Dajú sa zvládnuť dvaja súrodenci naraz?
Ahojte , prosím dajte svoje skúsenosti ako ste zvládali svoje deti ktoré ste mali hneď po sebe ? Aké to bolo ?
@vikgab425 čo znamená u teba hneď po sebe? Mám deti s 15 mesačným rozdielom a dala som to. Moji rodičia aj svokrovci boli riadne zamestnaný mama popri práci ešte aj rozbiehala podnikanie. Od svokry som sa nikdy žiadnej pomoci nedočkala.
No prve mesiace narocne, ale zvladli ini, zvladli sme my. A to neboli nablizku nijaki starki, tety ani nikto, co by mi aspon na hodinku pobavil starsie dieta. Manzel prisiel o 16 z prace, takze potom 2-3 hodky sme na to boli dvaja, inak nonstop s nimi sama. Tak pozri, zvladnut sa to da a ja som rada ze mame maly rozdiel. Ale zmier sa s tym, ze velmi tazko sa sama s takymi malickymi detmi niekde dostanes, idealne ked mas pomoc. Krizove situacie u nas nastavali najma ked obaja naraz nieco chceli, ak proste place naraz rocne a aj mesacne dieta, ci uz su hladni, pokakani, unaveni, alebo hocico... Tak Ti moze aj hlava vybuchnut z toho revu 😃 Proste musis rychlo vyriesit prioritu cislo 1 v dany moment a potom pokracujes 😃 prve mesiace som mala pocit ze realne nic nerobim cele dni len menim plienky, krmim, uspavam. 🙂
Ak by som sa mala rozhodnut zas, idem do toho. PS: ja som ale dost racionalna a realna povaha, nijaka citlivka...
Nejak. Prvý rok si nepamätám, tie ďalšie trochu 😅
Mám medzi deťmi rok a trištvrte. Prvý rok katastrofa - bola som na dne psychicky (ale ja som sa aj dlho nevedela dať fyzicky dokopy po druhom porode to tomu nepomohlo tiež), potom už len lepšie a lepšie 🙂 teraz majú 2 a 3 a parada, sú kamoši 😊
Potvrdzujem slova vyssie, 15mesacny rozdiel a teda…hrozne. Akoze oni maju uzastny vztah, krasne sa vyhraju, bitiek o nieco je uplne minimalne (maju 3,5 a 2nieco), ale je to tazke na psychiku. Stale niekto nieco chce, nonstop mama mama, dvojmo. Niekam sama s nimi na vylet sa az teraz odvazim,Ale ja mam pomoc minimalnu, aj zo strany muza, vztah nam to dost narusilo lebo som nervozna furia, a nechcem byt zla na deti, tak to vypustam pri nom (ale tak mu treba, ked sa im on nevenuje).
@vikgab425 mam rozdiel 16 mesiacov. Občas zvládam občas nie. Staršia uz je v škôlke a mladšia čím je bližšie k 2 rokom je to lepšie, ale ako písala kočka vyššie, tiez som niekedy nervózna furia co sa vybija na mužovi . Lebo tiez pomoc nemame žiadnu od babiek a tak
@vikgab425 mám rozdiel 22 mesiacov a pamätám si, že keď som dcéru doniesla z pôrodnice, prvá myšlienka bola- Čo budem robiť s dvomi deťmi????. Ale nakoniec nič lepsie sa mojim deťom stať nemohlo- vyradtali spolu a to bola aj pre mňa úľava. Prvý rok náročnejší, ale prežili sme. Kúpila som dvojkočík a aj to bolo fajn. … inak mám kamošku , ktorá rodila 2x v jednom roku a sú teraz všetci spokojní.
@vikgab425 mam 14m rozdiel a za mna katastrofa.doma narocna dcera a pribudol rovnako narocny syn🙈 a k tomu este predskolacka.drobci sa nemusia,bojuju nonstop o vsetko-pozornost,hracky atd,robia si zle.naopak najstarsia dcera ma s najmladsim nadherny vztah,syn ju zboznuje.
ja mam deti po roku a po pravde zaciatok bol radny zahul. bola som na nich sama, manzel az vecer nik mi nepomahal ale dalo sa to, po cca 2 rokoch to bolo v pohodicke.
Máš tu milión tristo takých diskusií, čítanie na dva dni, smelo do toho.
Potvrdzujem slova vyssie, 15mesacny rozdiel a teda…hrozne. Akoze oni maju uzastny vztah, krasne sa vyhraju, bitiek o nieco je uplne minimalne (maju 3,5 a 2nieco), ale je to tazke na psychiku. Stale niekto nieco chce, nonstop mama mama, dvojmo. Niekam sama s nimi na vylet sa az teraz odvazim,Ale ja mam pomoc minimalnu, aj zo strany muza, vztah nam to dost narusilo lebo som nervozna furia, a nechcem byt zla na deti, tak to vypustam pri nom (ale tak mu treba, ked sa im on nevenuje).
Nemam deti úplne po sebe, ale aj tak to bolo vždy na začiatku ťažké, zvlášť keď babičky sú virtualne, nepomôže nikto a manžel stále trčí v robote.
@hederamonstera to vystihla
Rozdiel 16m, dve dievčatá. Staršia bude mať čoskoro 3 roky, mladšia 1,5r. Prvé mesiace náročné, ale mali sme pomoc rodíny aj platenú výpomoc. Vlastne to ubehlo ako voda. Od 8 mesiacov druhej dcéry som s deťmi sama. Muž pracuje cca do 17tej, často je na sluzobkach v zahraničí. Rodičia žijú 250km od nás. Dá sa to, žiadna katastrofa sa nedeje. 1x do týždňa chodím s deťmi na pohybový krúžok, 1x do týždňa si robíme výlet, 1x do týždňa ideme na návštevu k niekomu. Neviem, ale mne to také hrozné nepríde. Ja som akčná, deti naložím do auta a ideme kade-tade, rozhodne doma nesedíme. Máme za sebou už aj 2 dovolenky, zahraničnú sme dali bez akejkoľvek pomoci rodiny. Všetko sa dá, závisí to však od toho, aké deti sú a ako si ty sama nastavená (ja som dosť racionálna a flegmatická). A mam aj veľkú pomoc a podporu muža.
A ted ešte dodám, že dcéry majú veľmi pekný vzťah. Neriešime žiadne maniere jednej či druhej.. 🙂
Vieš čo, myslela som si, že to bude lepsie odbiť si deti na supu (predsalen varit, zobrať von dva kusky je lepsie ako len jedného), ale bolo to narocne, veľmi narocne.
@vikgab425 15 mesacny rozdiel... Pol roka som nevedela, ako prezit z hodiny na hodinu... doslova... Viac menej sama na vsetko, ale bojovala som ako levica. Potom to uz bolo lepsie a lepsie, ale nie LAHKE... odzrkadlilo sa to na mojom dusevnom zdravi velmi.
@charaka pekne úprimne si to napísala......ano aj moje duševné zdravie utrpelo....mama 1,5 rocny rozdiel a znova 1,5 rocny rozdiel..potom 3 rocny rozdiel a na záver 14 mesačný.......
Ja stále nechápem, ako to moja mama dala :D sme so segrou po roku a 4 mesiacoch :D že do toho šla dobrovoľne :D
Ja stále nechápem, ako to moja mama dala :D sme so segrou po roku a 4 mesiacoch :D že do toho šla dobrovoľne :D
@drahomirrra moja kamarátka otehotnela po 2 m pri prvom sexe🤪ale zvláda to výborne menší má pol roka

Nanič ;) ale záleží od viacerých faktorov, či máte starých rodičov po ruke, hocijakú pomoc, potom na povahe detí, možno aj na ich pohlaví.. ale ja za seba neodporúčam, ostala som dosť nervózna a neviem si to materstvo akosi užiť...