Máte deti, ktoré sa nehádajú medzi sebou?
Poraďte... Z každej strany sa na mňa valí, že sa deti musia hádať, žiarliť a bojovať medzi sebou celé detstvo. Mám dcérky, pol roka a 3.5r... staršia neziarlila, občas začína kvôli hračke ale na to aká bola na kamarátov a ponúka sa s hračkami tak to zvláda super, nad moje očakávania.
Avšak nejako sa obávam keď stále čítam dokola že deti sa bijú, nemajú v láske atď...
Sama som to zažila so sestrou, avšak sme úplne protiklady a síce sme na rodinnej úrovni, kamarátky by z nás nebyť sesterského vzťahu neboli ani z diaľky.
Máte deti ktoré majú 1 izbu spoločnú a vychádzajú so sebou ??? Príležitostne to chápem, každý sa pochyti ale začínam sa obávať hádok na dennom poriadku. S mužom sa nehadame, hlavne muž si nemyslí že baby to budú riešiť. Nemá rád hádky, ak mala ja plače tak jej vždy vysvetľuje že sa dá všetko v kľude vyriešiť že on sa nerád hada. Dá sa to? Trochu sa obávam jeho reakcie ak nebude doma taký kľud a pohoda ako by chcel. Ak náhodou dôjde z roboty a mala sa rozplače tak hneď prvé čo vraví že sa tešil domov za nami a nechce aby plakala a nie k tomu bezdôvodne. Proste si myslí že všetko sa dá vyriešiť rozumné, inteligentne a bez kriku a hádok. Čo je síce super ale budú také aj deti? 😀 dá sa to? Prežíva to nejaká z vás v kľude? Myslím vek 4-6-8-10-12 rokov nie pubertu.
Autorka, velmi zalezi od rodinnej konstelacie vsetkych zucastnenych. Aj od vychovnych metod rodicov, niektori podporuju v detoch sutazivost, niektori uprednostnuju jedno dieta, ini su benevolenti, druhi zas autoritativni atd. A velmi zalezi od povah jednotlivych deti. Tak isto jedno dieta je ambiciozne, ine utiahnute, dalsie energicke, ine introvertne. Cize to asi ako rodic ani neovplyvnis, ci prave tvoje deti si sadnu. Akurat mozes detske konflikty vyuzit na spravne vychovne tvarovanie osobnosti, aj ked je to pre rodica narocnejsie ako u deti, ktore si nelezu do vlasov.
Oživím tému. Ako riešite vlastne hádky medzi súrodencami? Napr. mladší (9) robí zle staršiemu(13), ja som pri tom nebola a nevidela, len vypočúvam kto čo komu robil, "bolo to tak" a "to tak nebolo"... potom vyniesť spravodlivý súd...🙄

@savanna zaprve, nie je sebec, podľa jedneho príkladu skatulkovat je cez čiaru, to hovorí mne nie malej keď plače a zadruhe, ja som niekde napísala že sa NEMAJU HADAT a viest diplomatické rozhovory? Kriste ženy neviete čítať? Ja som písala hádky na dennom poriadku, prípadne bitky medzi sebou, čo neláka ani mňa ani jeho. Máme iný, rešpektujuci typ výchovy, preto má iba zaujímalo či sú súrodenci ktorí sa veľmi nehadaju a nebijú, nakoľko tu čítam občas otrasné príbehy súrodencov. Veľmi ma potešili odpovede že sa dá aj to 🙂
Dakujem za skúsenosti všetkým 🙂