icon

Ako sa znášajú traja súrodenci?

ewisam
21. jan 2015

Ahojte,
zvazujem, ze si ku nam pozveme bociana este do tretice, no moj muz ani pocut...ze mu povedali v robote kolegine, co 3 deti maju, ze nepar je najhorsi, lebo vzdy je jedno dieta odstrcene. Dve sa aj lepsie zahraju a pod. Ja si to nemyslim samozrejme, ale som zvedava na vase skusenosti...
PS: Komentare typu, spravte si este dve a mas vybavene si nechajte pre seba... viac ako tri mat nemozem 🙂

Strana
z2
monicm
21. jan 2015

@ewisam fajn,celý príspevok v keli............. 😠 😠 😠 😠 tak ešte raz.ja sama pochádzam z troch detí a bolo to super.ako deti sme sa hrali,bili,nenávideli,milovali..................... myslím,že by bolo jedno,či sme dva,alebo piati.je to blbosť,že to jedno odstrkujú,resp.ako môže niekto vedieť,ako to bude u vás.možno to bude pravda a možno to tretie bude tmel,takže kašlite na okolie a urobte,ako chcete vy.mimochodom,ja mám tiež tri deti,najmladšie má len 5 mesiacov,takže neviem ako to bude do budúcna,ale zatiaľ je to úžasný tmel našej rodiny 😉 😉 😉 😉

ewisam
autor
21. jan 2015

@monicm nie celkom som pochopila tu vetu o prispevku, ale to je jedno som rada ze mas dobru skusenost... a pytam sa aj preto, ze u nas v celej rodine 3 deti nikdy neboli /s malym vekovym rozdielom/

monicm
21. jan 2015

@ewisam to bol len taký výkrik do tmy,napísala som príspevok a neodoslalo mi ho 😒 😒

my sme boli s väčším vekovým rozdielom,manžel zas s menším a je to u nás na rovnako,myslím,že to nie je o počte detí,ale o ich povahách a ako ich budú viesť rodičia.ak im dovolia to jedno odstrkovať (myslím,že pokus tam bude,aspoň v určitých etapách),tak to tak bude,ak deti naučia, že sú to predsa súrodenci a musia sa naučiť spolu vychádzať a fungovať,tak .............................

margarita
21. jan 2015

ja poznam aj rodiny, kde je odstrceny jedinacik, v zmysle ze rodicia ho beru ako pritaz a komplikaciu, nie ako vlastne dieta. pochadzam z 3 deti, mam 3 deti, hoci najmladsia je este dost krpata na posudenie, ale myslim, ze urcite sa nebude citit niekto odstrceny, akurat sa teda musim naucit delit veci ako kolace a cokolady a pod. casom na tretiny 😉
myslim ze zalezi na rodicoch a ich pristupe, nie na pocte deti.

skoricaxx
21. jan 2015

Ahoj ja mam tri deti, 5roko, 3 roky a rok.... starši medzisebou superie, ale najmladšieho obaja miluju....bude to tak ako si ich vychovaš........budu sa k sebe spravať tak ako im to ty dovoliš

ewisam
autor
21. jan 2015

@monicm ale zase na druhej strane spolocenske hry napr. vacsina je pre dvoch 😵

monicm
21. jan 2015

@ewisam čo ja viem,máme milion spoločenských hier a takmer všetky sa dajú hrať v akomkoľvek množstve,dokonca jednu,ktorú môže človek hrať sám 😉 😀 😀 😀 😀 len sa priprav,že hračiek bude milioooooooooooon x3 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ewisam
autor
21. jan 2015

@margarita @skoricaxx vychova je jedna vec, ale zase sportove, spolocenske hry a pod, vacsina je pre dvoch... takisto akasi rivalita medzi pohlaviami vzdy mi ten jeden akosi zostava /naviac/

frotta
21. jan 2015

Ahoj len ta prosim nepocuvaj rady druhych.Kazdy sme ini a clovek je osobity zo vsetkym co mu je dane.Nikto predsa nemoze radit v tom ako sa k sebe budu spravat tvoje deti .Mozu ti len na zaklade svojich skusenosti popisat situacie u nich.Kto nevie vychovat jedno -nevychova tri.....Vseto je v genoch a a na rodine.ktora formuje to dieta od 1 minuty a dava mu zaklad do zivota.Ja osobne mam 3 deti a pre mna je to vyhra.Treba sa trosku obetovat ale to sa vrati riad sa rozumom ale i srdcom .Vsetko dobre

blabla195
21. jan 2015

@ewisam my sme tri sestry rok po roku a bolo to celkom fajn... ☺je pravda, ze dost casto boli dve a jedna, ale zlozenie dvojice sa stale menilo ;) a teraz mame velmi dobre vztahy 😊
myslim, ze tri deti su fajn a aj moj mm by chcel tri, tak uvidime casom....☺

ewisam
autor
21. jan 2015

@monicm daj daku lebo mna napada akurat clovece a karty inac nic....len sach, dama, tenis a to si v trojici tazko zahraju

maminka267
21. jan 2015

My máme tri deti, sú úžasný, milujú sa a nevedia jeden bez druhého sa hrať, neviem si predstaviť že by sme ich nemali...A samozrejme všetko delíme na tri časti :D

ewisam
autor
21. jan 2015

@frotta mna len zaujimaju skusenosti, ake je to mat 3 a tesim sa, ze aj ty mas dobru skusenost 🙂 radit ci ich mat, nepotrebujem

monicm
21. jan 2015

@ewisam šach dáma,tenis,to je fakt,ale my máme sadu spoločenských hier či už pre starších,ale pre malých (krtkova)a tie sú všetky aj pre viacerých hráčovtaktiež twister,hady a rebríky,obyčajnú naháňačku môžu hrať traja a je to hned zaujímavejšie,staré dobré jano jano,koľko je hodín,skákanie gumy (ak by ich to náhodou bavilo 😀 😉 ), napr. aj fotbal môžu trénovať traja,my sme aj bedminton hrávali tri,ked sa chce,tak sa dá všetko 🙂 😉

ewisam
autor
21. jan 2015

@blabla195 hehe moj zatial nesce, ale sak ja ho presvedcim, ze chce 😀

margarita
21. jan 2015

@ewisam
tak co sa tych hier tyka, napr. taky marias ci streetball je idealny pre 3 😀
a sport, neviem, este mam deti male, ale ved kazde nech robi co ho alebo ju bude bavit, nemusia hned vsetci byt bratia Hochschornerovci a pod. 😉
napr. moji sa pekne zahraju aj s autami, aj s babikami. a najmensia sa najlepsie zabava, ked pozoruje tych 2 ako sa hraju, behaju, biju a pod. 🙂

liebling98
21. jan 2015

@ewisam My sme pôvodne plánovali dve. Náš tretí zázrak bude mať čochvíľa rok. Najstarší 5,5 roka, prostredný 2,5 roka. Všetko synovia. Tí dvaja starší sa pekne pohrajú aj pobijú, malý lozí všade za nimi ako taký psík. Milujú sa neskutočne, starší drobcovi stále robia opičky ak náhodou plače, aby ho rozosmiali. Keď budú trochu starší, dúfam, že z nich budú najlepší kamaráti. Ja súrodencov nemám, už ani rodičia mi nežijú. Oni budú mať seba navzájom.
Inak, to že sa budú hrať dvaja a jeden bude odstrčený, to nás absolútne nenapadlo. Skôr budete riešiť také veci, ako sa zmestia 3 autosedačky do auta, ako urobiť kompromis, keď budú chcieť všetci sedieť vedľa otca, držať za ruku mamu...
Tri detičky sú úžasné.

margarita
21. jan 2015

@ewisam
hej hej, to ma
@liebling98
este inspirovala, ze okrem riesenia 3 autosedaciek v aute mozete dospiet aj k inym praktickym otazkam ako napr. ze s 3 detmi sa uz blbo objedna len 2 izby v hoteli, lebo kamosom teraz v lete nedovolili pristelku a argumentovali, ze nemozu ubytovat predsa 5 ludi na 4 posteliach, aj ked su deti male...alebo si museli vziat z letiska 2 taxiky 😅

liebling98
21. jan 2015

@margarita My zatiaľ v hoteli objednávame trojposteľové izby. Manžel spáva na manželských posteliach s dvoma staršími a ja s najmladším na tej jednej. Hoci minule sa mi nasťahovali aj tí dvaja starší do postele. 😀

ewisam
autor
22. jan 2015

@liebling98 no u nas by bol zazrak keby to nebol aj do tretice chlapec tak, casom pokecame ako to s nervami zvladas 🙂

puklica13
22. jan 2015

mam troch chalanov a nemenila by som, isteze sa aj pobiju aj potrucuju aj poplacu, ale aj pohraju a drzia spolu, mam inspiraciu v mojej tete co ma tiez troch synov uz dospelych a ti maju uzasny bratsky vztah...ako vychovate tak bude...ja mojim furt omielam ze su bratia a musia drzat spolu...

adeli79
22. jan 2015

aj ja mam 3 chalanov, vekovo 8,6 a 2 roky. nemenila by som za nic na svete. najmensi je z nich zatial najmenej konfliktny, vyrasta v 5clennej rodine, takze je spolocensky, podeli sa, zacal ovela skor rozpravat ako prvi dvaja. stredny syn mal s nim zo zaciatku problem, lebo nevedel, co ma s takym malym babom robit, ale odkedy sa s najmensim vie hrat, tak su nerozlucna dvojka. v principe najstarsi syn je ten starostlivy a prostredny je pre najmensieho na blaznenie. velmi sa lubia a verim, ze im to vydrzi. prakticke veci ako auto sme poriesili, v principe sa zmestime do klasickeho 5 miestneho auta. a hotel? objednavame apartman a cenovo to zatial vzdy vyslo narovnako ako izba - hladame take hotely, kde tam rozdiel nie alebo iba minimalny. naozaj si uz neviem predstavit, ze by som mala iba 2 deti.

lubkavargova1
22. jan 2015

Super..to robia s nami tie premudrene vyskumy renomovanych cvokarov co nahustia pocas studia do kazdeho az tak mu vymelu mozog, ze nakoniec clovek ma dilemu kolko deti mat - kedy mat- ako mat. Jasne: jedinacik - nedobre bo bude rozmaznane egoisticke dieta, dve deticky - nedobre lebo bude superenie, tri deticky - nedobre lebo nastava hierarchia....a mohla by som pokracovat. Kazdy nech spravi tak ako najlepsie si citi a mysli. Aj tak najhlavnejsie bude do akej rodinky sa narodia deti. Lebo ked je zaklad na figu tak moze tam byt 1 az milion deti bude to cele zle, a naopak.

janickacrazy
20. feb 2015

@ewisam My sme hrali aj tenis v trojici, ja so sesternicou a oproti nám sestra, ktorá v nom bola veľmi dobrá, zatiaľ čo nám dvom to moc nešlo, koľkokrát sa stalo, že aj vyhrala ona sama nad nami dvomi. 😀 Ešte ma napadá, napr. Monopoly a podobné hry, to može kludne hrať aj viac ľudí. Ja tiež plánujem ešte jedno dieťa, podľa mňa je to v pohode mať tri deti. Kamoška má 2 synov furt sa bili, ked sa im narodila sestrička, obaja sa o ňu dojímavo starajú, úplne sa skludnili, skoro som odpadla. 😉

jasminet
20. feb 2015

baby, cisto prakticka otazka - ako zmestim 3 sedacky do auta? 6 - 3 - a vajco? 😉

emily76
20. feb 2015

@jasminet zalezi ake auto mate...vajco sa nezmesti doprostriedku medzi starsie detu? Pripadne vajco dopredu a jeden rodic dozadu...

sunshineka
20. feb 2015

@ewisam ono je to diskutabilne a zalezi,aki ste sudrzni.my sme boli traja surodenci a ja najstarsia som bola odstrcena,ale nasi sa nesnazili nas stmelovat.zahrali sme sa spolu,ale kedze bol medzi nami velky vekovy rozdiel,mne pubertacke sa nechcelo vlacit s malickou sestrou.pokial by bol medzi detmi mensi vekovy rozdiel,mozu mat dobry vztah.kamoska je z piatich deti a vychadzaju spolu len dvaja surodenci.podla mna je blbost,co tvojmu muzovi hovoria kolegyne.kazdy par je iny a takisto deti su ine

monhla
20. feb 2015

@jasminet Do Škody fábia v pohode. autosedačky klasické a jedna 0-18kg. Mám to odskúšané s neterkou, takže vieme, že zmestíme aj 3 naše deti 🙂
@ewisam Ja som z 2 detí a manžel z 3 detí a nevidím vo vzťahoch rozdiely. Ja s bratom vychádzam dobre - teraz /v pubetre to bolo iné 😀 / a manžel tiež vychádza so svojou sestrou a bratom super. No tiež sa v detsve určite neraz pohádali a pobiliv 🙂
Zvážili sme oba modely a rozhodli sme sa! Ak pôjde všetko dobre, tak slečny dostanú v októbri súrodenca. 🙂 🙂 🙂

sunshineka
20. feb 2015

@monhla bez poriadnej hadky a klbcenia nemoze byt detstvo 😀 a trom sa lepsie klbci 😀 vela stastia prajem,nech sa vam zadari

simca06022011
20. feb 2015

@ewisam super, lepsie ako dve alebo jedno :P nam bolo 3 lepsie ako 2 🙂))

Strana
z2