Dieťa po štyridsiatke: Ako to oznámiť pubertálnym deťom?
ahojte , píšem anonymne, lebo ešte nikto nevie, že čakáme bábätko...
rada by som si prečítala skúsenosti od žien, čo porodili po 40+ , ktoré už mali deti v pubertálnom veku (moje majú 15 syn a dcéra 18) .
ako ste to deťom povedala aké boli prvotné reakcie ? zmenilo sa niečo s príchodom drobčeka na svet?
Medzi mnou a bratom je 20 rokov rozdiel.a vzala som to uplne v pohode.ja som hned vedela,ze je tehotna 🤣teraz k nam chodi brat na prazdniny a hraju sa s mojou dcerou ( on ma 13 a ona 8).tento rok ju bere moja mamina na dovolenku tak uz planuju ake vsetky tobogany vyskusaju
Moja kolegyna mala takto deti a veru ci chces ci nie aj tak budu situacie kedy ho budu musiet strazit a byt nahradby rodic… A to tie starsie deti velmi stvalo. Nemohli sa ucit na skusky/ maturitu lebo im to male dieta vrieskalo plakalo v byte, buchot dupot nahlas rozpravky…
@misulka22 toto je aké super 🙂
@zuzinka888 😂
Hej s mojou furt robia blbosti 🤣mamina zije vo viedni,ale ked tu su bereme ho na vylety a tak.ja som aj rada ked pridu,lebo sa hraju a je pokoj 🤣
Par ludi takto poznam, co dostali surodenca k maturite, ani v jednom pripade nic moc, proste generacny rozdiel je citit a vztahy nic moc. Proste vekova priepast je privelka.
Ja ti môžem povedať skúsenosť vtedy 14-ročnej, ktorej sa nečakane narodil súrodenec 🙂 Rodičia to isto neplánovali, nečakali sme to nikto. Keď mi to oznámili, práve som sa hrala nejakú hru so sestrou na počítači, absolútne to mnou vtedy nepohlo, bolo mi to jedno. Celé maminine tehotenstvo mi to bolo stále jedno, nehnevala som sa, ani netešila. Potom ale bračeka doviedli domov a so sestrou sme sa na neho veľmi naviazali. Dnes už je starší, ale mám ho veeľmi rada a to, že ho máme považujem za to najlepšie, čo sa našej rodine mohlo stať 🙂 Takže prvotná reakcia môže byť horšia, ale to neznamená, že nebudú mať raz pekný vzťah
Mne bolo tehotenstvo ktoré nevyšlo oznámené už v dospelosti.V tom veku som už mohla rodiť ja takže som sa tvárila ako citrón :D.
Ale tak isto som sa tvárila aj keď som už bola skoro dospelá.
Svojho súrodenca som mala a mám rada, ale očakávať nejaké ovácie od pomaly dospelých detí, že budú mať súrodenca :D.
Človek si už pomaly rieši svoj život.Súrodenec je už skôr zábavka pre rodičov.
Budú sa mať pravdepodobne radi, ale budú to 2 odlišné svety.
Jeden už bude mať rodinu a druhý bude robiť domáce úlohy.To je už časom vzťah ako rodič a dieťa.
Ja mám 39, manžel 48 a deti máme :28rokov(mužov syn z prvého manželstva), 18 rokov, 10 rokov a 10 mesiacov... prvotná reakcia pri poslednej bola, že či nám šibe a či nám nestačia oni..no a teraz tú najmenšiu všetci zbožňujú 🥰
Ja mám bratov starších o 16r a 18r. Keď sa chce dá sa nájsť cesta ☺️
Ja jediný problém vidím ozaj len v tom, že ak sa starší majú učiť a vždy, naozaj vždy malý ochorie, tak z učenia moc nie je. Aj teraz mi vo štvrtok stredný maturuje zo SJ a zas som s malým 3r. doma, ako vždy, keď sa deje niečo dôležité😂 a najviac sa mi ľúbi, ako chodí na starsich žalovať, ako ho bijú chudatko naše 😅 a ako sa vedia vadiť🤣, starší mali 14.5r, 18r, keď sa malý narodil

Tehotenstvo 38 a porod cerstvych 39. A to synacik dufal ze budeme kupovat 4 kolesa( nejake ojazdene auto) a kupovali sme 4 kolesa- kocik. A bol aj vyberat s manzelom. Bola korona a ja som nechcela cestovat a riskovat...Mimochodom brata dostal tyzden pred 18.