icon

Ako riešiť spravodlivosť medzi súrodencami?

natalka81
Včera o 08:04

Ahojte, pomôžte mi vidieť iný názor na spor medzi mojimi deťmi - a samozrejme aj medzi nami rodičmi. Nevieme to vyriesit a už pár dní sa všetci trápime.
Moje dcéry 12 a 6 rokov. Staršia dostala na narodeniny kartovu hru, s ktoru sa cela rodina denne hrávame. Je naozaj super. Najcastejsie sa hrávali oni dve - sestry. Berieme do úvahy že karty sa denným hraním prirozdenie opotrebujú. Nie veľmi, ale už nikdy nebudú ako nové. Staršia dcéra sa raz zdula, že jej karty sa ničia, mladšia si neumyje ruky ked sa s nimi hrá, a karty skryla tak, že sme ich nevedeli nájst. A už sme sa s nimi prestali celá rodina hrať. V staršej sa prejavilo jej sebectvo, vraj su to jej karty. Tak sme to raz cestou v aute riesili vsetci spolocne, hovorila som detom ze taketo spravenie nie je v poriadku, s kartami sa hrame cela rodina, budeme na nich davat pozor. Odrazu zasiahol moj muz a povedal, ze nic sa nedeje, on kupi mladsej taky isty balicek kariet a budeme sa hrat dalej.
No a mne akoby dal facku. Absolute som nesuhlasila s takouto vychovou, a uz vobec nie s tymto riesenim. Ziadne ponaucenie, ziadna zodpovednost, ziadne dosledky. Dorazne som ho poziadala aby nekupoval dalsi balicek kariet. Samozrejme ze ho kupil a na druhy den priniesol domov. Deti znova stastne ze sa mozu hrat, a starsia ma stale odlozene svoje karty v bezpeci a vysmiata sa hra s novymi.
Povedala som, ze sa mi takéto riesenie absolutne nepaci a zakazala som starsej hrat sa s nami s vysvetlenim, ze ona sama sa rozhodla ze svoje karty pred nami skryje, nechce aby sme sa ich dotykali, preto trvam na tom, aby bolo tak ako sa ona rozhodla.
V tejto situacii tazko dcera napraví svoje rozhodnutie, ked uz su doma dalsie karty, a je to pre nu naozaj neprijemna situacia. Muz na mna vybehol a vykrical sa na mna pred detmi ze som k dcere prilis kruta a robim to naschval. No nie, ja svoje deti vychovavam aby boli spravodlive, zodpovedne a spravali sa ferovo k sebe navzajom.
Moje riesenie situacie je nasledovne: druhy nový balik kariet odniest napriklad k babke alebo ho predat na vinted. Proste aby isiel z domu preč. Starsia dcera si prizna pred nami svoju chybu a napraví správanie. Budeme sa dalej hrat s jej kartami vsetci spolocne.
Moj muz absolutne nesuhlasi, trva na svojom lahostajnom (ne)resení situácie.

Mamky, pomozte mi. Viem ze je to vela citania aj pisania 🙂 ale rada privitam inteligentne nazory, ktoré nam pomozu

biba_18
Včera o 19:12

inak by ma to váže zaujímalo ako to prebieha. mladšia príde a jeeej, zahrajme si kralovne! a mamka povie super, ja som za, ocko ideš aj ty? ale ty staršia, ty choď k sebe do izby!

anonym_293354
@natalka81

@beronsche dozvedela som sa teraz, ze ked ocko kupil dalsie karty mladsej, tak so starsou to pohlo v tom zmysle, ze sa pytala rovnako ako ja, "to naco"? a ona sa vtedy citila strasne odstrcena, ze sme sa jej akoby prestali venovat, mame nove karty, mladsia je stastna, starsia odstrcena, a prestala byt vo výhode. takze citila to ako podraz, nie ako riesenie. a uz vobec take necakala od ocka
a do toho som ju v hraní obmedzila rovnako, ako obmedzila ona nás
cize problem bol uplne niekde inde

@natalka81 Inak ty to strasne hrotis....ze ona vas obmedzila v hrani...🙉 to vyzera akoby si karty kupila hlavne sebe, nie dcere

oskvarka
@natalka81

@beronsche kazda rodina ma nieco svoje, u nas su to tie hry. vsetci mi vycitate ze som jej tie karty nemala kuipit. a uz ma to nebavi citat. kupila som jej ich a urobim to znova. a po dalsie, co sa stalo uz aj tak nezmenim, tak za toto som najhorsia matka a moje dieta vsetky lutuju. a pritom je tu u nas doma klud laska smiech pohoda objatia bozky

@natalka81 preco by mala byť chyba že si jej kúpila karty keď si ich ona želala. Ja stále kupujem deťom hry aj len pre nich aj keď viem že môže dôjsť k niečomu takémuto ale teda robím to naozaj len keď si nejaké dieťa požiada a tiež potom robím mediátora a vysvetľujem prečo je dobrý nápad aby zdieľali a zahrali sa aj s ostatnými len sa mi zdá ok že ak sa to dieťa nedá presvedčiť tak to rešpektovať. Dokonca som kúpila karty aj synovu o ktorom. Viem že vyslovene má veľký problém s tým delením sa. Znovu som to urobila lebo chcel nejaké konkrétne. Ja nemám rada absolútne riešenia, to by som všetko musela kupovať spoločne. Deti si musia prejsť aj týmto podľa mňa. Je to zdravé že niečo aj vlastnia sami a aj také čo si vlastne vedia užiť len v kolektíve.

oskvarka
Včera o 19:14
@natalka81

@rebellefleur ak tvoj syn ktory dostal tu spolocensku hru sa rozhodne, ze si ju schova a nebude sa s nou hrat nikto, chcem vediet ci by tvoj muz alebo ty kupili taku istu druhu hru

@natalka81 ale inak ja by som určite nekúpila hru druhému to mi nepríde logické ..ale teda ja som to urobila len raz ale kúpila som spoločnú. Ale to je len rozhodnutie u nás to vypálilo dobre.
A bolo to len preto že mladší syn dostal rozšírenie na hru ktorú má najstarší syn ktorý ale nemá problém sa deliť a je to práve že jeho veľmi obľúbená hra ale dostal ju jeho brat od kamoša na narodky s tým že už ten kamoš ho vtedy prosil že ale že nech je to spoločná hra ale doniesol mu to ako dar (pritom mladší ma tu hru tiež celkom rád ale on všeobecne nie je zrovna hráč oproti ostatným deťom nie je skrátka taký nadšenec a hra sa málokedy snami). Tak to bola dosť pätica situácia.

ibatanecnica
Včera o 19:25
@anonym_5125be

Súhlasím s tvojím mužom. Teba mať za matku je veľká radosť.

@anonym_5125be presne ani som to nedocitala. Raz to bol darcek pre dceru tak nech si ich odlozi. Ked ich chcela ore celu rodinu nemala ich davat dcere.

ibatanecnica
Včera o 19:26

@natalka81 paneboze co si ty za.matku?

anonym_2466cc
Včera o 19:28
@natalka81

@karolinakr citam si to tu, problem s kartami sme uz vyriesili v aute cestou zo skoly, ale ta vzorka dokonalych matiek co ma poznaju aka som, a moje deti aj muza lutuju, ma celkom aj baví.
Baví ma ako sa ich deti vlastne vychovavajú samé, o svojich veciach rozhodujú samé a maju na to plné právo, rodicia nemozu ani pokricat ani vybuchnut lebo hned potrebuju psychologa, spolocenske hry sú nevhodny darcek (neviem ako to vysvetlim teraz svojim detom, že karty na narodky sú zakazané 🙂) delit sa so surodencom je tiez nieco nepredstavitelne, a pravdu ma ten druhy

ale niektore ma povzbudili, a napisali normalne tak ako som potrebovala, lebo sa citim fakt mizerne, ale na toto nikto nikto nikto nereagoval

@natalka81 vzorka dokonalych matiek? Sama si ziadala poradit, viacere sme ochotne poradili, len smola, ze si cakala nieco ine, tak reagujes horsie ako ta tvoja 12rocna.
Neviem kde, v akych koncinach sa takto nerespektujuco rodicia spravaju k svojim detom, ale asi vsade sa najdu takito rodicia

oskvarka
Včera o 19:29
@natalka81

@0kristina0 opravim ta, ja som jej neprikazala aby karty vybrala a nenutila som ju aby sme sa s nimi hrali. az ked prisiel novy balik kariet, tak sme riesili problem.. neviem to dobre popisat ani vysvetlit, hej ja vidim ze som reagovala zle, dokelu, a preto som tu na MK ale vidim ze sa citim este horsie ako predtym, lebo na MK su take mudre psdychologičky a odbornicky na vychovu ze to svet nevidel 🙂 a maju super vztahy a dokonale deti
A teraz ako z toho von?

@natalka81 ja s tebou ako nesúhlasím ale to neznamená že máme písať druhým hejt. Všeobecne si myslím že ak by som ja kúpila dieťaťu niečo ako narodeninový darček a potom by som to iste kúpila aj druhému dieťatu len tak mala by som pocit že to prvé dieťa už nebude svoj darček považovať za výnimočný. Ale to je zase otázka či je to v pohode vyvolať takýto pocit lebo často bojujem aj s týmto v situáciách kedy mi to hlava neberie. Že napríklad mám smutné plačúce dieťa že ono dostalo za niečo odmenu...čokoľvek a nesúhlasí aby to majú odmenu dostal aj niekto iný lebo ono to nebude potom fér lebo to mala byť odmena a ono sa cíti že si ju tak neuzije ak budú mať aj súrodenci a vysvetľujem dookola že predsa ju nemôže tešiť to že niekto druhý niečo nemá po čom túži a ona bude mať z toho radosť ...že od lial ten pocit vychádza ale je to ťažké. Ja chápem že máš chuť mať silné zásady a vychovávať deti správne a súhlasím aj s tebou že by ste mali skúsiť mať viac jednoty v rodičovstve ale to sa ľahko vraví lebo ani mi ju nemáme vždy...ja tiež súhlasím s vysvetľovaním detom morálnych zásad ale pokiaľ ide o veci ako hračky tak to je decky svet a hlavne darčeky to by som nechala na ich slobode a sledovala čo z toho vijde a maximálne by to mohla byť téma na diskusiu.

anonym_01e439
Včera o 19:38

Dcera ma 12, zachvilu bude mat 14-15 a bude mat mozno rovnaku velkost oblecenia ako Ty. Dufam, ze budes v pohode s tym, ked pod stromcek dostanes kvalitny sveter alebo bundu, s ktorou si chcela trosku ,,machrovat" pred kolegynami a ona si Tvoje oblecenie v den, ked ho Ty nebudes mat na sebe pozicia a zaspini. Som si ista, ze s usmevom si povies, ze ved sa operie, kludne si vezmi aj nabuduce kolkokrat chces dcerenka, aspon sa vyuzije predsa.

anonym_4e5f18
Včera o 19:40

@natalka81 ty si trosku mimo, ze? Toto je podla teba akoze spravodlivosťou?

natalka81
autor
Včera o 19:42
@anonym_2466cc

@natalka81 vzorka dokonalych matiek? Sama si ziadala poradit, viacere sme ochotne poradili, len smola, ze si cakala nieco ine, tak reagujes horsie ako ta tvoja 12rocna.
Neviem kde, v akych koncinach sa takto nerespektujuco rodicia spravaju k svojim detom, ale asi vsade sa najdu takito rodicia

@anonym_2466cc ano žiadala som poradiť KONKRETNE a tiez som chcela iny pohlad na vec.
Aj mi niektoré poradili. Aj ukázali.
Aj som sa dozvedela ze karty na narodeniny nakupujete.

Ostatné mi vyčítali ze som dcére kúpila karty
No ale to nieje rada

ibatanecnica
Včera o 19:44
@natalka81

@anonym_2466cc ano žiadala som poradiť KONKRETNE a tiez som chcela iny pohlad na vec.

No ale to nieje rada

@natalka81 predsav si ze.je. aby si sa aj tu do buducna poucila aky dar je nevhodny. Ak.ti to vobec doslo

lienka.7
Včera o 19:45
@natalka81

@anonym_181df3 12 rocna slecna uz nie je dieta. v jej veku uz pomaly moze byt zodpovedna za svoje konanie voci sestre. Alebo ju naucit ze rob si co chces, aj tak sa ti vsetko v zivote prepecie?

@natalka81 tebe by som dávala vylucne také darčeky ako práčka, vysavac, kanvica, hrnce, pohare a iné spoločne veci, ktoré by používali aj ostatní. Aby si vedela, ako sa cíti tvoja dcéra, keď sa "rodinne" používa jej darček.

ibatanecnica
Včera o 19:49
@lienka.7

@natalka81 tebe by som dávala vylucne také darčeky ako práčka, vysavac, kanvica, hrnce, pohare a iné spoločne veci, ktoré by používali aj ostatní. Aby si vedela, ako sa cíti tvoja dcéra, keď sa "rodinne" používa jej darček.

@lienka.7 a mozno je tak mastavena. Ze sa kupuju darceky ''pre vsetkych''. Ale to potom nie je darcek pre oslavenca.

janababana
Včera o 19:50

@natalka81 uff, mne teda pride Tvoj postoj prehnany. Ja osobne by som sa bala, ze z tych deti vyrastu prilis uzkostlive povahy. Dcera dostala darcek, davala si nan pozor, zalezalo jej na nom, a v zavere ona je ta zla, lebo si ho *setri*? A vynechali ste ju potom z hry s kartami mladsej dcery, aj ked ona sa mohla hrat s kartmi starsej? Panecku, mne az zviera srdce... Ja ako rodic by som bola rada, ze napriek 6r vekovemu rozdielu sa dokazu spolu zahrat, ver mi, nebude to trvat vecne.

oskvarka
Včera o 19:50
@natalka81

@mimi408 spiace kráľovné, poznáš?

@natalka81 spiace kráľovné sú super ale prekvapilo ma že si ich želala 12 ročná asi pre to že u nás boli v kurze keď mal najstarší 5-8 rokov. A teda sa nečudujem že to mladšiu tak baví a myslím že staršiu ak ju to teraz baví tak o pár rokov už nebude tak chápem že by si chcela aby ste sa s nimi teraz hrali... A áno určite je tam ten rozmer kupenia druhých tmkariet že v podstate je to komerčné riešenie kúpiť do rodiny dva krát to isté čo vlastne netreba ale tak nemusí byť všetko super racionálne vzdy každý sa niekedy nechá uniesť emóciami.

anonym_2466cc
Včera o 19:51
@natalka81

No ale to nieje rada

@natalka81 posobis ako velke decko, ty si mala aku vychovu?

minarova22
Včera o 19:51

@natalka81
Dobrý večer,
myslím,že ako každá matka sa snažíte vychovávať svoje deti čo najlepšie ako viete. Niekedy sa to darí lepšie, niekedy menej.Chcete, aby sa dcéra vedela podeliť s ostatnými - s vecou, ktorá ,, patrí" len jej. To je super.
Nesúhlasím s riešením Vášho manžela, už len kvôli tomu, že ste mali byť zajedno v tomto rozhodnutí, ako pristupovať k tomuto ,, problému". Dcéra sa rozhodla ukryť karty kvôli tomu, že sa k nim mladšia dcéra nechovala podľa predstáv. Na to mala práva, pretože to bol jej darček. Obidve by som si ich prizvala k rozhovoru-aj manžel nech je pri tom: Mladšej vysvetlila, že staršej záleží na tých kartách, že chce, aby ,,sme" k nim pristupovali šetrne (nie len ona), vysvetlila by som jej, že sa s ,,nimi" budeme hrať len s čistými rukami, že potom dlhšie vydržia a, že aj my ostatný máme radosť, keď sa hráme s nimi a trávime spolu čas. Staršej povedala, že ak sa budeme chcieť hrať s ,,jej" kartami, budeme dodržiavať pravidlá - týkajúce sa ich zachovania a samozrejme aj to, že aj ona má určite radosť pri hre- keď ste všetci spolu a bavíte sa pri tom. Samozrejme vysvetlila aj to, že čím častejšie sa s kartami hráme, tým sa opotrebuvávajú, ale, že je to v poriadku, prirodzené a, že to ukazuje len na to, že to bol super darček a vytvára pekné spoločné chvíle a spomienky. Druhé karty dať k babke, zapojiť ju a vysvetliť pravidlá hry s nimi (čisté ruky....) tak aby dcéry videli, že pravidlá platia aj na tie karty. Veľa pochopenia pre všetkých, aj tu na koňovi.
..

lienka.7
Včera o 19:57
@natalka81

@lia2022 kupil ho mladsej ked boli spolu v draciku. Nekupoval ho ako spolocny.
Pýtam sa: starsia si svoje skryla aby sa jej neznicili, tak sa budeme hrat s balickom co patri mladsej, nech sa znicia jej?
mladsia tie karty ani nepotrebovala, bolo to z muzovej strany ako rozmaznavanie.

jazdim na muzovom aute lebo je to vacsie rodinne auto, hlavne dlhe trasy aby som si svoje auto setrila, jemu natahujem km a svoje si setrim. Este stastie ze niesom sebecka, lebo sa so svojim autom nerada delim, jeho auto je predsa rodinne auto 🙂

@natalka81 prepáč, ale ty naozaj nie si normálna. Hrotis situáciu do úplných hlúposti. Tak po prvé, staršia tie karty dostala ako DARCEK. Chapes význam toho slová? Nie sú to vase rodinne karty, ale jej darček. A je iba na nej, s kým sa s nimi bude hrať. Karty, ktoré kúpil tvoj muz mali byť rodinné karty, pre Vás na domace hranie.

anonym_181df3
Včera o 20:00
@natalka81

No ale to nieje rada

@natalka81 minimum zien ti vycitalo, ze si kupila karty. Ty nevies alebo nechces citat co ti nevyhovuje? Takto aj doma prekrucas ze? Vycitali sme ti, ze si dala na narodeniny dcere nieco, co si potom znarodnila a bolo to uz vsetkych a ked si to dcerka schovala tak si ju vytrestala a odstavila na vedlajsiu kolaj a nemohla sa s vami hrat. Preboha, 12 rocne dieta sa za trest nemoze hrat s mamou otcom a sestrou lebo si chrani svoj majetok. Ty si aj uvedomujes, co sa odohrava v tej malej hlave? Zaujimala si sa niekedy o jej pocity alebo cely zivot si ides iba co chces ty? Vies si predstavit, co si asi dcera z tohoto vezme, ze akonahle si brani svoje a vyjadri nazor matka ju odstrci a nechce sa s nou hrat? Vies co vyrastie z dietata, ktore si musi rodicovsku lasku zasluzit poslusnotou? Asi aj ano podla toho aka si sama prehnane uzkostliva a egoisticka. Na 10 stranach ti 99 percent zien napise, ze sa chovas k svojej dcere horsie ako macocha a ty si ides stale svoje. Ked si chcela potlapkat po pleci mala si ist za mamou a nie sem. Dufam, ze tvojej dcere lasku vynahradi otec a cele to zachrani ked si uz ty zlyhala.

natalka81
autor
Včera o 20:01
@earlgrey

Otras správanie z tvojej strany ako matky. Otras! Ešte že tvoj muž má rozum a snažil sa situáciu nejako zachrániť. Je mi ľúto tvojej 12 ročnej dcéry.

@earlgrey moj muž ma rozum? Ved sa problem začal.az vtedy ked kupil druhý rovnaký balicek. Čím sa staršia citila dotknutá a odstrcena (povedala mi to) a problem sa vtedy začal.
Ocko rodic autorita vyhodnotil situáciu tak ze uprednostnim mladšiu lebo sa chúďatko nemohla hrať s kartami. Tak jej kúpim hocičo

beronsche
Včera o 20:05
@natalka81

@beronsche dozvedela som sa teraz, ze ked ocko kupil dalsie karty mladsej, tak so starsou to pohlo v tom zmysle, ze sa pytala rovnako ako ja, "to naco"? a ona sa vtedy citila strasne odstrcena, ze sme sa jej akoby prestali venovat, mame nove karty, mladsia je stastna, starsia odstrcena, a prestala byt vo výhode. takze citila to ako podraz, nie ako riesenie. a uz vobec take necakala od ocka
a do toho som ju v hraní obmedzila rovnako, ako obmedzila ona nás
cize problem bol uplne niekde inde

@natalka81 ja vidím najväčší problém v tomto:
"do toho som ju v hraní obmedzila rovnako, ako obmedzila ona nás" ty si ju urazene vyčlenila, zatiaľ, čo ona mala plné právo darček odložiť.
Jednoducho ste vy, dospelí, situáciu nezvládli.
Tybsvojou reakciou, muž zase tou svojou na tvoju...

Otázka je, čo si urobila/ urobíš ďalej.
Za mňa jednoznačne dieťaťu vysvetliť, že ste obaja urobili chybu a ospravedlniť sa.
A najmä ty, za svoje očakávania, že sa povinne podelí s darčekom. A najmä za hlúpe vyčlenenie z hry!!
A vidím, že chceš, aby sme uznali, že tvoj muž je "ten zlý".
Nuž pochybil ale na to sa neupinaj. Lebo pochybila si aj ty.

oskvarka
Včera o 20:05
@biba_18

@oskvarka ako sa poučí mladšia? veď tá dostala karty len tak a mamka a ocko s ňou karty hrajú aj bez staršej, ktorá s nimi hrať nesmie 😏

@biba_18 ja som reagovala na možnosť že si obe karty schovajú a obe pochopia že schované si ich neužijú.

oskvarka
Včera o 20:06
@natalka81

@oskvarka uz som pisala niekomu ze sa to vola spiace kralovne, karty. silno navykove

@natalka81 hej už som to našla spiace kráľovné su super nemali sme mi ale kamaráti ale eda išli veeelmi dlho možno aj tri roky v kuse

natalka81
autor
Včera o 20:07
@minarova22

@natalka81
Dobrý večer,
myslím,že ako každá matka sa snažíte vychovávať svoje deti čo najlepšie ako viete. Niekedy sa to darí lepšie, niekedy menej.Chcete, aby sa dcéra vedela podeliť s ostatnými - s vecou, ktorá ,, patrí" len jej. To je super.
Nesúhlasím s riešením Vášho manžela, už len kvôli tomu, že ste mali byť zajedno v tomto rozhodnutí, ako pristupovať k tomuto ,, problému". Dcéra sa rozhodla ukryť karty kvôli tomu, že sa k nim mladšia dcéra nechovala podľa predstáv. Na to mala práva, pretože to bol jej darček. Obidve by som si ich prizvala k rozhovoru-aj manžel nech je pri tom: Mladšej vysvetlila, že staršej záleží na tých kartách, že chce, aby ,,sme" k nim pristupovali šetrne (nie len ona), vysvetlila by som jej, že sa s ,,nimi" budeme hrať len s čistými rukami, že potom dlhšie vydržia a, že aj my ostatný máme radosť, keď sa hráme s nimi a trávime spolu čas. Staršej povedala, že ak sa budeme chcieť hrať s ,,jej" kartami, budeme dodržiavať pravidlá - týkajúce sa ich zachovania a samozrejme aj to, že aj ona má určite radosť pri hre- keď ste všetci spolu a bavíte sa pri tom. Samozrejme vysvetlila aj to, že čím častejšie sa s kartami hráme, tým sa opotrebuvávajú, ale, že je to v poriadku, prirodzené a, že to ukazuje len na to, že to bol super darček a vytvára pekné spoločné chvíle a spomienky. Druhé karty dať k babke, zapojiť ju a vysvetliť pravidlá hry s nimi (čisté ruky....) tak aby dcéry videli, že pravidlá platia aj na tie karty. Veľa pochopenia pre všetkých, aj tu na koňovi.
..

@minarova22 ano presne ten rozhovor prebehol v aute, spomenula som to v krátkosti v úvode. Výsledkom toho rozhovoru bol ockov nákup druhého balíčka este v ten den.
Babka sa uz na karty teší ze si zahrá s deťmi

natalka81
autor
Včera o 20:11
@beronsche

@natalka81 ja vidím najväčší problém v tomto:
"do toho som ju v hraní obmedzila rovnako, ako obmedzila ona nás" ty si ju urazene vyčlenila, zatiaľ, čo ona mala plné právo darček odložiť.
Jednoducho ste vy, dospelí, situáciu nezvládli.
Tybsvojou reakciou, muž zase tou svojou na tvoju...

Otázka je, čo si urobila/ urobíš ďalej.
Za mňa jednoznačne dieťaťu vysvetliť, že ste obaja urobili chybu a ospravedlniť sa.
A najmä ty, za svoje očakávania, že sa povinne podelí s darčekom. A najmä za hlúpe vyčlenenie z hry!!
A vidím, že chceš, aby sme uznali, že tvoj muž je "ten zlý".
Nuž pochybil ale na to sa neupinaj. Lebo pochybila si aj ty.

@beronsche asi tak si to zhrnula v kocke celkom dobre. Situácia by bola uplne bežná keby nie toho nezmyselneho druhého balíčka. To ma fakt naštartovalo, doteraz neviem prečo to urobil lebo tuto tému ignoruje úplne

anonym_406697
Včera o 20:14

PANI "DOKONALÁ"!!!
Veľmi mi je ľúto tvojej dcéry. Kým vám dovolila hrať sa s jej kartami, tak ste ju vlastne využili a keď si svoje karty skryla, tak ste ju odstavili na vedľajšiu koľaj a ZAKÁZALI sa hrať. Musí to mať veľmi ťažké v takej rodine.
A ten tvoj "zápis", že ona nieje dieťa, ona má už 12....to je veľmi úbohé. Spamätaj sa čím skôr, prosím ťa! MATKA ROKA!!!

oskvarka
Včera o 20:14
@natalka81

@minarova22 ano presne ten rozhovor prebehol v aute, spomenula som to v krátkosti v úvode. Výsledkom toho rozhovoru bol ockov nákup druhého balíčka este v ten den.
Babka sa uz na karty teší ze si zahrá s deťmi

@natalka81 ale i ak spiace kráľovné sú výborný adept k babke lebo sú jednoduché na pochopenie ale zároveň veľmi dobre vymyslené.

kalma
Včera o 20:15

Fuuu...uz som asi videla vsetko...ale taketo sceny kvoli kartam...ako budete riesit vacsie "dospelacke" problemy s detmi?...prides mi povysenecka....normalne ze negativna energia ide z teba. Mozno sa mylim. Ale...jasne ze kupit karty bola blbost. Tak ich odlozte. Sadnite si s detmi a porozpravajte sa o tejto situacii. A vybavene. Tak sa chvilu nebudete hrat s kartami. No boze mate milion inych hier. Jedna ma poucenie ze si ma vazit cudzie veci, druha sa nebude mat s kym hrat doma s kartami a vy dvaja...dohodnite sa medzi sebou ako chcete deti vychovavat. Nie kazdy nieco ine...

oskvarka
Včera o 20:15
@anonym_406697

PANI "DOKONALÁ"!!!
Veľmi mi je ľúto tvojej dcéry. Kým vám dovolila hrať sa s jej kartami, tak ste ju vlastne využili a keď si svoje karty skryla, tak ste ju odstavili na vedľajšiu koľaj a ZAKÁZALI sa hrať. Musí to mať veľmi ťažké v takej rodine.
A ten tvoj "zápis", že ona nieje dieťa, ona má už 12....to je veľmi úbohé. Spamätaj sa čím skôr, prosím ťa! MATKA ROKA!!!

@anonym_406697 tak to by sme aj o takomto príspevku mohli napísať príspevok roka ...toľko výkričníkov a veľkých písmen hmm 🤔