icon

Ako efektívne skĺbiť starostlivosť o 5-mesačné a 3,5-ročné dieťa?

1katyka1
20. feb 2025

Ahojte prosim poradte ako sa vam dari sklbit deticky v tomto veku. Moja starsia chodi do skolky od januara, este si celkom chybame a casto place ale bolo to uz nutne aby som mala cas aj na babatko a aj ona velmi potrebovala aktivity a socializaciu.
Tuzim s nou ale tráviť viac casu po skolke no mame toho casu tak malo, aj ked napr tatinko vezme babo do kocika je to mozno hodinka a zas treba kojit a robit veci okolo babatka ,mam pocit ze oproti tomu co bolo predtym mam na nu extremne malo casu. Vedeli sme sa spolu hrat aj hodiny, nieco spolu tvorit, velmi to chyba aj mne a nieto este jej. Ja mam pocit ze ked to zhodnotim celkovo odkedy mame babo sa jej velmi malo venujem a strasne ma to boli neviem sa cez to preniest. Vecer zas kojim a uspavam babo v nosici a jej sa vtedy venuje ocko lebo babo bezo mna vecer place a niekedy by som tak tuzila byt pri nej, napr okupat ju citat jej a skratka mi na to nevyjde cas . Som z toho frustrovana

21021996
20. feb 2025

@1katyka1 venovala by som sa jej viac cez vikendy🙂

januska12323
20. feb 2025

Daj ju na pol dňa a keď bude bábo spať môžeš sa jej venovať.

janickacrazy
20. feb 2025

@1katyka1 tak pošli muža von na 2 hodiny s kočíkom alebo nájdi niekoho iného na kocikovanie, nejakú kamošku, čo by bola ochotná, prípadne študentku alebo dôchodkyňu za pár eur a môžeš sa dcérke viac venovať

nikpa
20. feb 2025

@1katyka1 mam podobny vekový rozdiel a ja som to urobila tak, že starší chodil do MŠ len na 4 hodiny. Akože nebolo to tiež úplne ono ale bolo to určite lepšie ako ked tam bol aj poobede.

nairia
20. feb 2025

ja som mala rovnake pocity a stale miestami mam, a to uz ma mladsie rok. ja by som ju zo skolky nebrala, ale snazila by som sa viac casu travit s nou aspon cez tie vikendy. ja som mala trosku vyhodu v tom, ze muz robi z domu, a tak som malu vozila do a zo skolky a tak aj to bol taky nas cas. inak ked vecer maly zaspal, som hned utekala za nou a snazila som sa aspon tych 15-30min denne sa venovat cisto jej.
neboj sa ale, tie obdobia sa pomenia a bude dobre.

zushorvath
21. feb 2025

Mam synov 3r5m a 6mesacneho. Mladsi sa narodil v auguste a starsi je septembrovy. Nedala som ho do skolky, nechcela som riesit choroby pri malinkom babatku a nechcela som, aby sa citil odstrceny.. sme teda spolu doma, do aprila kedy by mal uz nastupit. Urcite viem, ze ak uz bude chodit do skolky, tak nie na cely den alebo si urobime jeden den volno kedy bude s nami.
Skus ju vyzdvihovat skor a budete viac spolu. A obcas nech vecer manzel uspi babatko a budes mat cas dcerku okupat vklude.
U nas sa nic zasadne nezmenilo.. a to aj ked si predstavim nas den od tej tretej ako mas asi ty doma dcerku tak to vyzera asi takto:
starsi sa zobudi okolo 14tej, naobeduje sa - obedujeme po spanku nie o dvanastej.. ak mladsi bdie tak sa hrame vsetci spolu na koberci alebo si pozrieme spolu knihu.. mladsi na brusku a starsi mne na kolenach alebo mladsi na rukach. Alebo ideme von, mladsi pospi v kociku a so starsim debatujeme ci sledujeme auta, vlaky ci ideme na ihrisko..upecieme kolac, postavime kolajnice, pozrieme spolu rozpravku, hocico co chce robit a cakame kedy dorazi manzel z prace. Ked veceriame tak casto sedime spolu pri stole.. popritom pozerame knihu (nedokaze iba sediet a jest 😁)potom okupem starsieho a to je manzel rad ze je s mladsim chvilku sam, okupem mladsieho a zas ma manzel chvilku so starsim osamote. Uspavame oboch naraz na nasej posteli.. este aj tam podebatujeme.. (rozprava stale 😁😁). Vobec ho nedavam bokom, vela sa mu venujem a jediny moment kedy ho prosim aby chvilku pockal je ked uspavam mladsieho a to je tak 5-10 minut ci uz v nosici alebo v kociku na balkone. Ak chcem nieco urobit - umyt riad, povysavat, tak to robim zvycajne ked vidim ze je zaujaty hrou lebo sa vie bezproblemov pohrat sam. A ked pride tato domov z kocikovania tak mozes nakojit a prebalit uz moze ocko.. tam mas potom cas na starsiu. A kedy chodi starsia domov a kedy zaspava?