Navštevujete sa so svojimi súrodencami?
Prosim vas navstevujete sa navzajom so svojimi surodencami?
Nie, roky nie sme v kontakte
áno , tak často ako sa dá, sme od seba ďalej. Lenže súrodenecký vzťah môže byť kadejaký. Aj iné, priateľské vzťahy udržiavam len , ak si máme čo povedať a sú tie vzťahy dobré .Nie z povinnosti. Takže síce krv nie je voda, ale nie je to automatika.
mám jedného brata žije v uk , chodíme za ním 2x do roka on k nám cca 1-2x ako mu to pasuje časovo
2x za rok tiež chodíme spolu na dovolenku a voláme si tak 1x-2x za mesiac
moja mama má 7 súredncov a ti čo bývajú blizko sú spolu každý tyžden
jeden brat býva v čr takže 1-2x za rok
2 bratia na strednom slovenku a to je tieť 1-2x za rok
Vôbec 😉
Áno, s tými čo bývajú bližšie tak častejšie ako s tými čo bývajú ďalej. Sme ak v telefonickom kontakte. Chodíme s pílu na letnú dovolenku, mame deti v rovnakom alwbo podobnom veku
Sme rodina.
ako zomreli rodičia tak nie. Dedičské konanie bolo naše posledné "posedenie"- u notárky.
Manzel ma troch surodencov. Dvaja byvaju stale s rodicmi takze s nimi sa vidi len ked tam ideme my a tretia je sestra, Ta byva dalej a nestretavaju sa vôbec a ani nemaju dobre vztahy
Sestru mam v Cechach, chodime my tam a oni zasa k nam. Od kedy nezije nasa mama, vidime sa menej. Tak sme zacali spolu travit dovolenku len my dve, kde sa venujeme sebe a nasim zalubam ako turistika atd. Este mam jednu sestru, ta je bohuzial problematicka a s tou si najma volame, nechcem ju napriek vsetkemu odstrihnut.
Veľmi často, aj keď sme od seba ďalej. Volám so sestrou takmer každý deň, neviem si predstaviť, že by som ju nemala. Jej deti sú ako moje deti.
Pre mňa je veľmi smutné, keď sa súrodenci nebavia, nestretávajú alebo neznášajú. Nerozumiem tomu.
Samozrejme, neviem si predstaviť, že by sme sa nevideli a nestretávali, zakaždým, keď sú sviatky tak robíme grilovačky, guláše a cez zimu dnu pohostenie, čiže vidíme sa dosť často, neviem si to predstaviť neznášať sa zo súrodencom strašne zlí dokážu byť ľudia k sebe
Tu je celkom pekne vidieť, že dať deťom súrodenca neznamená hneď ,že si budú blízki.Aj veĺa z tých, čo sa stretávajú a rozumejú si práve dedenie a pocit nespravodlivosti ešte len rozdelí a nehovorím o tých, čo si nevedia prísť na meno už od mladého veku.Pracujem na mieste, kde to vidím veĺmi často.
Nie žiaľ od smrti rodičov nie sme v nijakom kontakte.
samozrejme, máme dobré vzťahy, bývame od seba cca 160 km ak nám to vyjde tak aj dovolenku spolu trávime, navštevujeme sa často tak raz za mesiac, voláme si každý týždeň, moji súrodenci sú to naj čo mám a aj naše deti sa stretávajú sólo na chalupe, žiadne dedičstvo nás nerozdelilo, ani jeden z nás nie je chamtivý, finančne sa máme všetci dobre
@anonym_autor Nie, takmer vobec. Mam dve sestry. Jedna zije v BA ( ja na krajnom vychode), pride tuna na vychod tak 2x do roka, tak vtedy je u nas nasackovana denne. Je to komplikovana povaha, tak mi to troska dost vadi. A ra druha zije striedavo v Rakusku/Svajciarsku, tak ona aj ked je n vychode s nou som minimalne tiez. Takze ked tak zhrnuem, par krat do roka sa stretneme vidime. Inak si nezvykneme ani volat anj pisat. Nie sme v takom blizsom kontakte. Pokazili sa tie vztahy. Bolo to lepsie ked sme boli mladsie a byvali v tom istom meste.
Tu je celkom pekne vidieť, že dať deťom súrodenca neznamená hneď ,že si budú blízki.Aj veĺa z tých, čo sa stretávajú a rozumejú si práve dedenie a pocit nespravodlivosti ešte len rozdelí a nehovorím o tých, čo si nevedia prísť na meno už od mladého veku.Pracujem na mieste, kde to vidím veĺmi často.
@anonym_7130a9 Ale ano, v skorom detstve to je naozaj to naj pre dieta. Dat mu vekovo blizkeho surodenca. Ak je rodina zdrava a fungujuca, kde je laska, tam ten surodenec je urcite skvela volba a padne to na urodnu podu. Samozrejme, ked vyrastu a v dospelosti, ked sa dedi a riesia sa majetky, to uz je druha vec. Ale v utlom detstve je to super.
@anonym_7130a9 Ale ano, v skorom detstve to je naozaj to naj pre dieta. Dat mu vekovo blizkeho surodenca. Ak je rodina zdrava a fungujuca, kde je laska, tam ten surodenec je urcite skvela volba a padne to na urodnu podu. Samozrejme, ked vyrastu a v dospelosti, ked sa dedi a riesia sa majetky, to uz je druha vec. Ale v utlom detstve je to super.
Áno, takmer každú nedeľu aj s rodicmi .. A voláme si denne .
@anonym_autor U manzela ano, je ich 5 surodencov, vztahy maju pekne, stretavaju sa podla moznosti, zavolaju si. Tam je to fajn. A to yz aj svokra umrela, bolo aj dedicske a vedia sa vzdy dohidnit, bez hadok, bez hnevu rozumne. Su to vsetko na urovni ludia. Tak si myslkm, ze by to mslo v rodinach fungovat. Kamoska je zo 7 surodencov a tiez su vyslovene v kuse v kontakte, stretavaju sa ako len mozu, velmi sudrzna rodina celkovo, dovolenky spolu, vyletiky, oslav neurekom, vynikajuce vztahy maju vsetci. Fakt, toto sa len tak hocikde nevidi. A to uz maju tiez vsetci svoje rodiny, deti. Dalsia kamoska tiez su 4 sestry 1 brat. So sestrami su si velmi blizke, v kuse v kontakte, tieZ velmi velmi blizke pekne vztahy maju, aj teraz ked maju kazda svoje rodiny, uz pomaly dospele deti. Takze su aj sudrzne rodiny, kde peniaze vztahy len tan nepokazia.
myslím si, že vzťahy sú slabé medzi súrodencami, keď im to dokáže pokaziť dedičstvo
myslím si, že vzťahy sú slabé medzi súrodencami, keď im to dokáže pokaziť dedičstvo
@anonym_fdc1f3 Ked maju deti 3 a 4 roky. Je to ine ako ked maju 53 a 54 rokov. Vztahy v utlom detstve su uplne o inom ako ked uz ma kazdy svoj zivot, svojho partnera svoju rodinu.
@anonym_fdc1f3 Áno, to dedenie len preverí tú pevnosť. Je veĺa súr. vzťahov, ktoré nefungujú roky pred dedením a aj tie, kde nie je čo dediť a aj tak nie sú dobré.
mala som brata, vo štvrtok mal pohreb 😔 boli sme normálne v kontakte, keď niečo bolo treba zavolal, napísal, prišiel, ja detto, trávili sme spolu vianoce a vačšie oslavy… mali sme rozdielne záujmy aj životy, boli sme v pohode, teraz ľutujem že sme si neboli bližší 😔
mala som brata, vo štvrtok mal pohreb 😔 boli sme normálne v kontakte, keď niečo bolo treba zavolal, napísal, prišiel, ja detto, trávili sme spolu vianoce a vačšie oslavy… mali sme rozdielne záujmy aj životy, boli sme v pohode, teraz ľutujem že sme si neboli bližší 😔
@biba_18 uprimnú sústrasť😒

Áno jasné