icon

3 deti za 4 roky

miruska198
21. sep 2022

Ahojte čakám 3 dieťatko a mam jednu 3 ročnú a polrocnu teraz bude ročný rozdiel. Mate niekto takto detičky po sebe dá sa to zvládnuť v pohode?

danica2711
21. sep 2022

tak zas na veľkú pohodu by som to nevidela, ale nejako to už zvládnuť musíš, držím ti palce. Trpezlivosť a časom nastane aj pohoda

belllinka
21. sep 2022

Asi nikto ti tu nenapíše, že je to v pohode lebo to v pohode nie je 🙂 Tu matky kolabujú z jedného dieťaťa, nie že z troch po sebe

amelia89
21. sep 2022

otazne je co vidis pod pojmom v pohode. dalej ake povahy su tvoje deti,od toho to cele zavisi.
Lažo plažo leharo to asi nebude, ale prezit tie prve roky sa asi bude dat v “pohode” 😅

popocathepetl
21. sep 2022

@miruska198 ja nam 3 deti za 4,5roka. Pre rodicov náročné prve roky, ale aj vela radosti, pre deti skvele, su velki parťáci, netreba im vela kamosov, vystacia si sami...a velka skola do zivota, keď sa spolu neustále musia handrkovat 😂

ivicka0502
21. sep 2022

pre teba to bude určite náročné, ale zvládnuteľné - lebo ako každej mamine hovorím - mamy zvládnu aj hory preniesť. možno s plačom, nie vždy ideálne ale dáš to. potom bude len a len lepšie. Iné starosti ale násobné radosti. Držím palce a zvládneš všetko

ana82
21. sep 2022

pozri si na insta mamastvorciat 🙂 určite to zvládneš 🙂 kedysi to bolo normálne a to nemali také vymoženosti ako my ....pampersky, automatická práčka atď

lasoli
21. sep 2022

ja som msla troska inak ako ty 2r a narodili sa mi dvojicky ,no bolo to narocne ale od tych 2r-2,5r vo msli dvojicky a starsia 4 bolo to uz lepsie dnes maju 5 a 3 a uz sa konecne vyhraju ze aj kavu pri nich vypijem;)

basska_b
21. sep 2022

Ja budem mat 3 deti za 5 rokov, ale myslim si, ze to dam 😄 este len cakam to tretie, uz si dakedy ponadavam, ale akoze... ide to. Dokonca aj do roboty robim po veceroch. Riesim, co najviac hori a nemusi byt vsetko dokonale. Jedine ma mrzi, ked zlu naladu a nervozitu prenasam na deti. Najradsej by som sa prefackala vtedy 🙈 ale vravim si, ze som len clovek

soldi
21. sep 2022

ja mam 4 deti za 7 rokov a bol a stale to je celkom zahul. ale velmi velmi zalezi od povahy a narocnosti deti. a takisto od podpory okolia. najhorsi je ten prvy rok, potom je to uz postupne vsetko iba lepsie a cim su starsi, tym su samostatnejsi 🙂

nikoleta1234
21. sep 2022

@miruska198 mam 3 deti
3rocne dvojičky a mesačne bábätko. Mame lepšie aj horšie dni. Vsetko sa dá zvládnuť 🙂

ivangeline
21. sep 2022

Ano. Mam 3a pol,2apol,rocneho a som tehu.

ivangeline
21. sep 2022

Vidim ze si z KE. Nechces popisat a mozno sa aj stretnut? xD

evkamotka
21. sep 2022

U syna v skolke je taka mama, vravi, ze ona chcela aj 4 deti. A susedu taku aj mam, 4 deti hned po sebe, su strastni, chceli.

cicuca
21. sep 2022

@miruska198 z vlastnej skúsenosti. Zvládnuť sa to dá, všetko sa dá nejako zvládnuť, ale s akými následkami. Mám o 11 mesiacov staršiu sestru a tá má traumu, že jej mama nedokázala dať dostatok pozornosti keď bola malá, že doteraz má problémy zaradiť sa a má separačnú uzkost, ak sa jej mama nevenuje. Má 34 rokov. Ročné dieťatko ešte potrebuje mať mamu iba pre seba a vždy k dispozícii. Držím palce, aby si to všetko dobré zvládla a aby aj deti mali naplnené všetky potreby, vrátane emočných

deti95060810
21. sep 2022

mám 3 deti za 4 roky... a to sme ešte aj stavali dom svojpomocne...
Celkom OK... prežili sme ....
Záleží aj od manžela, či ti bude pomáhať , alebo to nechá všetko na teba...

majulienk
21. sep 2022

@miruska198 Ja mam 3 chlapcov v priebehu 3,5 roka😅 na zaciatku to bolo narocne, ale teraz je to super. Chlapci sa spolu vyhraju, rozumeju si, maju spolocne zaujmy👌

nely1704
21. sep 2022

@miruska198 na pohodu by som to nevidela, skôr si nájdi systém....staršia by už mohla byť v škôlke a s dvomi by si bola doma . Systém, režim, uľahčuj si život s čím sa dá ( tv nepodporujem) neboj sa požiadať o pomoc.

tosomja
21. sep 2022

@miruska198 mám 12r a 2,5 r a 1,5r. Zvládam. Jediné čo neviem zosúladiť je upratovanie a držať ich aby nerobili bordel kým ja upracem po sty krat. 🤣 A ešte to, že opakujú po sebe. Napríklad najmladšia pekné sedí a je chrumky, príde 2,5r a začne lámať chrumku a smiať sa z toho. Upozorním ho, on prestane, ale mladšia má z toho ohromnú radosť a začne to robiť ona. Upozorním ju, pokračuje starší. Zoberiem im chrumky, začne revať jedno, pridá sa druhé. Aj keď je medzi nimi rok rozdiel, sú ako dvojčatá. Najzlatšie keď spia 🤭🤣
Ale ináč sa to dá, pekné sa hrajú, vonku poslúchajú, celú noc spia, spolu spia, jedia, a ľúbia sa

25jesss25
21. sep 2022

Ja mám 4 deti za 5 rokov 😂 nie je to v pohode, ale zvládneš všetko, čo musíš 😊 prvý rok pri bábätku je najťažší či máš dieťa 1, 2 alebo 5.. po prvom roku je to už na tebe a na povahe deti 😊

derdia
21. sep 2022

@miruska198 ja by som nedala ani dalsie pri 5rocnej.nie to estetak ako ty. Ale to som ja. Nie ty. Takze ty musis vediet ako sa citis.

solemami
13. nov 2022

mame 4 deti za 4 roky a dalo sa s nimi lahsie ked boli malinke ako ked teraz maju cez 10+

kvietok89
13. dec 2022

@belllinka cim viac deti tym lepsi system 😉 s jednym ktore ma len mamu je to katastrofa lebo je stale len s noo ale ked su uz dve deti zrazu ra mama zisti ze sa pohraju medzi sebou .