icon

Ako zvládate 4,5-ročný rozdiel medzi deťmi?

21. feb 2025

Ahojte, kto máte rozdiel medzi deťmi cca 4,5 roka aké to bolo ? Ako to nieslo staršie dieťatko ?

kavasmliekom
21. feb 2025

Je úplne jedno, koľko ročný rozdiel je medzi deťmi, ak sa im budeš venovať rovnako, tak nebude žiaden problém.

yelena159
21. feb 2025

Medzi mojou sesternicou a bratrancom je 12 ročný rozdiel a vychádzajú spolu skvelo.

pininka1
21. feb 2025

Mame presne tento rozdiel a je to ideál, starsi už bol samostatný, adaptovany v školke, prvé choroby za nami. Je blud ze keď máš jedno dieťa po druhom že sa im vieš rovnako venovať.

dotka04
21. feb 2025

ja by som práve takýto rozdiel uvídtala, cca tých 4-5 rokov. Lebo sme s mužom na dieťa sami, žiadne tety/ujovia/starí rodičia, takže potrebujeme mať jedno dieťatko aspoň ako-tak aklimatizované v škôlke, aby sme sa neriešili 2deti pod 3 roky naraz. Podľa mňa je to krásny vekový rozdiel.

elenajezova
21. feb 2025

Ja mám rozdiel 6,5 roka a úplná pohoda.♥️😅♥️

denkanr
21. feb 2025

Medzi mojimi deťmi je 4rocny rozdiel, začiatky boli v pohode. Mladšia má teraz 2 roky, a práveže teraz je to divoké medzi nimi, lebo sa bijú o hračky 😅

ina2405
21. feb 2025

Ja mám 6 a viac rokov a je to super. Už aj od tých 4r by to bola pohoda. Podľa mňa super rozdiel. Dieťa je už rozumné, samostatné a aj tú pozornosť venovanú zrazu druhému dieťaťu vie zvládnuť.

kiki68
21. feb 2025

My budeme mat tento rozdiel, cca do 5 rokov

vikisukik
21. feb 2025

takto je presne medzi mnou a bratom. znasla som to v poriadku 😀 kazde dieta je ine, ber to tak. a pomaly kazdy ti povie, ze podla neho je idealny rozdiel medzi detmi uplne iny. medzi muzom a jeho sestrou je rozdiel 13 rokov a vychadzaju spolu odjakziva velmi dobre.

kiki68
21. feb 2025

Nas mal problem na zaciatku tehu to prijat, nechcel surodenca nejako. Ale potom zmenil nazor, teraz spieva malej v brusku, rozprava na nu, vsetko vie, riesi fotos z USG, riesi vsetko okolo babatka, uz chce vytahovat kocik, veci, ze ako babatko bude krmit, prebalovat. Zjavne to bude ziva babika. Pozera na tajnasa videa na youtube ako sa tam staraju o babiku/ babatko. Bude taky velky brat z neho. Uz aj vyradil vsetky hracky pre babo 😂😀 Tak mame z neho radost, vela spravila skolka, jeho kamos tiez cakaju babo, len o mesiac skor

anketkarka
21. feb 2025

Máme 5 rokov rozdiel a najťažšie to bolo na začiatku, keď bábo potrebuje tú starostlivosť intenzívne. Cielene som sa snažila ,,uprednosťňovať" staršie, keď sa to len trocha dalo. Mali sme pár zážitkov s vynucovaním si pozornosti, keď som kojila. Obávala som sa, že bude žiarliť ako v niektorých rodinách. Potom súrodenci nemajú dobré vzťahy a ťahá sa to niekedy aj do dospelosti. Myslím, že sa mi to podarilo zladiť, lebo majú super vzťah.

deti95060810
21. feb 2025

my máme troška menší rozdiel - len 4 roky , ale zato rovno 3 deti v tomto termíne.
už povyrástli, ale bolo to strááášne veľa roboty.
deti to zvládali ok.

x_mery_x
21. feb 2025

My mame 4rocny rozdiel a v pohode, pri mensom by som to nedala, ale uvitala by som este vacsi rozdiel :D

nevenka
21. feb 2025

Ved to je super rozdiel, nasa dcera mala 5 rokov cca, ked sa narodil maly bracek a to bola velka pomocnicka, ziadne ziarlenie, chodila ho prebalovat, mojkat, hladkat. A este sme mali 7 rocneho, spolu mu kreslili, ako sa ma prisat na prso, zlati boli. Ten 21 mesacny rozdiel bol horsi. A po tretom sme mali este stvrte po 2 rokoch a zase masaker. Taky ten 3 rocny, to by som sa bala ziarlivosti, starsi obdobie vzdoru a tak. Ale skoro 5 rokov, to uz je rozumne dieta.

danusskaaa
21. feb 2025

Mám necelých 5 rokov rozdiel a poviem ti pravdu, že keď druhé bolo pidi- bolo dobre. Teraz majú syn 8 a dcéra 13 - idú sa pozabijať niekedy. Vadia sa asi pre všetko čo existuje a bohužiaľ aj to čo neexistuje- v hrach ako minecraft 😂