icon

Nevýhody 2 až 2,5 ročného rozdielu medzi súrodencami

katkanova
15. okt 2012

z vasej vlastnej skusenosti - ake su?

Strana
z2
alenocka78
17. jan 2014

Ja mám dve baby a rozdiel 2 roky a dva mesiace a je to super, od malička sa majú radi,nezažila som ani žiarlivostné scény.Ked som kojila menšiu, staršia si vždy brala macka a tvárila sa, že dojčí,ležala oproti mne a pozerali sme sa na seba.No úžasné spomienky.Teraz majú 9 a 7 niekedy sa pochytia ale asi ako každý súrodenci.Podľa mňa majú super vzťaha dúfam, že im do vydrží na celý život. Uvidíme ako sa zrovnajú teraz s daľším súrodencom ešteže to bude znova dievčatko. 🙂

tatianka7
17. jan 2014

@ivetkamlyn Poctivo sa priznám,že hoci som malému neraz capla,nikdy nie bez predošlého upozornenia a vysvetľovania.Ked sa chystáme na návštevu,vždy mu dopredu vysvetlím,kde ideme,kto tam bude,pobalíme spoločne hračky a vysvetľujem mu,že dieťatko si hračky požičia,takisto aj on si požičia hračky toho dieťatka,že je rozumný a šikovný chlapček a či ukáže tomu dieťatku ako sa on hrá s hračkami alebo ako sa volajú zvieratká v knižke,ako sa kope do loptičky..A že menšie detičky treba chrániť a dávať na ne pozor..Neviem,potrebujem nejaké tipy ako na to..neviem,ako mu to mám ešte vysvetliť a preto sa bojím ,čo bude,ked sa druhé narodí

janka1806
24. feb 2014

ja mam tri baby 2,4,a6 rokov.a dom a to je stale ako v zologickej.robia si zle vsetky chu mat to iste, a tak, no klasika.mna akorat trapi to ze ta najmensia nedovoli sestram aby boli pri mne,asi je to normalne,no ja nechcem aby si mysleli ze ich preto menej lubim,aj ked im to castejsie hovorievam,a neviem ako mam krpanu odnaucit aby nebola na ne taka agresivna.ak si nezoberiem k sebe ju tak ziadnu,a ak ano tak su to vybuchy zlosti.neviem to vyriesit aby sa to zmiernilo 😖

Strana
z2