icon

Ako zvládnuť prázdniny s bitkármi doma?

20. júl 2025

Ahojte, prazdninujem s 9 a 12r synmi, ktori ked nesedia za nejakou technikou, nonstop sa vadia, biju, nadavaju si, trieskaju dverami. Ja uz s nimi nevladzem a nemozu nonstop sediet za tv/mob/pc/play station. Co mam s nimi robit? Jasne, ze sme uz po dovolenke, chodime bicyklovat, kolobezkovat, oni vybehnu s kamosmi na ihrisko, ale napr teraz je take teplo, ze je naj doma pod klimou. A oni nonstop v sebe. Ako to zvladnut? Diky za kazdu radu..

Strana
z2
mirko84
20. júl 2025

Kazdeho do inej izby a s knizkou (podla ich vyberu) v ruke

anonym_32831c
20. júl 2025

@anonym_autor prihlasit ich na nejaky kruzok, napriklad brazilske jiu jitsu, parkour, karate … nech sa ventiluju tam pod dohladom trenera.

ukgirls
20. júl 2025

zamestnat ich niecim ... manzel nech s nimi daco vyraba -budku pre vtaka ,praca na zahrade ci ine "muzske" prace... popozerat ci niesu neake kruzky pre nich v okoli alebo poslat k svokre :-P

viestta
20. júl 2025

jedneh poslat umyt kupelnu, druheho kuchynu. Ked nemozu byt spolu, budu kazdy osobitne a ked nevedia co so sebou, tak im vymysli "zabavu". A za kazdou hadkou ich rozdelit a zamestnat. Casom pridu na to, co je pricina a aky to ma dosledok.

anonym_5fc8ba
20. júl 2025

@anonym_autor to sa mlátili aj doteraz? Minulý rok ste to ako dali? Niekde sa stala chyba vo výchove, myslela som, že budeš písať o 2 a 3 ročnom. Taký veľkí chalani by už mali mať doma svoje povinnosti, dnes je nedeľa, nemuseli ste sedieť doma, je teplo, mohli ste ísť na kupko, nechaj ich, nech vymyslia výlet. Ak by došlo k bitke, tak, ako ti písali vyššie, každý do inej izby a je mi fuk, že tam budú zavretí s jednou knihou pol dňa. Chlapci v tom veku už riešia konflikty ináč

tilly
20. júl 2025

Aaale, užívaj.
Moji boli tiež v sebe stále a aj sú. Majú 15 a 19 a je to stále horšie 🙊🤣.

autor
20. júl 2025
@anonym_5fc8ba

@anonym_autor to sa mlátili aj doteraz? Minulý rok ste to ako dali? Niekde sa stala chyba vo výchove, myslela som, že budeš písať o 2 a 3 ročnom. Taký veľkí chalani by už mali mať doma svoje povinnosti, dnes je nedeľa, nemuseli ste sedieť doma, je teplo, mohli ste ísť na kupko, nechaj ich, nech vymyslia výlet. Ak by došlo k bitke, tak, ako ti písali vyššie, každý do inej izby a je mi fuk, že tam budú zavretí s jednou knihou pol dňa. Chlapci v tom veku už riešia konflikty ináč

@anonym_5fc8ba praveze do min.roku boli v pohode... 😁

autor
20. júl 2025
@viestta

jedneh poslat umyt kupelnu, druheho kuchynu. Ked nemozu byt spolu, budu kazdy osobitne a ked nevedia co so sebou, tak im vymysli "zabavu". A za kazdou hadkou ich rozdelit a zamestnat. Casom pridu na to, co je pricina a aky to ma dosledok.

@viestta dakujem, hned ich idem zamestnat.. 👍🙂

autor
20. júl 2025
@tilly

Aaale, užívaj.
Moji boli tiež v sebe stále a aj sú. Majú 15 a 19 a je to stále horšie 🙊🤣.

@tilly toto mi nepiiiis🙈 starsi je v puberte, odvtedy sa s nimi neda vydrzat.mladsi je akcny, az hyperaktivny, starsi to zachranoval kludnou povahou.ale teraz, jak 2byckovia🙈😁

kkatkka07
20. júl 2025

@anonym_autor Ak by sa vám nedarilo vo vašich ťažkostiach posunúť môžete skúsiť aj online poradňu, ak by ste potrebovali. Síce je to platené avšak cena je prijateľná. Union poisťovňa dáva aj zľavu. Aktuálne som úplne novou členkou mojra online psychologickej poradne, predtým som viedla aj poradňu psychológie tu na modrom koníku a v oblasti psychológie pracujem už viac ako 10 rokov. Termíny sú dostupné aj vo večerných hodinách. Nezabúdajte, že aj náročná cesta k cieľu môže byť jednoduchšia, keď ju môžete s niekým zdieľať, kto vás nebude súdiť, či situáciu zľahčovať. Nikomu nič nenútim, len vždy je lepšie vedieť o nejakej možnosti dopredu ako nie.

Prikladám linky:
https://mojra.sk/psychologicka-poradna/psycholo...

https://www.union.sk/zlava-na-online-konzultaci...

autor
20. júl 2025
@anonym_5fc8ba

@anonym_5fc8ba chod niekde a vychovou. Staci 1hyperaktivne dieta a druhe v puberte a bitka na stole.. 🙈😁 mas male deti, co? 😁

autor
20. júl 2025
@kkatkka07

@anonym_autor Ak by sa vám nedarilo vo vašich ťažkostiach posunúť môžete skúsiť aj online poradňu, ak by ste potrebovali. Síce je to platené avšak cena je prijateľná. Union poisťovňa dáva aj zľavu. Aktuálne som úplne novou členkou mojra online psychologickej poradne, predtým som viedla aj poradňu psychológie tu na modrom koníku a v oblasti psychológie pracujem už viac ako 10 rokov. Termíny sú dostupné aj vo večerných hodinách. Nezabúdajte, že aj náročná cesta k cieľu môže byť jednoduchšia, keď ju môžete s niekým zdieľať, kto vás nebude súdiť, či situáciu zľahčovať. Nikomu nič nenútim, len vždy je lepšie vedieť o nejakej možnosti dopredu ako nie.

Prikladám linky:
https://mojra.sk/psychologicka-poradna/psycholo...

https://www.union.sk/zlava-na-online-konzultaci...

@kkatkka07 dakujem. Pozriem.

anonym_5fc8ba
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5fc8ba praveze do min.roku boli v pohode... 😁

@anonym_autor tak im tento rok treba dať jasne nejavo, že toto nebudeš akceptovať. Sadnite si večer všetci spolu a nech si aj oni povedia, ako chcú tráviť prázdniny ďalej. Neviem, či si doma, alebo pracuješ, nemala by som asi odvahu ich nechať samých doma. Výlety, doma rozpis povinností, každý večer pár minút rozhovor, ako prebehol deň a plán na ďalší. Nie, práveže už nemám malé deti, ale toto by som riešila veľmi striktne po prvej bitke. Chápem, čo je to chalan v puberte, aj hádky medzi súrodencami, ale bitku v žiadnom prípade. Skús im pohroziť odobratím mobilov, tabletov, ak sa to zopakuje a aj to dodrž. Ale tí chlapci musia mať nejaký program, aj povysávanie, očistenie zemiakov, postlanie postele, aj jaskyňa, aj kúpalisko, lezecká stena atď je program. Nech navrhnú jedlo na zajtra, ale varia ho spolu s tebou

katrin21
20. júl 2025

Spolocenske hry... monopoly a pod.

tilly
20. júl 2025
@anonym_autor

@tilly toto mi nepiiiis🙈 starsi je v puberte, odvtedy sa s nimi neda vydrzat.mladsi je akcny, az hyperaktivny, starsi to zachranoval kludnou povahou.ale teraz, jak 2byckovia🙈😁

@anonym_autor no, priprav sa na to, že to bude horšie. Kočky ti tu dávajú dobré rady, vieš to podchytiť

pribinak
20. júl 2025

Do tábora by som ich dala. Jeden týždeň jeden, druhy týždeň ten druhy
A budeš mat 2 týždne kľud

anonym_5fc8ba
20. júl 2025
@pribinak

@pribinak 👍👍👍

autor
20. júl 2025
@anonym_5fc8ba

@anonym_autor tak im tento rok treba dať jasne nejavo, že toto nebudeš akceptovať. Sadnite si večer všetci spolu a nech si aj oni povedia, ako chcú tráviť prázdniny ďalej. Neviem, či si doma, alebo pracuješ, nemala by som asi odvahu ich nechať samých doma. Výlety, doma rozpis povinností, každý večer pár minút rozhovor, ako prebehol deň a plán na ďalší. Nie, práveže už nemám malé deti, ale toto by som riešila veľmi striktne po prvej bitke. Chápem, čo je to chalan v puberte, aj hádky medzi súrodencami, ale bitku v žiadnom prípade. Skús im pohroziť odobratím mobilov, tabletov, ak sa to zopakuje a aj to dodrž. Ale tí chlapci musia mať nejaký program, aj povysávanie, očistenie zemiakov, postlanie postele, aj jaskyňa, aj kúpalisko, lezecká stena atď je program. Nech navrhnú jedlo na zajtra, ale varia ho spolu s tebou

@anonym_5fc8ba vyletov maju tolko, ze uz odmietaju. Chcu byt aj doma. Ja som moc akcna..

autor
20. júl 2025
@anonym_5fc8ba

@anonym_5fc8ba ked su sami doma, nebiju sa, bo su za technikou..

kiki68
20. júl 2025

Zubna kefka a nech drhnu kachlicky tymto. Bude klud

autor
20. júl 2025
@pribinak

@pribinak to mozem aj k babkam. Radsej si tych 180e uzijeme ako rodina, ako dat jednemu na tabor🙉

pribinak
20. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak to mozem aj k babkam. Radsej si tych 180e uzijeme ako rodina, ako dat jednemu na tabor🙉

@anonym_autor u babky to poznaju. Na tábore bude všetko nove, bude to mat aj výchovný efekt
Niekedy netreba šetriť peniaze ale skôr ich dobre použiť .

mane01
20. júl 2025

@anonym_autor ja si tiez myslim, ze by mali dostat pracu, ked budu hlucni a budu sa bit. Zaver take pravidlo. My sme sa pred mamou schovavali, lebo ked nas zbadala necinne cez prazdniny, hned sme dostali mladsieho surodenca alebo nas poslala do zahrady burinu pliet 😂🤪

anonym_b60de2
20. júl 2025

@anonym_autor ahoj, mám to tiez... Chcela som sa tu tiež vyzalovat. Ale uz nechcem. Tu ti napíšu jednomatky alebo matky co majú iné deti. Ja mám 4 hyperaktívne... Stale sú v sebe, sme akčná rodina, ale niekwdy musim aj varit aj upratovať. Mne sa osvedčilo ze ked neposluchaju domace práce ( kôš, vysávanie, riad)... Takže držím palce 🙂

tilly
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor k babkam na striedačku, nie spolu

spongebob1
20. júl 2025

@anonym_autor No musis to prezit. 🤣
Nie vsetky deti citaju knihy, nie vsetky babky mozu strazit, nie vsetky deti chcu ist do tabora.
U nas fungovalo, ked som zobrala dalsie dieta alebo dve na prazdniny. Vtedy bol klud, zabavili sa.

veronikavaneska
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám troch synov a tiež podobne. Ale ja robím presný opak ako ti radia všetci. Ak majú hadave obdobie, vypnú Pc a začnú sa len naťahovať hádať. Tak presne opačne príkazem im dvom/trom aby sa hrali boli spolu dve tri hodiny len oni, budú sami spolu, je jedno ako ale budú spolu tráviť čas a bez hádok inak Pc neuvidia... Veľmi rýchlo si to uvedomia že takto to nejde a keď sú zatvorený spolu ešte frflú o chvíľu sa rozprávajú a za chvíľu si niečo vymyslia a hrajú sa. Podľa mňa je veľmi dôležité aby boli spolu keď sa hádajú potom nájdu cestu ku sebe. Ak ich pri každej hádke oddelis a dáš im možnosť byť sami tak sa časom odcudzia čím menej budú spolu tým bude vzťah slabší .. majú 12,12,7.

denkabemommy
20. júl 2025

@anonym_autor problém je práve v tej technike, chýba im umelý dopamín a vlastne ich agresia je absťák.. odpoj to na pár dní a uvidí aký budeš mať doma kľud 🙂. Možno sa povadia raz za deň ale nebude nič, čo by nezvládli potom aj sami urovnať. Súčasne pridať im domáce práce, keď sa majú čas vadiť, tak nech pri tom aspoň upracú 😅. U nás funguje (chalani majú 7 a 4) každá hádka končí tým, že upratujú.

anonym_575534
20. júl 2025

To je normálne.Ja mám dvoch starších 13 a 16 a detto.Bratranci po 20 tke a stále sú slovne v sebe ignorovat

zuzubb007
20. júl 2025

Bože to sú rady, daj ich na krúžok, spolocenske hry, domáce práce to majú robiť 16 hodín ako sú hore?, ja sa len smejem toto môže napísať len človek čo nemá deti v tom veku, mám chlapca a dievča a tak isto sa obtlkaju, keď sú doma, to len prečkať do dospelosti naozaj ina rada neexistuje, všetko je má dve hodiny, keď dačo vymyslis a zase budú v sebe

Strana
z2