Ako ste pripravili deti na súrodenca?
Čo ste im hovorili a ako ste ich pripravovali na súrodenca? Aby lepšie znášali, ze už pozornost nie je iba na nich? V čom ste ich zapájali do starostlivosti?
@mima1 no toto😂😂😂
@katkami123 ahoj, my sme pripravovali na súrodenca rozprávaním o súrodencovi a ukazovanie jej fotiek keď bola ešte malinká. Hovorili sme že bude len spinkať a papať a kakať a že ona bude veľká sestra a pýtali sme sa jej či bude pomáhať so sestričkou. A ona bola taká nadšená že súhlasila. Po pôrode jej dávala cumlíky, nosila plienky kremíka na riťku a plienky a kojenie. Keď sa narodila sestrička tak malá veľká sestra 2 roky a 9 mesiacov. Po narodení neziarlila, pomáhala a mohla ju. Chcela kocikat a starala sa o svoju babu rovnako ako ja o sestričku.
Tak u nas je rozdiel 4.5r takze vsetko chrapala bozkavala brusko milovala video na YouTube take 3-4minuty 9m od počatia ., videla babatka cudzie v parku hojdala ich .. vravela som jej ze najprv bude vela spat vela na prse .. a ze casom sa bude vediet posadit a hrat. Nosi mi plienky aj ked niekde ideme mysli na ne skor ako ja 😂ked maly raz mrncal ked sa hrali,nedavno (1r) dovliekla mi ho v rukach so slovami tu mas nasho syna nakoj ho! Chce ta! Ked ideme von tak zhana prenho aj hracky a kontrole mà ci mam prenho aj pre nu nieco pod zub do auta. Este ked bol v brusku Nebol covid tak si robila plany do buducnosti kam ho zoberieme na dovolenky. Vcera som jej kupovala online nejake saty jarne do skolky sa paradi a ona mi vravi ze nezabudni aj chlapcenske veci kupit pre maleho aj on je osoba aj on je clovek . Problem bol len naucit ju aby nedupala nespievala ked mà maly denny spanok .,ale casom si zvykla . Mà vtedy tv ale cez online learning to bolo tazke Teraz je spet v skolke a maly spi vacsinou len raz denne kym je ona prec. Ona snim chce vsetko robit dobrovolne . Kupu sa spolu potom sa navzajom kremuju. Maly jej nosi ponozky., vsetko po nej opakuje zuby si Sam cisti. U nas vysiel ten vekovy rozdiel dokonalo sadli si povahovo zboznuju sa.
Od začiatku sme hovorili, že dostane surodenca. Brala to ako odmenu a hlavne nebála som sa toho. Rozdiel skoro 3 roky
My mame rozdiel 16mesiacov.. pre niekoho malo ale pre nás najlepšie rozhodnutie.. staršia pomáha dáva cumel rozopina plienku všetko podáva akonáhle zaplace už kričí jeho meno aby sme isli z ním nejde spinkať bez toho aby mu nedala dobrú noc no láska... keď som bola tehotná každý deň sme jej hovorili o bábätku obijmala bruško hladkala pusinkovala.. keď sme prišli z nemocnice z neho mala hneď veľkú radosť sme jej povedali že je to naše babo.. žiadna príprava extra nebola keď som sa pýtala psychológa či sa to dá take malé pripraviť tak vravel že ona nás bude zrkadliť takze keď my budeme v pohode a pokojní aj ona to tak zoberie aj tak bolo

Vzdy ked bola daka prilezitost sme opakovali ze o chvilu tu bude brat ze budeme mat doma babo atd. Hustili sme to asi neviem kolko no aj tak to nechapal 😂 a ked som prisla z porodnice myslel si ze je to len na chvilu. Trvalo to dlho kym si zvykol vkuse ma posielal ze ho uz mam odniest prec