Ako zvládate 4,5-ročný rozdiel medzi deťmi?
Ahojte, kto máte rozdiel medzi deťmi cca 4,5 roka aké to bolo ? Ako to nieslo staršie dieťatko ?
Medzi mojou sesternicou a bratrancom je 12 ročný rozdiel a vychádzajú spolu skvelo.
Mame presne tento rozdiel a je to ideál, starsi už bol samostatný, adaptovany v školke, prvé choroby za nami. Je blud ze keď máš jedno dieťa po druhom že sa im vieš rovnako venovať.
ja by som práve takýto rozdiel uvídtala, cca tých 4-5 rokov. Lebo sme s mužom na dieťa sami, žiadne tety/ujovia/starí rodičia, takže potrebujeme mať jedno dieťatko aspoň ako-tak aklimatizované v škôlke, aby sme sa neriešili 2deti pod 3 roky naraz. Podľa mňa je to krásny vekový rozdiel.
Ja mám rozdiel 6,5 roka a úplná pohoda.♥️😅♥️
Medzi mojimi deťmi je 4rocny rozdiel, začiatky boli v pohode. Mladšia má teraz 2 roky, a práveže teraz je to divoké medzi nimi, lebo sa bijú o hračky 😅
Ja mám 6 a viac rokov a je to super. Už aj od tých 4r by to bola pohoda. Podľa mňa super rozdiel. Dieťa je už rozumné, samostatné a aj tú pozornosť venovanú zrazu druhému dieťaťu vie zvládnuť.
My budeme mat tento rozdiel, cca do 5 rokov
takto je presne medzi mnou a bratom. znasla som to v poriadku 😀 kazde dieta je ine, ber to tak. a pomaly kazdy ti povie, ze podla neho je idealny rozdiel medzi detmi uplne iny. medzi muzom a jeho sestrou je rozdiel 13 rokov a vychadzaju spolu odjakziva velmi dobre.
Nas mal problem na zaciatku tehu to prijat, nechcel surodenca nejako. Ale potom zmenil nazor, teraz spieva malej v brusku, rozprava na nu, vsetko vie, riesi fotos z USG, riesi vsetko okolo babatka, uz chce vytahovat kocik, veci, ze ako babatko bude krmit, prebalovat. Zjavne to bude ziva babika. Pozera na tajnasa videa na youtube ako sa tam staraju o babiku/ babatko. Bude taky velky brat z neho. Uz aj vyradil vsetky hracky pre babo 😂😀 Tak mame z neho radost, vela spravila skolka, jeho kamos tiez cakaju babo, len o mesiac skor
Máme 5 rokov rozdiel a najťažšie to bolo na začiatku, keď bábo potrebuje tú starostlivosť intenzívne. Cielene som sa snažila ,,uprednosťňovať" staršie, keď sa to len trocha dalo. Mali sme pár zážitkov s vynucovaním si pozornosti, keď som kojila. Obávala som sa, že bude žiarliť ako v niektorých rodinách. Potom súrodenci nemajú dobré vzťahy a ťahá sa to niekedy aj do dospelosti. Myslím, že sa mi to podarilo zladiť, lebo majú super vzťah.
my máme troška menší rozdiel - len 4 roky , ale zato rovno 3 deti v tomto termíne.
už povyrástli, ale bolo to strááášne veľa roboty.
deti to zvládali ok.
My mame 4rocny rozdiel a v pohode, pri mensom by som to nedala, ale uvitala by som este vacsi rozdiel :D
Ved to je super rozdiel, nasa dcera mala 5 rokov cca, ked sa narodil maly bracek a to bola velka pomocnicka, ziadne ziarlenie, chodila ho prebalovat, mojkat, hladkat. A este sme mali 7 rocneho, spolu mu kreslili, ako sa ma prisat na prso, zlati boli. Ten 21 mesacny rozdiel bol horsi. A po tretom sme mali este stvrte po 2 rokoch a zase masaker. Taky ten 3 rocny, to by som sa bala ziarlivosti, starsi obdobie vzdoru a tak. Ale skoro 5 rokov, to uz je rozumne dieta.
Mám necelých 5 rokov rozdiel a poviem ti pravdu, že keď druhé bolo pidi- bolo dobre. Teraz majú syn 8 a dcéra 13 - idú sa pozabijať niekedy. Vadia sa asi pre všetko čo existuje a bohužiaľ aj to čo neexistuje- v hrach ako minecraft 😂

Je úplne jedno, koľko ročný rozdiel je medzi deťmi, ak sa im budeš venovať rovnako, tak nebude žiaden problém.