icon

Zvládnu strednú pedagogickú školu slabší žiaci?

25. mar 2026

Dcéra ôsmačka a uvažuje nad touto školou. Je taký priemer aj v kreslení aj v speve. Je dvojkárka/trojkárka. Ak by ju vzali bojím sa, ako to bude zvládať. Máte niekto skúsenosti, či by taký žiak zvládol danú školu?

Strana
z2
karin160298
25. mar 2026

@anonym_autor ja som mala na zakladnej skole vacsinou trojky. Isla som na tu skolu a vystudovala ju. Nieje vobec tazka.

autor
25. mar 2026
@karin160298

@anonym_autor ja som mala na zakladnej skole vacsinou trojky. Isla som na tu skolu a vystudovala ju. Nieje vobec tazka.

@karin160298 vďaka za odpoveď, dosť si ma upokojila.

anonym_451c01
25. mar 2026

Moja dcéra tiež nad ňou uvažuje, tiež ma to zaujíma, nejde jej moc matika, tak tiež pozeráme školu, kde nie sú prijímačky z matiky.

anonym_451c01
25. mar 2026

A teda tiež na známky 1-3, na polroku teraz mala dve trojky, uvidím ako pôjde ďalej...

karin160298
25. mar 2026
@anonym_451c01

Moja dcéra tiež nad ňou uvažuje, tiež ma to zaujíma, nejde jej moc matika, tak tiež pozeráme školu, kde nie sú prijímačky z matiky.

@anonym_451c01 o tejto skole je zname ze je tam prave lahka matematika. Aj preto som si tu skolu vybrala lebo mi matematika vobec nesla.

evkatk
25. mar 2026

A to ďalšie generácie detí, to je jedno, či v MŠ alebo ŠKD má učiť taká, , ktorá nebola vynikajúcou žiačkou na ZŠ ? Potom zbohom naše školstvo. Veď trojkár na ZŠ je veľmi slabým žiakom s obmedzenými schopnosťami prijímať vedomosti.

karin160298
25. mar 2026
@evkatk

A to ďalšie generácie detí, to je jedno, či v MŠ alebo ŠKD má učiť taká, , ktorá nebola vynikajúcou žiačkou na ZŠ ? Potom zbohom naše školstvo. Veď trojkár na ZŠ je veľmi slabým žiakom s obmedzenými schopnosťami prijímať vedomosti.

@evkatk v MŠ ide hlavne o kreativitu. Vediet vytvarat edukacne aktivity atd. Kreslenie, geometricke tvary, lepenie, malovanie, hmat, jemna a hruba motorika.. basnicky , spievanie , cvicenie hrou..

karin160298
25. mar 2026
@evkatk

@evkatk este ŠKD je lahsie nez v MŠ. V ŠKD hlavnw pomahanie s domacimi ulohami a tiez nejake lahsie aktivity kratke.

anonym_53b4da
25. mar 2026
@evkatk

@evkatk presne som si polozila tu istu otazku,ze potom maju take vystudovane ucitelky ucit nase deti? Tiez sa mi zda ,ze uz trojkar na taku skolu nie.
Este skolka mozno dobre beriem.

15tibetan3
25. mar 2026

mam dceru deviatacku, cistu jednickarku, hlasi sa na gymnazium ale jej spoluziacky, ktore su slabsie tak dvojkarky trojkarky, testovanie 3 napisali tak na 60% tak presne hlasia sa na pedagogicku, sportove gymnazium, dokonca co mi rozum nebere aj na bilingvalne gymnazium. Za nasej doby boli tieto skoly prave pre tych najlepsich v triede, teraz je to vsetko ine. Chcem verit,ze od tohoto roku co vyhodnocuje automat, kto kde na aku skolu bude prijaty, ze to bude ferovejsie a budu vsade decka prijate s podobnymi vedomostami.

slavomira236
25. mar 2026
@karin160298

@evkatk este ŠKD je lahsie nez v MŠ. V ŠKD hlavnw pomahanie s domacimi ulohami a tiez nejake lahsie aktivity kratke.

@karin160298 no dcera ma vychavavatela v s.druzine a sa s nou hadal s tretjackou ze v slove visacka je y lon ze to napisala zle v domacej. Ked kontrolujem domace ktore kontroloval aj on nikdy si chybu nevsimne ked ma dcera. To iste bo lked mal syna v druzine..🤦

anonym_698011
25. mar 2026
@slavomira236

@karin160298 no dcera ma vychavavatela v s.druzine a sa s nou hadal s tretjackou ze v slove visacka je y lon ze to napisala zle v domacej. Ked kontrolujem domace ktore kontroloval aj on nikdy si chybu nevsimne ked ma dcera. To iste bo lked mal syna v druzine..🤦

@slavomira236 napísať tretjačkou a poukazovať na iného.

autor
25. mar 2026
@anonym_698011

@slavomira236 napísať tretjačkou a poukazovať na iného.

@anonym_698011 👍

dettilv
25. mar 2026

Kľudne ju pusti. Poznám pár príkladov kde boli deti na základnej trojkari a zmaturovali na 1-2. Dokonca aj na výšku išli.

anonym_bd7c61
25. mar 2026

Ja mám tiež pedagogickú, hlavne kvôli matematike som tam išla. V pohode som ju zvládla, išla som na vysokú školu a teraz učím na základnej škole. Na strednej som mala zlé známky, lebo som to mala na háku – partia, diskotéky a podobne. Ale na výške som sa prepla.

kajus_a
25. mar 2026

Hlavne by mali ist na pedagogicku ti, ktori maju vztah k detom a chcu sa im v zivote venovat a vzdelavat ich. A nie tam ist len preto, ze nemaju na gymnazium. Praca s detmi nie je ako praca v kancelarii.

unbeholfen
25. mar 2026
@anonym_53b4da

@evkatk presne som si polozila tu istu otazku,ze potom maju take vystudovane ucitelky ucit nase deti? Tiez sa mi zda ,ze uz trojkar na taku skolu nie.
Este skolka mozno dobre beriem.

@evkatk & @anonym_53b4da ja som bol štvorkár a preto som skončil pri lopate za minimálnu mzdu… Ale školstvo je tak nastavené že prelezie každý kto nemá 5-ku alebo FX na vysokej. Takže na základnej a strednej stačí byť aj čistý 4-kár a na vysokej stačí byť D-čkar či E-čkar a preleziete… Proste hlúpi ludia prelezú a múdri nemajú motiváciu lebo načo by sa namáhali s 1-kou či A-čkom keď prelezú aj so 4-kou či E-čkom?

PS: Nie pre prospech som skončil pri lopate ale preto že som sprostý.

abbey1
25. mar 2026
@evkatk

@evkatk Nechci vedieť, čo sa dnes hľadí na vysokú študovať pedagogické odbory.

hubka51
25. mar 2026

Uf povedať na niekoho kto má 2-3 že je slabší žiak je asi cez.Za mňa slabsí žiak je keď sa borí s učivom a ma skor 3-4 ale to len tak že ma to prekvapilo.
Neviem z akeho mesta si a na akú PGškolu dcéra chce ísť,lebo je rozdiel v pedagogických školách v jednotlivých mestách.Na PG máš talentové skúšky Vv,Tv,Lit-prednes,Hv.Paradoxne na PG školách či u stredných alebo vysokých bol vždy a mozno ešte stále je kameň urazu hudobná lebo ak nemá zákaldy hud.nástroja tak sa učí od základov nastroj,noty,hudobnu náuku neskor didaktiku.Hlavne aby mala chuť sa naučiť niečo nové,vzťah k deťom,kreativitu.Na pg nieje náročna matematika,slovenčina.

unbeholfen
25. mar 2026
@hubka51

Uf povedať na niekoho kto má 2-3 že je slabší žiak je asi cez.Za mňa slabsí žiak je keď sa borí s učivom a ma skor 3-4 ale to len tak že ma to prekvapilo.
Neviem z akeho mesta si a na akú PGškolu dcéra chce ísť,lebo je rozdiel v pedagogických školách v jednotlivých mestách.Na PG máš talentové skúšky Vv,Tv,Lit-prednes,Hv.Paradoxne na PG školách či u stredných alebo vysokých bol vždy a mozno ešte stále je kameň urazu hudobná lebo ak nemá zákaldy hud.nástroja tak sa učí od základov nastroj,noty,hudobnu náuku neskor didaktiku.Hlavne aby mala chuť sa naučiť niečo nové,vzťah k deťom,kreativitu.Na pg nieje náročna matematika,slovenčina.

@hubka51 opísala si v podstate mňa. Vždy som sa boril s učivom a mával som 3-4. Ale vždy som preplával, že nikdy mi nehrozilo prepadnutie.

lunastruna
26. mar 2026

Dcéra je prváčka na pegecke v Prešove a taký blud že je to tam hlavne o vv, hv,tv...
Ok, áno aj to tam je... Ale.Dcéra bola na ZŠ 1-2 a teraz tie predmety ako pedagogika, psychológia, tie poučky, projekty, skúšania.....akože učí sa vkuse až ju niekedy ľutujem

blackcat8885
26. mar 2026

Ja som mala na ZŠ aj 2ky aj 3ky-matika zobrali ma na zdravotnú školu bez prijímacích skúšok a učila som sa na SŠ na 1-2 maturita na samé 1 maturita, a na výške A, B max C zo skúšok. Takže ja by to nebrala tak tragicky. Na SŠ som mala malo matiku a vs vôbec

anonym_5218c7
26. mar 2026
@anonym_451c01

@anonym_451c01 ani zdravotná nemá prijímačky z mat.

asocial
26. mar 2026
@karin160298

@karin160298 evidentne nerobíte v ŠKD😁.. ak hej, tak amen tma

anonym_5218c7
26. mar 2026

na ped. školu sa dostala spoluž. mojej dcéry, ktorá v 6 tr. mala na polroku 5 z mat.

daren1
26. mar 2026

Pedagogická presov narocne ptijimacky aj skola, hlavne talentovky

anonym_451c01
26. mar 2026
@anonym_5218c7

@anonym_451c01 ani zdravotná nemá prijímačky z mat.

@anonym_5218c7 áno, viem. Len dcéra nemá dobrú jemnú motoriku, tsk by ti nebolo pre ňu vhodné. Ináč to bol jej sen ísť na zdravotnú. Na pedagogickú chce ísť za pedagogického asistenta. Teda jej druhý deň je byť prekladateľka, len malá by trochu zabrať, lebo teraz to vyzerá na viac trojka ako malá teraz dve trojky na polroku. Práve z tej matiky a geografie.

hubka51
26. mar 2026
@lunastruna

Dcéra je prváčka na pegecke v Prešove a taký blud že je to tam hlavne o vv, hv,tv...
Ok, áno aj to tam je... Ale.Dcéra bola na ZŠ 1-2 a teraz tie predmety ako pedagogika, psychológia, tie poučky, projekty, skúšania.....akože učí sa vkuse až ju niekedy ľutujem

@lunastruna 1.ročník je všade naročny.Predpokladám že teraz má všeobecnú pedagogiku aj psycholóhlgiu a ta je najmä o poučkách.Na všetkých odborných školách sú odborné predmety týkajúce sa daného odboru.Ale človek môže byť bifľoš čo ma strčený nos do kníh ale keď nemá vztah k deťom,nedokaže zaujať deti či prepojiť to naučené s praxou učiteľom bude len na papiery.To píšem všeobecne.Mala som spolužiacky čo jednotky mali ale nevedeli napísať prípravu,slovenčina,matika za jedna ale s nástrojom sa borili a chodili na doučovania.Ja len že na niektorých školách nieje všetko len známky.

anonym_69fba6
26. mar 2026

to ze ma niekto trojky na vysvedceni na zs vobec nic neznamena. ja som mala dokonca stvorky, stacilo, ze predo mnou sedel spoluziak, co vyrusoval a nedavala som pozor. stredna ma bavila a prospela som velmi dobre, a aj s vyznamenanim, potom som sla aj na VS.
skor by som sa zamyslela, ci tam nie su narocne prijimacky, aj testy aj talentovky.

anonym_53b4da
26. mar 2026
@15tibetan3

mam dceru deviatacku, cistu jednickarku, hlasi sa na gymnazium ale jej spoluziacky, ktore su slabsie tak dvojkarky trojkarky, testovanie 3 napisali tak na 60% tak presne hlasia sa na pedagogicku, sportove gymnazium, dokonca co mi rozum nebere aj na bilingvalne gymnazium. Za nasej doby boli tieto skoly prave pre tych najlepsich v triede, teraz je to vsetko ine. Chcem verit,ze od tohoto roku co vyhodnocuje automat, kto kde na aku skolu bude prijaty, ze to bude ferovejsie a budu vsade decka prijate s podobnymi vedomostami.

@15tibetan3 ked som chodila do skoly ja 80te-90te roky tak tie lepsie skoly boli pre deti co mali rodicov s obalkami alebo dake to prasa,znamosti. A mala som dve spoluziacky co boli ovela slabsie ako ja ale na gympel sa dostali. A potom prislo take to my mame firmu a mozeme pre skolu urobit to a to ,len nam zoberte dieta. A neskor uz mam pocit ,ze sa dostal kto chcel kam chcel. Tie obycajne skoly len s vyuc.listom to uz nikto nechcel. Lebo ved kazdy chcel ist na gympel,vysku mat titul a sediet v kancli a nie makat.

Strana
z2