Zvládnu strednú pedagogickú školu slabší žiaci?
Dcéra ôsmačka a uvažuje nad touto školou. Je taký priemer aj v kreslení aj v speve. Je dvojkárka/trojkárka. Ak by ju vzali bojím sa, ako to bude zvládať. Máte niekto skúsenosti, či by taký žiak zvládol danú školu?
@anonym_53b4da a v kancli sa nemaká? Tam sa chodí piť len kávička či ako?
@meminka To povedia len tí, ktorí nevedia čo sa tam robí, uzávierky, termíny, niekde aj hmotná zodpovednosť.
@meminka To povedia len tí, ktorí nevedia čo sa tam robí, uzávierky, termíny, niekde aj hmotná zodpovednosť.
@meminka
@petronelag dievcata klud,velmi dobre viete ako to bolo myslene.
Čo to ma spoločne s matematikou? Keby ste vedeli, aká ťažká je hudobna na pedagogickej….😵💫
@meminka myslim že je to myslené tak že už nieje záujem o manuálne odbory ale všetci deti tlačia na gymnázia,ekonomické či informatiku nie že v kancli sa pije len káva.Šak trocha nadhľadu a nie hned vztahovačnosť.
Štúdium pedagogiky na technické smery, teda pedagóg na odbornom učilišti? Lebo aj učitelia čo vyučujú na učňovkách museli niekde vzniknúť.
A to ďalšie generácie detí, to je jedno, či v MŠ alebo ŠKD má učiť taká, , ktorá nebola vynikajúcou žiačkou na ZŠ ? Potom zbohom naše školstvo. Veď trojkár na ZŠ je veľmi slabým žiakom s obmedzenými schopnosťami prijímať vedomosti.
@evkatk A to je pravidlo, ze ked ide s dvojkami, trojkami na pedagogicku, ze bude mat take znamky aj na tej skole? 🤷♀️🤦♀️ Prepac, ale poznam pripady, ked sa hlasili na pedagogicku, alebo aj OA ci zdravotku s takymi znamkami a tie dievcata ta skola tak bavila, ze sa ucili lepsie ako na zakladke. No to mi je uz uroven sudit deti, ked este nie su ani v 1. rocniku na danej skole a nevies ako budu prospievat tam. Absolutne blba odpoved, pretoze tie decka uz ked maju urcity smer, ine nove predmety, spoluziakov, ucitelov, sa mozu kludne vypracovat, tak ze by si pozerala🤷♀️
@anonym_autor Autorka, ak by tento smer dceru bavil, kludne nech ide! Mozno ta nakoniec prekvapi, uz ked bude na skole, ze jej to kludne moze ist lepsie ako doposial na zakladke. Drzim palceky🙂🍀
Nech ide do toho, maximálne prestúpi. Žiaci na strednej väčšinou majú oveľa lepšie známky ako na ZŠ lebo robia to, čo ich baví a majú väčšiu motiváciu.
Tiež mi to už napadlo. Ak by ju prijali a nešlo by to, tak by prestúpila. Dnes sme mali rodičovské a opýtala som sa triednej ako to vidí ona. Mysli si, že by to z vládla. Tak uvidíme.
Ja by som zrušila,aby sa na prijimackach na SŠ brali do úvahy známky zo ZŠ. Nie je jednotka ako jednotka. Každý učiteľ má iné kritériá, vyžaduje iné veci,inak učí a hodnotí. Napríklad môj syn mal z nemciny 1. A ani náhodou nie je na 1. Ten jazyk mi nesedí,nevie ho. Angličtina to je iné kafe. Pozeral filmy v originále od 12. Bez titulkov. A učiteľka mu povie že podľa nej je na 2. Musím sa smiať,od 7 rokov chodil k jednej angličanke na hodiny. Ide jak motorová myš 🙂...
A na SŠ by sa mali robiť len prijímačky a každý by mal rovnakú šancu. Bez známok. Okrem toho sú decká čo sa vedia naučiť,majú 1 v praxi sa ale stratia, vedomosti nepoužijú,lebo nevedia ako. Ono sa vraví, že z jednotkarov sú zamestnanci ,dvojkari štátna správa a trojkari sú podnikatelia.... A vo väcsine prípadov to takto je.
Tiež mi to už napadlo. Ak by ju prijali a nešlo by to, tak by prestúpila. Dnes sme mali rodičovské a opýtala som sa triednej ako to vidí ona. Mysli si, že by to z vládla. Tak uvidíme.
@anonym_autor dcére držím palce.Nech sa zameria na predmety z ktorých sa prijímačky robia,dá si doučovanie a pôjde to. Nenechajte sa odradiť komentármi, že trojkari učia naše deti a ako vyswra naše školstvo a pod...Je to základná škola preboha. Môj brat mal na ZŠ 3, sem tam 4.. a skončil univerzitu,ma doktorát je PhDr. Nie na žiadnej súkromnej vysokej škole , skončil UK a má veľmi úspešnú firmu 😉...
Štúdium pedagogiky na technické smery, teda pedagóg na odbornom učilišti? Lebo aj učitelia čo vyučujú na učňovkách museli niekde vzniknúť.
@unbeholfen ti najskor vystudovali nejaku VS technickeho zamerania, napr. stavebnu, strojnicku a potom si urobili doplnkove pedagog studium a mozu ucit odborne predmety na strednych odbornych a priemyselnych skolach
@unbeholfen ti najskor vystudovali nejaku VS technickeho zamerania, napr. stavebnu, strojnicku a potom si urobili doplnkove pedagog studium a mozu ucit odborne predmety na strednych odbornych a priemyselnych skolach
@zuzana76 to je to pedagogické minimum? Lebo spomína sa to ako doplnkové vzdelanie aby mohli vyučovať. Že tak ako vravíš má niekto niečo vyštudované a potom si musí doplniť pedagogické minimum aby mohol v tom odbore vyučovať. Napríklad bývalí atléti sa stanú učiteľmi telesnej a pod. Alebo baba čo má štátnice z cudzieho jazyka, dorobí si to pedagogické minimum a ide učiť jazyk atď. A potom sú tie originál učiteľky čo sa vyučia na Prešoveskej univerzite. Tam viem že je vyslovene učiteľstvo. Ale že aj stredná je pedagogická som nevedel. Ja že z gymnázia idú na vysokú za učiteľov.
Kamoška sa tam vyučila na Prešovskej univerzite za učku na druhom stupni, a normálne fičí na základke ako učka. A strednú má niečo úplne iné, nie pedagogickú.
@zuzana76 to je to pedagogické minimum? Lebo spomína sa to ako doplnkové vzdelanie aby mohli vyučovať. Že tak ako vravíš má niekto niečo vyštudované a potom si musí doplniť pedagogické minimum aby mohol v tom odbore vyučovať. Napríklad bývalí atléti sa stanú učiteľmi telesnej a pod. Alebo baba čo má štátnice z cudzieho jazyka, dorobí si to pedagogické minimum a ide učiť jazyk atď. A potom sú tie originál učiteľky čo sa vyučia na Prešoveskej univerzite. Tam viem že je vyslovene učiteľstvo. Ale že aj stredná je pedagogická som nevedel. Ja že z gymnázia idú na vysokú za učiteľov.
@unbeholfen ucitelom sa mozes stat roznymi cestami, ano gympel a potom VS bud pedagogicka fakulta, ked chces ucit 1-4, pripadne predmety ako hudobna, vytvarna, telesna, byvaju casto na pedagogickej fakulte, alebo prirodovedecku, tam studujes prirodne vedy ako biola, chemia atd..., alebo filozoficku a tam studujes jazyky, dejepis a skor humanitne predmety, tito, ked si zvolia ucitelksy smer mavaju pedagogiky a psychologiu uz priamo zakomponovane. lebo aj tam mozes studovat nepedagogicky smer, napr tlmocnictvo atd... a vtedy si tiez musis dorobit to doplnkove studium - ano pedagogicke minimum po starom. Ale ucitelom mozu byt aj ludia z inej sfery, anpr VS ekonomicka - ti cuia zvacsa na strednych skolach ekonomickeho zamerainia predmety ako manazment, uctovnictvo, ekonomiku atd... strojnicka - ti cuia predmety ako stroje a zariadenia atd... VS stavebna a ti ucia napr predmety ako Statika, ...
Parádne vysvetlené. Tak čitatelia témy už majú hádam jasno ako funguje štúdium učiteľstva všetkých smerov. Furt sa to aj novelizuje prerába. Kamošky študovali ešte po starom. Teraz je to zase ináč. Obidve majú vyštudovanú pedagogickú fakultu a sú ako učiteľky druhého stupňa na ZŠ.
No poviem to takto.Na Pgcky aspoň z môjho okolia išli priemerné žiačky už za mojich čias(mám 35).Rovnako výška Pedagogická fakulta bola ako poistka ak by ich nevzali na ťažšie odbory.
Známky nič neznamenajú. Žiaci prídu zo ZŠ s 1-2 napr z ANJ a potom sa zistí, že ledva vedia základné slovíčka. Veľa takých prípadov máme.
A za súčasných podmienok môže byť napr. asistentom v škole hocikto. Poznám také prípady, z kaderníčky a predavačky sú asistentky a vychovávateľky a niektoré dokonca učia. Samozrejme, česť výninkam.
Nech dcéra ide a ona dozreje, veľa vecí sa u nej zmení.
A to ďalšie generácie detí, to je jedno, či v MŠ alebo ŠKD má učiť taká, , ktorá nebola vynikajúcou žiačkou na ZŠ ? Potom zbohom naše školstvo. Veď trojkár na ZŠ je veľmi slabým žiakom s obmedzenými schopnosťami prijímať vedomosti.
@evkatk za takýto názor by som sa hanbila. Ona je možno slabšia v matike, ale Vy máte tiež problém, tiež bude u Vás niečo iné zasa oslabené. Je v poriadku mať 3 z matiky na ZŠ. Nie každý musí byť dobrý vo všetkom. Nepotrebujem v škôlke pri deťoch matikára, potrebujem človeka, ktorý má iné danosti, vlastnosti a schopnosti. Empatiu, porozumenie, kreativitu, trpezlivosť... To budú veci, ktoré pre Vás dôležité nie sú, vidno. Aj dvojkári a trojkári môžu a sú mnohí v živote úspešní, niekedy aj viac, ako jednotkári.
Ja by som zrušila,aby sa na prijimackach na SŠ brali do úvahy známky zo ZŠ. Nie je jednotka ako jednotka. Každý učiteľ má iné kritériá, vyžaduje iné veci,inak učí a hodnotí. Napríklad môj syn mal z nemciny 1. A ani náhodou nie je na 1. Ten jazyk mi nesedí,nevie ho. Angličtina to je iné kafe. Pozeral filmy v originále od 12. Bez titulkov. A učiteľka mu povie že podľa nej je na 2. Musím sa smiať,od 7 rokov chodil k jednej angličanke na hodiny. Ide jak motorová myš 🙂...
A na SŠ by sa mali robiť len prijímačky a každý by mal rovnakú šancu. Bez známok. Okrem toho sú decká čo sa vedia naučiť,majú 1 v praxi sa ale stratia, vedomosti nepoužijú,lebo nevedia ako. Ono sa vraví, že z jednotkarov sú zamestnanci ,dvojkari štátna správa a trojkari sú podnikatelia.... A vo väcsine prípadov to takto je.
@biba12 k tomu len malá poznámka, aj mnohí žiaci, vo hovoria plynule, majú problém s gramatikou. Ak tam robí chyby, čo sa stáva pomerne často, tak nie je na 1. Možno túto časť podceňuje a nechce sa mu to drviť.
@evkatk a je dosť smutné, že 12 ľudí Vám dalo lajk. Tu vidíme, ako smutne je naša spoločnosť nastavená. Tu sa dlho ešte nič nezmení.
@evkatk mudre deti studuju ine odbori , kde sa da lepsie uplatnit. Na ucitelsrvo uz davno nejdu najlepsi ziaci. Na druhej strane na zs nemusis ucit ucitelia ako na VS . Nemusia mat take vedomosti, ale chlavne nech su empatickejsie k detom.
@evkatk za takýto názor by som sa hanbila. Ona je možno slabšia v matike, ale Vy máte tiež problém, tiež bude u Vás niečo iné zasa oslabené. Je v poriadku mať 3 z matiky na ZŠ. Nie každý musí byť dobrý vo všetkom. Nepotrebujem v škôlke pri deťoch matikára, potrebujem človeka, ktorý má iné danosti, vlastnosti a schopnosti. Empatiu, porozumenie, kreativitu, trpezlivosť... To budú veci, ktoré pre Vás dôležité nie sú, vidno. Aj dvojkári a trojkári môžu a sú mnohí v živote úspešní, niekedy aj viac, ako jednotkári.
@lauricka pravda. Horsi studenti mozu byt uspesnejsky ako dobry, ale mozno tak 10% max.

@15tibetan3 ked som chodila do skoly ja 80te-90te roky tak tie lepsie skoly boli pre deti co mali rodicov s obalkami alebo dake to prasa,znamosti. A mala som dve spoluziacky co boli ovela slabsie ako ja ale na gympel sa dostali. A potom prislo take to my mame firmu a mozeme pre skolu urobit to a to ,len nam zoberte dieta. A neskor uz mam pocit ,ze sa dostal kto chcel kam chcel. Tie obycajne skoly len s vyuc.listom to uz nikto nechcel. Lebo ved kazdy chcel ist na gympel,vysku mat titul a sediet v kancli a nie makat.