanta Ďakujem za odpoveď. Informácie na stránke školy si ešte pozriem. Pýtala som sa hlavne na osobné skúsenosti ľudí, ktorí prijímačkami alebo štúdiom prešli.

melanta
2. jún 2026
@kikuska1416

@melanta Ďakujem za odpoveď. Informácie na stránke školy si ešte pozriem. Pýtala som sa hlavne na osobné skúsenosti ľudí, ktorí prijímačkami alebo štúdiom prešli.

@kikuska1416 na webe máš aj vzorové testy z oboch častí prijímačiek, čiže z jazyka aj všeobecných predpokladov.

https://euba.sk/uchadzac/prijimacie-konanie/vzo...

https://euba.sk/uchadzac/prijimacie-konanie/vzo...

Taktiež tam máš uvedenú odporúčanú literatúru na prijímačky zo všeobecných predpokladov. Prijímačky sú asi za 2 týždne, takže snáď si už začala s prípravou.
https://euba.sk/uchadzac/prijimacie-konanie/odp...

januska12323
2. jún 2026

Mňa len zarazilo prečo sa najprv pýtaš na koni a nejdeš priamo k zdroju.

tilly
2. jún 2026

Vše neexistuje dobrých 20 rokov, asi aj viac.

Môjmu synovi prišli normálne okruhy čo a z čoho sa má učiť

tilly
2. jún 2026

Teraz rozmýšľam. Keď som tam ja chodila, už to bola ekonomická univerzita a to je 27 rokov. Čiže vše to nie je už minimálne 30 rokov.

anonym_7c0352
Včera o 08:20

A zas sa tu riesi blbost a nie otazka. Ved kazda univerzita je vysoka skola.

melanta
Včera o 08:51
@anonym_7c0352

A zas sa tu riesi blbost a nie otazka. Ved kazda univerzita je vysoka skola.

@anonym_7c0352 predstav si, že univerzita a vysoká škola sú dve rozdielne pojmy, každý pomenúva inú inštitúciu. Takže nemáš pravdu. Navyše, je na mieste autorke povedať pravdu, ak má aspoň trochu inteligencie, tak si uvedomí to, že neschopnosť pomenovať inštitúciu, kam chce ísť študovať a neschopnosť vyhľadávať si informácie je niečo, na čom musí zapracovať, inak bude mať problém zvládnuť takéto vzdelanie.

anonym_7c0352
Včera o 09:18
@melanta

@anonym_7c0352 predstav si, že univerzita a vysoká škola sú dve rozdielne pojmy, každý pomenúva inú inštitúciu. Takže nemáš pravdu. Navyše, je na mieste autorke povedať pravdu, ak má aspoň trochu inteligencie, tak si uvedomí to, že neschopnosť pomenovať inštitúciu, kam chce ísť študovať a neschopnosť vyhľadávať si informácie je niečo, na čom musí zapracovať, inak bude mať problém zvládnuť takéto vzdelanie.

@melanta Na Slovensku mame materske s, zakladne s, stredne s a vysoke skoly. Univerzita patri medzi vysoke skoly.

tilly
Včera o 11:26
@anonym_7c0352

@melanta Na Slovensku mame materske s, zakladne s, stredne s a vysoke skoly. Univerzita patri medzi vysoke skoly.

@anonym_7c0352 nie každá vš je univerzita

anonym_7c0352
Včera o 13:28
@tilly

@anonym_7c0352 nie každá vš je univerzita

@tilly presne tak, ale kazda univerzita je VS

katkaseiner
Včera o 15:33

mas aj podanu prihlasku? Pytam sa len zo zvedavosti, pytas sa z coho su prijimačky ale teda ten kto sa chysta na VŠ, si tieto veci zisťuje ked podáva prihlasku...a to bolo dokedy? Koniec feb, ci koniec marca? Ja som EU v BA skoncila, cize toto uz nesledujem...

tilly
Včera o 16:57
@katkaseiner

mas aj podanu prihlasku? Pytam sa len zo zvedavosti, pytas sa z coho su prijimačky ale teda ten kto sa chysta na VŠ, si tieto veci zisťuje ked podáva prihlasku...a to bolo dokedy? Koniec feb, ci koniec marca? Ja som EU v BA skoncila, cize toto uz nesledujem...

@katkaseiner myslím, že do konca apríla sa dávali prihlášky, už dostávali uchádzači pozvánky a v nich aj bolo, z čoho sa majú pripravovať.
Ja si skôr myslím, asi ide o inú vš, nejakú súkromnú, kam berú bez prijímačiek. Autorka vlastne ani nevie o akú školu ide.

katkaseiner
Včera o 18:45
@tilly

@katkaseiner myslím, že do konca apríla sa dávali prihlášky, už dostávali uchádzači pozvánky a v nich aj bolo, z čoho sa majú pripravovať.
Ja si skôr myslím, asi ide o inú vš, nejakú súkromnú, kam berú bez prijímačiek. Autorka vlastne ani nevie o akú školu ide.

@tilly je to mozne...