10 mesačný rozdiel medzi deťmi

15. jún 2021

Ahojte budeme mať medzi detičkami rozdiel iba 10 mesiacov a stále rozmýšľam ako to zvládneme. Prosím o praktické rady najmä tie, ktoré majú deti veľmi skoro po sebe:
Kúpiť súrodonecký kočík alebo si nechať náš a investovať radšej do šatky/nosiča ?
Asi bude treba dokúpiť aj druhú postieľku však ?
A ako vyriešiť autosedačky ? Máme ešte 3 ročného doma a fakt si nemôžeme dovoliť kúpiť väčšie auto.

majulino
15. jún 2021

Sice nemam taky rozdiel medzi detmi, ale isla by som do surodeneckeho kočíka, s tym, ze ten co mas teraz doma by som si nechala, ked uz starsi nebude chcieť byt v kociku, surodenecky predám a ostane mi normalny.
Postieľku by som ešte neriešila, nevies ci bude chciet byt v postieľke. So sedackami nepomozem. Obaja maličký budú musieť byt este v protismere, cize vajicka a starsi v sedacke, na podsedak ma casu velmi vela.

andreakotesova
15. jún 2021

Tiež by som kúpila súrodenecký kočík. A do auta by som na prednú sedačku dala vajíčko a dozadu vajíčko a autosedačku a ty medzi nimi 🙂

lusyc
15. jún 2021

Určite súrodenecký kočík, mne sa osvedčil Valco snap duo, ale len na mestský terén, s vložnou fusakotaškou pre bábätko. A to mam väčší vekovy rozdiel, ale staršia dlho nechodila, a potom sa jej aj tak nechcelo. Nikam by som sa bez toho kočiara nedostala. Využijem ho aj teraz, keď bude tretie. Tiež riešim sedačky, závisí aké máte auto a aké máte uchytné systémy, ale s isofixami to asi nepojde napchať. Treba pomerat. My si tiež nemôžeme dovoliť ďalšie väčšie, a tak som preluskala celý trh aj koníka, najužšie sú: 9-15-36kg: britax adventure, britax Discovery, recaro mako core, britax advansafix, kinderkraft comfort up, kinderkraft juniorfix, maxi cosi rodi pre najstaršieho; 0-18-25 kg: joie steadi, caretero combo, maxi cosi tobi pre mladších, vajce joie i venture. Treba si zmerať auto, seba a nejako skúsiť vyskladať. Ja som zatial objednala kinderkraft comfort up ako najuzsiu na trhu a podľa toho dokupim ďalšie, ci sa vôbec zmestia, alebo vsetci prosto nebudeme cestovať. Teraz máme síce bezpečné sedačky, ale opachy, bez šance vopchať 5 ľudí do SUV a ešte aj psa 😁 Ale jednu sesacku dopredu a jeden štíhly dospelý k vajcu a sedačke dozadu snáď vojdete.
Postieľku podľa mňa bude treba, lebo stredné dieťatko este nebude vedieť spať na "veľkej" posteli. A asi nebudete spať stále s bábätkom. Veď uvidíte. Držím palce.

kacena4
15. jún 2021

ahojko tiez som mala viac deti po sebe aj svoje aj ako profesionalny rodic - urcite odporucam zariadit sa podla toho ci budete chodit von, autom ci na pesi, alebo vacsinu casu travit doma ci ti starsie bude spavat ked pojdete von - surodenecky mas 1 leziace a 1 sediace lozko vacsinou, ja som mala dvojickovsky a az ked podrastlo starsie tak surodenecky chodila som casto von, postielku som riesila najskor po 6 m. ked sa mladsie zacalo otacat dovtedy staci hoco, vanicka, tvoja postel... babatko ti spi kde ho polozis, postielku len ak mas priestor kam ju dat (jeden cas som mala aj mensiu + vacsiu postielku) v aute som vozila deti tak ze dopredu novorodenec vo vajicku a zvysne deti dozadu odporucam taky kocik kde das autosedacku a nemusis prenasat spiace babo a tym ho budit, satku neodporucam na stalo, lebo k mladsim sa musis zohynat venovat sa im a nosit na sebe vahu 5-7kg dietata je narocne na chrbticu + samozrejme tasku s vecami pre 2-3 deti takze by si bola ovesana a este aj behajuca za mladsimi radsej kocik kde odparkujes dieta a na ihrisku sa mozes venovat starsiemu pop. ten dvojickovsky a 2 deti usadis a 3tie sa drzi kocika, mne sa napr. velmi osvedcil kocik (surodenenecky) phil & teds uzasny kocik a spratny do auta ako 1kocik a odvezies na nom 3 deti!!! to najstarsie si dokaze sadnut na predne koleso a ide tiez, ma super pevnu konstrukciu doma treba este riesit ak vysoku stolicku 2mo a neskor sa mozno prida aj rovnake cislo oblecenia... drzim ti palceky

autor
15. jún 2021

Ďakujem vám za vyčerpávajúce odpovede, presne takéto praktické rady som potrebovala, lebo zatiaľ si to vôbec neviem predstaviť ako budeme všetci fungovať. Popozerám všetko ☺

gbgb
15. jún 2021

Ja by som si kupila Bugaboo surodenecky. Cena je vysoka ale kocik perfektny