icon

Ako podporovať súrodeneckú lásku?

salome123
30. apr 2013

ahojte, mam 2 deti: polrocne a 2apolrocne. ako podporit ich vzajomny vztah, respektive ako spravne podporit vytvorenie si priatelskeho puta tej starsej k mladsej? ako obmedzit ziarlenie a obcasne ublizovanie aby si vytvorili dlhodoby priatelsky vztah?

andrejka1974
30. apr 2013

skus ju zapajat do cinosti, ako je kupanie, prebalovanie, a ked sa uz bude malicka hrat na zemi, nech je pri nej, moze jej podavat hracky 🙂 🙂 🙂 🙂 moja 4 a pol rocnu som pred rokom zapajala do tychto cinosti a velmi si svoju sestricku oblubila sama si ju vypyta mama daj ju sem na zem budeme sa hrat 🙂 🙂 🙂 🙂 mensia ma 1 rok 🙂 🙂 🙂

bambinecko
12. okt 2015

tiež by ma to zaujímalo, mám rovnaký rozdiel medzi deťmi, synček má 2 roky a 4 mesiace, dcérka bude mať 4 mesiace. malý nie že by ju neznášal, ale ani nejakou láskou neprekypuje, sem-tam ju pohladká, ale tak, aby som to ja videla a pochválila ho, ale častejšie jej robí zle (stlačí nôžku, pchá jeho ruku do tváre), tiež, aby som to videla (upriamuje na seba pozornosť). viem, že ešte je skoro, ale nerada by som urobila nejakú chybu, chcem, aby mali neskôr dobrý vzťah.

viera
16. okt 2015

🙂Mam presne vekovy rozdiel ako ty medzi synmi....Je rozdiel, ked mas "babu a chalana" a je rozdiel ked mas" baba baba" alebo "chalan chalan".Pri tom druhom byva superenie.Uprimne.Teraz ma starsi 12 a mladsi bude mat pomaly 10r.Aj ja som sa snazila od malicka aby boli priatelsky k sebe aby jeden druhemu neublizovali, pomahali si a pod.No to bolo tak, ked mladsi mal pol roka a nechodil...Akonahle zacal chodit,brat mu hracky, tak sa to prelomilo.Nastalo tam viac ziarlenie.Potom sme to riesili tak, ze ja som sa venovala starsiemu osobne hodku-dve iba jemu.Vobec som neriesila maleho.Prechadzka so starsim,citanie a podobne.Lebo mal pocit starsi, ze je na druhej kolaji, len skacem okolo maleho, on zapisti a ja som pri nom, pravdaze mi pomahal s nim ale to nestaci, on potreboval citit, ze som tu aj prenho, ze tym, ze sa narodil bracek sa nic nemeni.Ked som bola so starsim zatial, tak manzel riesil maleho, kedze maleho som kojila do 2rokov...Obe deti.A tam sa to upravilo.Nemusel upozornovat, ze aj on tu je...Je to narocne ale ide to.Oba su rozdielni.Jeden je viac introvert a druhy extrovert.Mame to doteraz🙂, ze si skacu do vlasov.Asi to tak ma byt.Zial su to dve rovnake pohlavia...Raz sa pobiju a potom zas su super kamarati.

vulka
16. okt 2015

Tak u nás je to iná sranda. Vekový rozdiel 4 roky. Starší syn a mladšia dcéra. Sú absolútne rozdielne povahy. Takže my máme na dennom poriadku, že dcéra bije syna, berie mu veci a on mi to občas chodí žalovať, lebo on neudrie, hračku nezoberie, ale fakt je pri dcére chudák. Ona chce robiť všetko čo on a mať to čo on. Takže keď kupujem darčeky, tak pre obidvoch viac-menej rovnaké. Ale má to i pozitívum. Dcéra vo svojom veku (po vzore brata) veľmi dobre lyžuje, bicykluje, korčuľuje 🙂